0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори по храненето - 3
« Отговор #860 -: Юни 30, 2009, 22:24:34 pm »
everything_possible, началото винаги е трудно :wink: Всички деца са така в началото! Все пак е нещо, различно от мляко.
« Отговор #861 -: Юли 01, 2009, 01:03:22 am »
Исках да я захраня най-вече с него, защото той също като ориза е в основата на повечето пюрета. Вероятно и ние дълго ще се захранваме, преди да заместим обедното мляко с пюре, тъй като и Ели си търси все още млякото.

Дъщеря ми категорично отказа чист картоф (вкл. и картоф с кърма).  И до сега не съм убедена дали би го яла.  Смесен с други зеленчуци обаче се приема.  Това не е индикатор за как ще протече захранването, не се отчайвай.  И, разбира се, не пасирай картофите, защото стават лепкави и мисията става съвсем невъзможна.
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #862 -: Юли 01, 2009, 01:32:15 am »
Благодаря ви за окуражителните думи!

ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*
« Отговор #863 -: Юли 01, 2009, 01:40:40 am »
И ние не сме яли чист картоф ,пробвахме на семпер и тя не хареса .Има комбинирани които са по вкусни
« Отговор #864 -: Юли 03, 2009, 01:09:38 am »
everything_possible, ако искаш въведи първо тиква и после добавяй към нея по малко картоф, като го увеличаваш  за сметка на тиквата. Аз така направих и после не съм имала проблем с картофа. Сега му е голям любител. Тиквата е по-сладка и може би ще хареса на Ели повече. Не се притеснявай и не бързай. Ще дойде момента да прояде.
*
« Отговор #865 -: Юли 03, 2009, 11:20:40 am »
Само да ви кажа, че наистина има значение какъв е картофа. На моите им давах сладък - ядяха. Единия път им направих обикновен, ами няма такова стискане на устата. Винаги слагах кърма в началото, защото са свикнали с вкуса на сладкото. За около 2 седмици достигнахме количествоот 120млл и заместих храненето. Така че просто пробвайте с друг сорт картофи.
*
« Отговор #866 -: Юли 03, 2009, 16:49:39 pm »
Мисля че картофа си е картоф-много гадна консистенция и трудна за преглъщане дори и смесена с кърма или АМ.Аз давах първо тиква,после картоф-селски.Всяко за по два-три дни с малко кърма след това морков и всички останали позволени зеленчуци.На третата седмица заместих обедното хранене но вече с пюрета.И в никакъв случай нищо на сила не съм давала.
*
« Отговор #867 -: Юли 03, 2009, 16:57:37 pm »
Е, чак пък гадно... Като лепило става, когато е пасирано, като е намачкано си е пухкаво пюрето.
*
« Отговор #868 -: Юли 04, 2009, 10:19:14 am »
Ние сме от няколко дни на сладък картоф (хапва се с огромно удоволствие) за което ви благодаря момичета  :D, пасирам го с водичката в която е врял и си става много добра консистенция, като на купешко пюре, но пък и според мен сладкия картоф повече клони към тиква, отколкото към картоф може би затова.
« Отговор #869 -: Юли 04, 2009, 14:47:56 pm »
А като давате нова храна,по колко дни я предлагате и колко дни изчаквате преди да предложите следваща ?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #870 -: Юли 04, 2009, 15:21:34 pm »
аз лично 3 дни
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #871 -: Юли 04, 2009, 15:48:41 pm »
В началото 4-5, после 3, като увеличавам количеството. След това нова храна, не правя почивка само на мялко или нещо подобно.
*
« Отговор #872 -: Юли 12, 2009, 04:29:51 am »
Откога може да се дава прясно мляко и ако детето го приема добре може ли да се замести вечерното и сутрешното АМ с него?

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #873 -: Юли 12, 2009, 12:24:25 pm »
   Извинете момичета,че се намесвам във вашата темичка (живот и здраве,по-нататък ще имам повод да съм една от вас  :D ),но сега имам едно въпросче.Кажете с какъв препарат миете помпите си за гърди,че в упътването пише със сапун.Ама какъв сапун ?!? Течен за ръце ли? Аз определено не знам.  :oops: Купих си ръчната помпа на "Авент",както и стерилизатор за микровълнова "Chicco",та си подготвям багажа за болницата,а не мога да се справя със стерилизирането на помпата,т.е.с какво да я измия първо.  :oops: Моля ви,дайте съвети с какъв препарат почиствате шишенцата и помпата преди стерилизация? Предварително благодаря!Хубав ден от нас!  :D
« Последна редакция: Юли 12, 2009, 12:59:55 pm от evro »
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #874 -: Юли 12, 2009, 12:42:13 pm »
с препарата, с който мия нашите съдове и изплаквам обилно след това
ако държиш на препарати има на Чико един за стерилизация на пластмаси, но доколкото разбрах не са му подновили разрешителното за продажба в България, аз го ползвам да мия стола за хранене, коритото и пластмасовите играчки, които няма как да стерилизирам
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #875 -: Юли 12, 2009, 12:44:41 pm »
Фани, мия само с веро. Все пак нали е направено за съдове за хранене. И шишетата мия с него.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #876 -: Юли 12, 2009, 13:00:19 pm »
   Извинете момичета,че се намесвам във вашата темичка (живот и здраве,по-нататък ще имам повод да съм една от вас  :D ),но сега имам едно въпросче.Кажете с какъв препарат миете помпите си за гърди,че в упътването пише със сапун.Ама какъв сапун ?!? Течен за ръце ли? Аз определено не знам.  :oops: Купих си ръчната помпа на "Авент",както и стерилизатор за микровълнова "Chicco",та си подготвям багажа за болницата,а не мога да се справя със стерилизирането на помпата,т.е.с какво да я измия първо.  :oops: Моля ви,дайте съвети с какъв препарат почиствате шишенцата и помпата преди стерилизация? Предварително благодаря!Хубав ден от нас!  :D

В болницата миех помпата и шишето само с вряла вода, все пак и гърдите не са стерилни. У дома вече с миещ препарат на Бочко и после в стерилиратора. Стерилизирах до 5 месец.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #877 -: Юли 12, 2009, 13:01:31 pm »
Натърквах гъбичката с бебешки сапун и измивах,след това ползвах/една приятелка ме светна/ :wink: препарат за миене на шишета и биберони на "бочко".
*
« Отговор #878 -: Юли 12, 2009, 14:42:56 pm »
И аз мия с препарата на Бочко или с верото на APTA с което мия нашите съдове.

*
« Отговор #879 -: Юли 12, 2009, 15:49:56 pm »
Аз лично никога не съм мила шишетата и помпата с какъвто и да е препарат - никакви химии. Мия с много гореща вода, обилно, хубаво и после в стерилизатора, но сега вече и за него сме големи.
Подновявам си питането, моля някой да се включи  :):

Откога може да се дава прясно мляко и ако детето го приема добре може ли да се замести вечерното и сутрешното АМ с него?