0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Въпроси и отговори по храненето - 3
« Отговор #800 -: Юни 04, 2009, 13:36:13 pm »
Мими, досега винаги въвеждах всичко по този начин. Обаче сега ще давам готово пюре, а в него съдържанието на пуешко е общо 14-15гр. и се чудя как да постъпя. Фактически само пуешкото ще ми е нова храна /зеленчуците са въведени/, а то е в минимални количества /де факто за да има 10гр. от месото в храненето трябва да изяде около 2/3 от бурканчето :?/.
*
« Отговор #801 -: Юни 04, 2009, 13:52:47 pm »
Ами аз по принцип смесвам част от бурканчето с приготвени от мен зеленчуци. Това ако преценя че количеството на въвежданата храна е по-голямо в бурканчето от това, което искам да им дам.
*

elma

• 1289
« Отговор #802 -: Юни 04, 2009, 14:01:28 pm »
Благодаря ти, Мими!
*
« Отговор #803 -: Юни 05, 2009, 16:20:39 pm »
Момичета, кога трябва да вкарвам вече месото и жълтъка?
*
« Отговор #804 -: Юни 05, 2009, 16:25:06 pm »
вкарвай, 8м. е ок за месо и жълтък :) ама едно по едно :wink:
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #805 -: Юни 05, 2009, 16:29:27 pm »
Стефу, той малкия с коригирана, според мен за сега жълтък само, месото по-натам
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #806 -: Юни 05, 2009, 18:01:35 pm »
Този "Лека нощ" дали действа при емоционални,вечно въртящи се, ревливи момченца? :D
Аз сефте чувам за него 8)
Вера, за моите ли говориш  :lol:
На моите подейства, не вярвам да е само от факта че щъкат по цял ден и се измарят. Те си щъкат от 2 месеца, но откак давам взеха да поспиват поне по 4 часа непрекъснат сън. Може би свикнаха че вече няма мляко и няма за какво да се будят за един гол чай  :wink: Едно е да се будят на половин час, друго е по 2 пъти на вечер най-много.
Ще взема да пробвам този чай.
При нас не е проблема с храненето. Те още от родилния дом нямат нощно хранене, нито се будят за вода и т.н. Но на синчето сънят му е много неспокоен, непрекъснато се върти, сумти, пищи. Сънува ли нещо и аз не знам, но понякога започва да пищи кански и минават минути, докато го събудя и тогава спира. Има вечери, в които ставам през десет минути. Предполагам, че е от това, че е по-емоционален и впечатлителен. Странното е, че сутрин между 4 и 8,30 му е истински здравия сън.
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #807 -: Юни 07, 2009, 00:41:36 am »
Ако захранването започне с оризова каша, след нея се въведе пюре /плодово или зелечуци/, кашата замества следобедното хранене, а пюрето обедното, и ако реша да въведа нова каша, как става номера? :ask: Нали всеки нов продукт се въвежда предиобед или на обед. Спирам пюрето и давам каша следобед, а новата на обяд или просто им разменям местата на пюрето и кашата? Дано не ви звучи тъпо, ама голяма чуденка ми е   :oops: . Още ми е доста рано,сега започвам с ориза, ама ми се иска да съм достатъчно информирана и подготвена.
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #808 -: Юни 07, 2009, 01:58:37 am »
everything_possible, бухни лъжичка, после две, после три, после четири в обедното зеленучково пюре от новата каша, която смяташ да въвеждаш и после към старата след обяд дай и от новата. Половин доза от нова каша, половин стара и след още ден-два си дай само новата. Не пречи да смесиш два вида каши, така или иначе има каши от по 5, дори и 7 зърна.
:)
Ако не си ме разбрала, пак питай.   :wink:
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #809 -: Юни 07, 2009, 02:20:06 am »
Нина, разбрах те перфектно, благодаря ти за изчерпателния отговор! Вярно,че не е голяма философия, ама все си е друго като питаш.
А! И още нещо. По мой изчисления кашата приготвена с АМ или кърма става доста калорична, а според етикетите на готовите пюрета- калоричността не стига дори тази на АМ. Как ще се засити бебето, ако се замести млякото с пюре? Плодовото разбрах че е за междинно хранене, а зеленчука?

ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
« Отговор #810 -: Юни 07, 2009, 02:27:51 am »
Захраних дъщеря ми на навършени 6 месеца преди 6 дни с круша пюре, на 4тия ден изяде 80гр и до тук добре, НО рязко намали АМ. От около 850мл на денонощие от три дни едвам до 500мл ги докарвам и то с доста пазарлъци и смесване на АМ с пюрето.
Подозирам, че зъбките имат много общо (всички признаци са на лице), но приемам всякакви предложения как да продължа да давам АМ.

Другата ми питанка: след въведен плод (ябълка и круша в случая) кога мога да въведа каша - една седмица достатъчна ли е? Няма да замествам второ хранене, а искам да смесвам каша и пюре.
« Последна редакция: Юни 07, 2009, 02:35:17 am от Dindin »
*

Nina

• 2643
« Отговор #811 -: Юни 07, 2009, 02:32:58 am »
Ами към зеленчука може да си прибавиш АМ или кърма, в самото пюре, може и каша. Но да ти кажа, според мен си засищат и зеленчуковите пюрета. Да добавищ в пюрето мляко е едно, да даваш отделно е друго. Опитваме се да махнем къреме/АМ, за да опита детето нови вкусове и консистенции и да свиква с тях, а не само за да спре млякото :wink:  Ако не го засища пюрето ще даваш по-голямо количество, не се съобразявай с грамове или милиграмове, децата са различни. Може после и повече каша да дадеш. Ще си го разбереш в процеса.
everything_possible, на мен ми се струваше голяма философия захранването и не ме срам да си призная, щото поради факта, че се притеснявах как ше се приеме всичко от детето и дали ще му понесе, дали подхода е верен, не толкова какво и колко да му давам. Тези неща ги бях наизустила. Затова  - споко, ще дойде време, когато ще си кажеш - я, верно не е голяма философия  :D и то много скоро след самото начало. Споко човече!  :bighug:
« Последна редакция: Юни 07, 2009, 02:34:55 am от Nina »
*

Nina

• 2643
« Отговор #812 -: Юни 07, 2009, 02:37:45 am »
Другата ми питанка: след въведен плод (ябълка и круша в случая) кога мога да въведа каша - една седмица достатъчна ли е? Няма да замествам второ хранене, а искам да смесвам каша и пюре.

Достатъчна е :)

*
« Отговор #813 -: Юни 09, 2009, 18:33:55 pm »
Такааааа както си и мислех захранването няма да тръгне по вода.  :D
Вчера явно неподбрах точния момент преди кърменето беше гладна и първо я накърмих и после и дадох 5-6 пъти на върха на лъжицата пюре от тиква. Определено и хареса и не се е мусила или плюла. След което пак и дадох да суче.
Днес реших че докато е спокойна преди кърменето ще и дам, но стисна уста и отказа. Накърмих я и реших пак да пробвам изяде около 20 мл. И сега се чудя какво да правя. Храним се на 3,30-4 часа, днес като се пробвах да и дам беше минало 3,15ч от началото на предходното къермене. Нали идеята да се дава преди млякото и постепенно да се увеличава количеството на пюрето и да се намалява и измества кърменето. :?

п.п забравих да допълня че след кърменето яде с охота даже посягаше с ръце към контейнера с пюрето. Принципно сме доста лакоми и досега сме били само на кърма.
« Последна редакция: Юни 09, 2009, 19:02:54 pm от Малина »

*
« Отговор #814 -: Юни 09, 2009, 18:51:52 pm »
Продължавай да опитваш първо преди кърмене. Ако не иска, кърми и после давай с лъжичката. Нека свикне. Няма непрояло дете. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #815 -: Юни 12, 2009, 00:20:21 am »
А какво и кога давате за вечеря? Аз днес се пробвах след къпането в 20:00 часа да дам от кашите на Хип - лека нощ, но не стана номера, иска си мляко. Не знам по кое време да давам вечеря
*
« Отговор #816 -: Юни 12, 2009, 12:23:13 pm »
Защо ти е тази вечеря, много ви е рано още. Като искаш давай преди къпане, а после пак малко мляко, на тази възраст са си още бебета.
*
« Отговор #817 -: Юни 12, 2009, 14:16:21 pm »
Отново имам питане  :oops:  Вече 2 дни успях да и дам пюрето преди кърмене  :D
С колко да увеличавам количеството пюре или да давам колкото иска?
Притесняваме да не и претоваря стомахчето, защото е доста лакома и дори след пюрето имам чувството че изсуква всичко в гърдата  :lol:

1 ден дадох 2-3 цели лъжички, 2 ден-20мл, 3 ден-30мл, 4 ден-40мл.
На 3-я ден повърна след храненето и това малко ме притесни, на 4-я можеше и повече от 40мл да дам, но се въздържах. Започнахме с тиква на Хип.

И още едно питане педиатърката ми каза че отворено пюре може до 3 дни да го ползвам, а на опаковката пише до 2 дни.

*
« Отговор #818 -: Юни 12, 2009, 15:00:13 pm »
След като си я захранила 3-4 дни със съответния плод/зеленчук можеш и стотина млл да дадеш, стига да ги изяде. На 100-120 млл, ако не яде мляко след това не е проблем. С това количество можеш да заместиш хранене. Ако искаш карай бавно с увеличаването (аз така правих с първата храна) и за 10тина дни замести млечно хранене.
За пюретата, гледай на бурканчето. Все пак зависи какво е пюрето. Има такива, които и само по 1 ден трябва да се съхраняват.
*

elma

• 1289
« Отговор #819 -: Юни 12, 2009, 15:15:34 pm »
Малина, на нас ни трябваше около месец да заменим цяло хранене. Когато почна да яде по цяло малко бурканче /125гр/ не й давах допълнително мляко, но огладняваше след 1.30-2ч., тогава си й давах млекце.
Иначе както и Мими ти е казала, всеки вид пюре си има различен срок на годност след отваряне - досега най-краткия, който съм срещала е един ден /24ч/, а най-дългия три дни.