От една седмица се опитвам все да почета повечко от тази тема, но нямам много време свободно. Ако е удобно да попитам направо...
Мойте мъници са навършени 5 месеца и нещо. На кърма и дохранване с адаптирано мляко до сега...горе долу 50/50 е вървяло до сега. Едрички са, вече 7500 и 8000 гр са станали сигурно. Започнах ги на 5 месеца и 1 ден с ябълка, сурова първо, после печена, после варена...бе нещо не им допада ли какво ли...повече от лъжичка, две не хапват и и се мусят...така десетина дни и нещо вече...привечер им я давам 5-6 часа, преди след или по време на млякото, както се случи.
Като не виждам да я ядат с апетит вчера на обяд им сварих на пара тиквичка и опитаха по лъжичка от това пюренце, малко с мляко разредено...
НО ... се чудя дефакто сега какво да ги правя? Така и не им заместих хранене с ябълка, то и ако бях след като давам и зеленчук да им заместя и обедно хранене ли със зеленчук...да кажем че го харесат гадното зелено тиквичково пюре...А оризова каша съм взела на Милупа и на Нестле...да давам ли? кога ли? ако кашата е за закуска че те колко заместени хранения ще станат? череши дават ли се на тази възраст?
Имам чуството, че колкото повече чета, толкова повече се обърквам...моля посъветвайте ме какво да правя
В едно село съм в момента извън голям град поне още няколко месеца, има поне домашна градина със зарзавати, хубаво готови пюрета наблизо няма...
Бе каша ми е...
Моля за съвети