0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 3
« Отговор #820 -: Юни 12, 2009, 15:43:57 pm »
elma, mimi26  :thankyousign:
Няма да бързам с количествата, когато изместим храненето тогава  :)
Днес изяде малко повече от 1/3 от бурканчето и такъв рев му дръпна за цица.
Кофтито е че от 2 месеца я мъчат 4-те горни зъба накуп и непробиват   :x
А трябва да я тормозя да яде с лъжица, но повече неиздържах да чакам все пак сме на 6м и е време за захранване.
« Последна редакция: Юни 12, 2009, 15:47:11 pm от Малина »

*
« Отговор #821 -: Юни 12, 2009, 19:39:54 pm »
Добре де аз вече над 1.5 месеца на обед след зеленчуковото пюре давам и мляко, просто той си го търси и не се отказва от него. значи пюрето е с около 150-160, млякото го намалих на 60мл., но все още давам и не съм заменила изцяло млечно хранене.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #822 -: Юни 13, 2009, 00:28:39 am »
Мери, нека пие щом иска, човека е гладен. Рая ядеше по 200-250 гр. пюре
и тогава не я кърмех, иначе все си додавах. Ще замениш, спокойно...търпение :D

Малина, не се притеснявай, не я "тормози", ще прояде :D
Рая беше много лакома, ядеше всичко каквото съм приготвила.
Педиатърката все ми казваше, че е много, че  преяжда, но аз така
и не спирах да и давам колкото иска. Както казах, изяждаше по 250 гр. без проблем.
*
« Отговор #823 -: Юни 15, 2009, 02:10:56 am »
Мари, пробвай да предлагаш водичка преди млякото, може просто да е жаден от по-гъстата храна. А и хем ще изплаква устичката от пюрето, да не остава по венците.
*
« Отговор #824 -: Юни 15, 2009, 15:24:17 pm »
Аааааааааа това с водата е мисията невъзможна
30-40 мл. ще ги пие 5 дни и пак ще остане
Днес му дадох за първи път да пие сокче, предположих че няма да го хареса, но се оказа точна обратното. Изпи половин шише от тези на хип.
Но все пак аз трябва по някакъв начин да го накарам да пие и чиста вода, казаха ми да пробвам с лъжичка.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #825 -: Юни 15, 2009, 15:44:39 pm »
Мери, според Бърди детето ако е жадно ще пие вода
сок пие защото е сладък
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #826 -: Юни 15, 2009, 23:45:23 pm »
Мери, Рая пропи вода на година и два месеца.
По никакъв начин не можах да я накарам по-рано :D
Подкрепям мнението, че ако е жаден ще пие.
*
« Отговор #827 -: Юни 16, 2009, 01:02:51 am »
Ами, Мари, то за да изплакне устичката трябва или с лъжичка, или от чашка. С биберон не става.
*
« Отговор #828 -: Юни 17, 2009, 12:04:37 pm »
Много съм ви благодарна за споделеното.
Взех от безглутеновите бишкоти на Плазмон, дето сие слагат в млякото. Кога да ги давам - сутрин или вечел или може и двете?
*
« Отговор #829 -: Юни 17, 2009, 12:11:03 pm »
Мари, аз съм слагала от тях и в млякото, и в плодовото пюре. Давала съм и да гризкат между храненията. Ако даваш за първи път, дай през деня, за да видиш дали няма да направи реакция. Все пак вътре има малко масло, доколкото си спомням.
*
« Отговор #830 -: Юни 17, 2009, 14:23:07 pm »
Не е много по темата, но се чудех къде да пиша. На път сме да изместим обедното хранене до края на седмицата според мен. Само на кърма сме и сега се чудя като изместим обедното хранене, какво да правя с гърдата от която трябва да суче на обяд. Да я цедя ли? Ако пропусне едно кърмене усещам напрежение в гърдата и ми се вижда много сложно ако трябва да се цедя, а от друга страна ме е страх да не ми намалее кърмата. Моля мамите чиито деца са били изцяло на кърма да споделят.  :oops:

*
« Отговор #831 -: Юни 17, 2009, 16:33:24 pm »
Цедиш само за освобождаване от напрежение. Лактацията ще се регулира до няколко дни. Можеш и да замразяваш, но на мен ми се видя излишно.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #832 -: Юни 17, 2009, 17:30:33 pm »
Не е много по темата, но се чудех къде да пиша. На път сме да изместим обедното хранене до края на седмицата според мен. Само на кърма сме и сега се чудя като изместим обедното хранене, какво да правя с гърдата от която трябва да суче на обяд. Да я цедя ли? Ако пропусне едно кърмене усещам напрежение в гърдата и ми се вижда много сложно ако трябва да се цедя, а от друга страна ме е страх да не ми намалее кърмата. Моля мамите чиито деца са били изцяло на кърма да споделят.  :oops:
Малина, кърмата се регулира според търсенето. Щом усещаш напрежение, изцеди колкото да облекчиш.
Не е необходимо да заместваш изцяло храненето. До годинката е препоръчително децата само да се запознават с различните вкусове, основна храна трябва да бъде млякото. Спокойно можеш да предлагаш и да суче, преди или след като бебето я яло твърда храна.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #833 -: Юни 18, 2009, 00:58:42 am »
Малина, ако има болка в гърдата цедиш и спираш.
Не се притеснявай за количеството, според моя скромен опит ако
имаш кърма, ще имаш , ако не, каквото и да правиш няма да постигнеш много.
*
« Отговор #834 -: Юни 21, 2009, 13:59:43 pm »
Мами, дайте идея какво да приготвям за закуска на юнака. За сега сме само на попара, попара, попара ...  :oops: ... ми отказва да яде кус-кус и това си е.
Ровя се из рецептите, та чак взеха да ми се карат  :oops:.
И още нещо. Кога въведохте вечерята и по кое време? Все-пак трябва да има някакво разстояние между вечеря, къпане и сън.

« Отговор #835 -: Юни 21, 2009, 22:08:10 pm »

Кускус с плод /със сирене и масло (намачкай го, или взимай от най-ситния на Плазмон, може да мине номера  :D )
Мляко с бисквити (с или без плод)   
Овесени/ръжени/пшеничени ядки с масло и сирене
Овесени/ръжени/пшеничени ядки с плод   
(днес яде овесени ядки с праскова, вчера с пъпеш ... омита всичко, но на него му харесват много. Правя му и с круша, ябълка, череши и т.н.)
Микс от ядки с плод / сирене и масло
Каша с плод

Има и още варианти, не знам какво сте вкарали като вкусове и храни :)

За момента нямаме вечеря и там не мога да помогна :)
А и с режима, който си е направил, не виждам къде точно да я вкарам.
Все още си пие млякото преди лягане, и сутрин когато стане в 5,30 - 6,00 часа  :lol:

« Последна редакция: Юни 21, 2009, 22:13:40 pm от Black_rose »
*
« Отговор #836 -: Юни 22, 2009, 00:30:48 am »
Колко време след като съм дала първия  вид месо, мога да дам втори вид?
« Отговор #837 -: Юни 22, 2009, 11:29:12 am »
3-4 дни поне да са минали, за да можеш да следиш за евентуални проблеми.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #838 -: Юни 22, 2009, 11:57:22 am »
Mary, аз изчаквам поне 7-8, даже до 10 дни. Давам месно пюре през ден, редувам със зеленчуково + жълтък, т.е. гледам да дам от вид месо поне 4-5 пъти.
*
« Отговор #839 -: Юни 22, 2009, 22:13:58 pm »
Розичке, аз плодовете и бисквитите ги давам след обяд.
Виж, обаче за овесените ядки не се бях сетила. Давала съм му овесена каша, но ядки - не. Ние все -още се учим да хапваме малки парченца. За сега ядем всичко гладко пасирано иначе повръща. Последно днес повърна докато се мъчише да гризе краставица.
Те такова животно кус-кус на Плазмон у наше село нема. Дадох му какъвто има  :oops:.
Май и сутрин ще давам плод. Със сирене.
А за млякото - цокаме, ама не зная до кога, че скоро може да свърши млякото...