0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Въпроси и отговори по храненето - 3
« Отговор #480 -: Февруари 19, 2009, 17:35:59 pm »
За зехтина гледам да е италиански, но и испански съм взимала, гръцки... Сега сме на Сан Лазаро. А за картофа - да, слагам по много малко в моркова, сега пробвам броколи, ще й взема пащърнак, нали бил сладък, не знам какви други зеленчуци да пробвам, няма да я бомбардирам накуп, но поне да имам идея за обед, че то само на морков не е работа :wink:
хапла,има и сладък картоф,но по-трудно се намира,иначе и на мен надин ми препоръча да слагам карфиол,и се оказа добър вариант за нас,така алекс повече харесва картофчето
*
« Отговор #481 -: Февруари 19, 2009, 17:54:18 pm »
chapla,  виж това. Аз се движа горе-долу по тази схема, но с изместени два месеца, защото се захранихме на 6м.
« Последна редакция: Февруари 19, 2009, 17:56:14 pm от Abloy »

« Отговор #482 -: Февруари 20, 2009, 00:39:43 am »
Момичета, знае ли някой дали е ок малки деца като моето да хапват домашни сладки с амонячна сода. На мен "амонячна сода" ми звучи някак подозрително за вреда :? :?

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #483 -: Февруари 20, 2009, 10:00:15 am »
chapla,  виж това. Аз се движа горе-долу по тази схема, но с изместени два месеца, защото се захранихме на 6м.
Не отварям нищо, за какво става въпрос? Ние започнахме да се захранваме на пет и нещо, а сега е на седем без три дена. И искам да питам тиквата по кое време да я давам, че не ми е много ясно като какво минава:)
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
« Отговор #484 -: Февруари 20, 2009, 10:13:14 am »
Обикновено я смесвам със зеленчуци и давам за обяд.
*
« Отговор #485 -: Февруари 20, 2009, 10:16:20 am »
Аз я давам като плод следобед
« Отговор #486 -: Февруари 20, 2009, 10:19:21 am »
Отговорих ти и в другата тема. Зависи в какво я предлагаш - плодово, зеленчуково или месно пюре. Давала съм я съответно и на обед, и след обед. Съответно и самостоятелно можеш да я даваш по същия начин. Макар че на мен ми сладни определено и самостоятелно съм я предлагала само следобед. Иначе смесена с картоф или в друго зеленчуково - на обед.
« Последна редакция: Февруари 20, 2009, 10:21:12 am от wassilena »
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #487 -: Февруари 20, 2009, 11:27:43 am »
Благодаря, ще пробвам с прословутия картоф по-нататък, да си починем сега малко от него :P
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #488 -: Февруари 21, 2009, 23:12:15 pm »
въпрос за боровинки.
през лятото замразих от този полезен плод. сега, обаче, не знам как да го използвам в детското хранене. опитах веднъж просто да ги размразя и пасирани да ги смеся с кисело мляко - стана много кисело и не се възприе. не искам да пробвам пак и да рискувам изхвърляне на плода.

дайте идеи как да вкарам боровинките?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #489 -: Февруари 21, 2009, 23:51:44 pm »
Ако яде каши все още - в кашата.
На филийка като сладко? Смесваш ги с маслото, за да е по-гъсто.
Ако даваш на Марти детски кисели млека, които са по-сладки, слагай там по две-три лъжички.
« Отговор #490 -: Февруари 22, 2009, 20:48:49 pm »
Джам, добави и захарчица  :)
Другият вариант е пак с кисело мляко, но плюс още някакъв сладък плод или с бисквити.
В сок, ако даваш, пак с по-сладък плод.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #491 -: Февруари 23, 2009, 09:06:01 am »
момичета, колко време се съхраняват приготвените домашно пюрета? знам,че готовите трябва да се консумират до 48 часа при съхранение в хладилник, а ако сама приготвя пюретата, замразя във фризер, колко време мога да съхранявам? а когато са в хладилник? не върви да приготвям пюрета за всяко хранене  :?
« Отговор #492 -: Февруари 23, 2009, 09:21:15 am »
Аз ги правя вечер, за другия ден.
Иначе остават в хладилник, колкото могат и готовите - до 48 часа.
За фризера - не знам.
За момента имам само замразени червени чушки и тиква.
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #493 -: Февруари 23, 2009, 10:19:07 am »
Момичета, да се похваля за картофа! Вчера хапна почти цял средноголям картоф, смесен с АМ, не знам това, че направихме пауза ли изигра роля или АМ... Много се радвам при всички случаи :P А тиквата как я замразявате - варена или сурова?
« Отговор #494 -: Февруари 23, 2009, 10:47:31 am »
Аз сурова.

lb2f
« Отговор #495 -: Февруари 23, 2009, 10:49:15 am »
Сурова, нарязана на кубчета и разделена на порции в отделни пликчета.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #496 -: Февруари 23, 2009, 11:35:59 am »
Сурова, нарязана на кубчета и разделена на порции в отделни пликчета.
и аз така :D
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #497 -: Февруари 23, 2009, 11:59:53 am »
Благодаря, ще го направя :P
*
« Отговор #498 -: Февруари 23, 2009, 12:39:22 pm »
Аз имам и тиквички така в камерата, белени и нарязани на по-дебели шайби. Сурови бели чушки също (от малките). Като сваря пиле го пасирам и слагам в 1 бурканче за по 1 порция за двамата с бульона направо. В хладилника оставям единствено за другия ден като опека ябълка, за да не пека всеки ден и от чушчиците сварени и обелени. Всичко друго правя час преди да им го дам да ядат, за да е топличко.
*
« Отговор #499 -: Февруари 23, 2009, 13:38:53 pm »
Тиквата я сварих, пасирах и стерилизирах в бурканчета (фризера ми е малък). Сега очакваме добрите времена да видим как ще се приеме  :D.
Това лято мисля пак така да стерилизирам плодове и зеленчуци според сезона им. Сега ми е много по-мързеливо, всичко ми е готово, само отварям бурканчето.