0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 3
« Отговор #880 -: Юли 12, 2009, 16:32:46 pm »
Бърди каза след годинка.
Аз още не съм дала, но смятам да дам скоро, като взема домашно.
« Отговор #881 -: Юли 12, 2009, 17:21:05 pm »
Откога може да се дава прясно мляко и ако детето го приема добре може ли да се замести вечерното и сутрешното АМ с него?
Прясно мляко може да се въведе след годинката. За препоръчване е киселото мляко да замести АМ, заради кравешкия казеин, който се съдържа в прясното и е по-трудно смилаем от човека
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #882 -: Юли 12, 2009, 19:23:05 pm »
Момичета,благодаря ви!Бъдете здрави! :D
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #883 -: Юли 13, 2009, 01:29:48 am »
Стефания така и не пропи прясно мляко, въведох го на година и половина, дори и храни с прясно мляко вътре не яде. Единствения й млечен прием е кашкавал рядко, сирене в кус кус или разни закуски, които меся у нас и АМ.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #884 -: Юли 13, 2009, 15:02:21 pm »
Александра също не пие прясно мляко. Не и харесва и това е. Само като усети, че не е адаптирано в шишенцето и започва да се сърди и го мята настрани. Та засега си продължаваме на Хумана.
*
« Отговор #885 -: Юли 13, 2009, 16:57:26 pm »
Ама то и аз чак сега се замислям, че всъщност и Елица не яде нещата, които са правени с прясно мляко, разните там кремчета и т.н., които особено силно миришат на прясно мляко. Е какво да искам от детето като и аз не го понасям прясното мляко, виж киселото си е друга работа. Но тя все още пие АМ на ХИП, но всеки втори ми казва защо й даваш тези химии, а не си и дадеш направо кисело и прясно мляко и затова се размислих. При всички положения е по-лесно с АМ особено сутрин рано като си го търси, не мога да си представя как ще стои киселото в шишето от вечерта цяла нощ в стаята и ще го пие след десет дванадесет часа престой.

*
« Отговор #886 -: Юли 17, 2009, 18:34:22 pm »
Момичета може ли някой да ми даде линк към темата със схемата за захранване дадена от Бърди  :)? Нямам време да изчета всичко  :(. Благодаря ви.
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #887 -: Юли 17, 2009, 18:43:30 pm »
Предполагам, че търсиш това. Дано ти е от полза :D

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=6307.msg304829#msg304829
*
« Отговор #889 -: Юли 17, 2009, 19:20:01 pm »
Златни сте  :D
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #890 -: Юли 18, 2009, 17:01:15 pm »
Мами, някоя от вас давала ли е Девин розов без да се преварява на шест месечна възраст?
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
« Отговор #891 -: Юли 18, 2009, 17:30:52 pm »
AZ
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #892 -: Юли 18, 2009, 18:30:16 pm »
Благодаря за светкавичния отговор, Ели!
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
« Отговор #893 -: Юли 18, 2009, 19:02:35 pm »
аз също давам и до сега  :wink:
*
« Отговор #894 -: Юли 18, 2009, 19:29:15 pm »
И аз давам от началото на 7 месец изцяло непреварена изворна вода на Девин.
От началото на 5 месец  давах смесено и непреварена и преварена бяхме два пъти на гости извън Сф и нямаше как да преварявам  :oops:

*
« Отговор #895 -: Юли 19, 2009, 11:12:34 am »
Аз от началото и до сега съм на нея.
*
« Отговор #896 -: Юли 27, 2009, 15:14:01 pm »
Момичета вече незнам какво да правя с Андрея от 10-на дни не съм въвела нищо ново.
Отказва да яде зеленчуци и това си е. Плодове ядем с охота, спрях да въвеждам нови с идеята да наблегнем върху зеленчуците.
Яде тиква, тиква с малко картоф, морков без нищо, морков с малко картоф (готови пюрета). Две седмици ядем само това.
Пробвах да и дам броколи не го хареса, тиквичка яде в събота, днес отказа.
Пробвах да приготвям домашно пюре от картоф с кърма, картоф с морков 1:1, по съвет на Бърди морков с малко картоф и кърма, един път яде, един не.
Едночасовия ми труд отива на вятъра, да не говорим че цеденето ми е доста досадна работа. Немога да хвърлям кърма ей така, защото после с какво да я нахраня. Само на кърма сме.
Имам чувството че бъркам някъде. Дайте някакъв съвет.

« Отговор #897 -: Юли 28, 2009, 16:18:31 pm »
Здравей, Малина!
Не е необхомидмо да се притесняваш, не бъркаш. Както знаеш, до годинката, въвеждането на нови храни е с цел запознаване с вкусовете им. Затова не трябва да бързаш, остави Андрея да те води.Отчети и факта, че в момента са доста горещи дни и е естествено да има спадане на апетита. Възможно е да пониква и поредното зъбче. Все фактори, които пречат на желанието за нови вкусове.
Пробвала ли си авокадо и пащърнак? Два много полезни зеленчука /всъщност авокадото май е плод?/, но пренебрегвани в българската кухня. Подходящи за са първи храни, защото и двата не са алергени. С пащърнак има и готови пюрета, но не помня вече на кои марки точно.
*
« Отговор #898 -: Юли 28, 2009, 16:49:56 pm »
Микки, Здравей :-)
Може и зъбите да са проблем от 4 месеца ни тормозат 4-те горни резци накуп.  8O
Въведох първо тиква, тиква с много малко картоф, морков и пащърнак точно на него отказа да яде. И то в деня в който и го приготвих 50/50 не помня дали беше с морков или с тиква комбинацията. Три дни не яде нищо и по съвет на д-р Бърди почнах плодове. Отказа първо ябълка на Хип (доста кисела), продължихме с круша на Гербер, ябълка на Гербер, оризова каша, синя слива на Гербер и банан на Хип.
Мисля че бъркам с много бързото увеличаване на количеството на новата храна явно със зеленчуците трябва по бавно да действам.
Днес яде морков с картоф смесен с няколко лъжички картоф с тиквичка на друга фирма. Знам че не е лесно, но на моменти се чувствам безсилна и объркана дали действам правилно. То ясно, че не може всичко да и харесва и да го прояде от първия път.

« Отговор #899 -: Юли 28, 2009, 17:24:22 pm »
Ние сме на розова Девин (не преварена) от раждането до сега.