0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори по храненето - 3
« Отговор #560 -: Март 07, 2009, 00:18:01 am »
Млечко е на Май дей детското мляко
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #561 -: Март 07, 2009, 08:54:17 am »
Млечко е на Май дей детското мляко

На Тони, това уж "детско" мляко не му понесе. С другите млека за възрастни по е нямало проблеми детето.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #562 -: Март 07, 2009, 11:16:05 am »
какво му е "детското" на туй мляко? викам да не се подлъгваме по етикети. то и "детски" салам пуснаха, но се надявам, че не сте давали от него :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #563 -: Март 07, 2009, 11:52:12 am »
В интерес на истината и педиатърката ми предложи да започна с Млечко. В сайта на Май дей пише, че е обогатен с витамини и минерали в подходящо за децата съотношение.
http://myday.bg/?lang=bg&module=products&id=45&cat_id=30
« Отговор #564 -: Март 07, 2009, 14:29:35 pm »
какво му е "детското" на туй мляко? викам да не се подлъгваме по етикети. то и "детски" салам пуснаха, но се надявам, че не сте давали от него :)

Писах го така, защото го водят така. Иначе разликата е че е понатъпкано малко с разни уж витамини и минерали. Не съм взимала от него, защото съм против изкуствено обогатените с витамини и минерали храни.

*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #565 -: Март 08, 2009, 11:24:19 am »
Момичета, дайте съвет, моля! Днес мисля да почна със захранването с месо и поръчах на майка ми да ми пратят едно домашно пиле. Сварих го и опитвам да пасирам месото, но не става като пюретата от магазина... Усещат се влакънца. Сложила съм го с бульона, естествено, но пак така! Така ли да го дам, не знам какво да правя!? Едно приятелка казва да сваря картоф и да го добавя като пасирам, щяло да стане хубаво пюре, знам ли... А и пасаторът ми не е комбайн, а единичен, дали това е причината...
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
« Отговор #566 -: Март 08, 2009, 13:36:58 pm »
Не е от домашната кокошка и с купено пиле е същото. Само чисто месо надали ще успееш да пасираш като купено пюре. Но ако го съчетаеш с нещо друго, става горе долу. А и не е нужно да е чак толкова фино пасирано.

*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #567 -: Март 08, 2009, 17:02:46 pm »
Благодаря за успокоението :P Сварих няколко картофчета и слагах по малко, така стана. Сложих пюрето във формички за лед и в бурканчета, че да мога по-лесно да ги използвам, тази идея съм я взела от форумите  :P И... Честит празник на мамите и на тези, които ще станат скоро, скоро :P :P :P
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #568 -: Март 08, 2009, 17:42:11 pm »
Благодаря за успокоението :P Сварих няколко картофчета и слагах по малко, така стана. Сложих пюрето във формички за лед и в бурканчета, че да мога по-лесно да ги използвам, тази идея съм я взела от форумите  :P И... Честит празник на мамите и на тези, които ще станат скоро, скоро :P :P :P

нали не си замразила месото заедно с картофите???
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #569 -: Март 08, 2009, 18:50:29 pm »
Виж скоро и аз не срещнах някой да коментира, но картоф не се замразява. После става единствено за боклука. Заприличва на нещо като гъба (за чинии по-скоро)  :wink:

*
« Отговор #570 -: Март 08, 2009, 20:59:18 pm »
Здравейте,
предстои ми захранване на дъщеря ми след 1 месец. Дилемата ми е домашно приготвена храна или бурканчета. Знам, че темата за бурканчетата е обсъждана на дълго и нашироко, а и аз съм силен привърженик на домашното ядене,НО:
1. Аз съм от София и нямам откъде да взимам домашни зеленчуци и месо.
2. Зеленчуците които се предлагат, са основно внос от Турция, а те са забранени почти в цяла Европа, заради високото съдържание на пестициди и нитрати, т.е. никога не можеш да знаеш какво купуваш.Доколкото знам кореноплодните/картофи, моркови, карфиол/поемат най - много от вредните вещества и торове.
Искам да питам мамите от София, от къде си купуват зеленчука, и в крайна сметка в този случай бурканчетата не са ли по-малкото зло/все пак там има контрол, а има и био пюрета/
Малко се получи като разсъждения на глас :oops: ама ако може да споделите мнения
Мерси!
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #571 -: Март 08, 2009, 21:50:07 pm »
Fifa, аз съм минала по твоя път на разсъждение и стигнах до извода, че бурканчетата са по-добрият избор за началото.

« Отговор #572 -: Март 09, 2009, 08:13:32 am »
Аз ползвам замръзени зеленчуци на Бондюел. Прося от познати домашни плодове и зеленчуци  :oops:. А това, което не мога да намеря, давам от бурканче.

lb2f
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #573 -: Март 09, 2009, 13:33:51 pm »
Да, така ги замразих и днес като размразявах си беше много вкусно, даже детето си изяде всичко. Не знам защо отричате замразения картоф, купувала съм всякакви зеленчуци и сред миксовете има и картофи, не виждам проблем в това! Искам да попитам обаче друго - за обед като си изяде това, което съм й направила, дъщеря ми с удоволствие си изпива по 60 АМ, толкова й правя, но би изпила и повече. Вие давате ли така, все пак сме в началото, не сме въвели всички храни, АМ пие сутрин и вечер като сме на четири хранения, а и вода не пие още, не мога да я накарам... Правя й чайче на Хумана, много е вкусно, но предпочита да си чеше зъбите с чашката:)

нали не си замразила месото заедно с картофите???
*
« Отговор #574 -: Март 09, 2009, 13:57:15 pm »
Можеш да заместиш хранене и без да си въвела всички храни. Аз заместих още в самото начало с картофа. Давах мляко, за да проверя какво количество им е нужно за да се нахранят. Сега изяждат по 180-200 млл пюре без да дохранвам после с мляко.
« Отговор #575 -: Март 09, 2009, 14:20:18 pm »
Чапла, ставало е за ядене защото ти е по-голямо количеството на месото. Ака преобладава картофа, не че не става за ядене, аз в началото докато се усетя съм го пасирала. И става въпрос за замразен варен и пасиран картоф. А не това, което е в миксовете - суров.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #576 -: Март 10, 2009, 01:12:39 am »
Чапла, ставало е за ядене защото ти е по-голямо количеството на месото. Ака преобладава картофа, не че не става за ядене, аз в началото докато се усетя съм го пасирала. И става въпрос за замразен варен и пасиран картоф. А не това, което е в миксовете - суров.
съгласна съм с василена!суров картоф няма проблеми,но сварен на нищо неприлича :D
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #577 -: Март 10, 2009, 11:25:19 am »
Месото е повече, да, защото използвах картофа само, за да се получи хомогенна смес. Абе става си за ядене, доволни сме  :P
« Отговор #578 -: Март 10, 2009, 14:10:19 pm »
Да споделя моя опит с пюретата - много по-фино става пюрето с месо, когато се свари месото, пасира се и се прибави към зеленчуците да поври 2-3 мин. пасирано.
Понеже месето ни е от домашни животни и е доста мазно, не варя зеленчуците в целия бульон, а в част от него. Знам, че се губят част от витамините му, обаче иначе рискувам да се подрискат.
Мед вече дадох, след разрешение на педиатърката.
Вие какво предпочитате за попарата на децата? Аз я правя основно с извара, от чисто мързеливи причини. Обикновено сиренето е много солено и като го обезсолявам, то става на пихтия, отнема време. Но се чудя дали изварата освен белтък има калций и същите други качества на сиренето?
« Последна редакция: Март 10, 2009, 14:13:30 pm от *vera »
« Отговор #579 -: Март 10, 2009, 14:30:07 pm »
Попринцип в изварата знам има повече калций от сиренето.