0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори по храненето - 3
« Отговор #660 -: Април 13, 2009, 17:54:01 pm »
Аз съм привърженик на домашно приготвената храна, когато е известен произходът и.  Ако не съм сигурна - давам от бурканче, Хип или Гербер.  Вариант са и замразените зеленчуци, ако имаш доверие на производителя, тъй като те се замразяват в сезон и се предполага, че не са много нитратни.  В първата част на темата има сходна дискусия, ако ти е интересно и ти се търси.

Имай предвид, че кореноплодните "събират" нитратите, ако почвата е силно торена. 
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #661 -: Април 13, 2009, 18:30:14 pm »
Благодаря ти, Принцеска, ще поразгледам.
Чудно ми е как можеше да давам според същата лекарка на тримесечно бебе сок от ябълка и морков, пък сега пюретата не може аз да ги приготвям от същите продукти...
*
« Отговор #662 -: Април 13, 2009, 19:08:59 pm »
До сега не съм давала готови пюрета. И аз съм резервирана към тях. Домашните се приемат много добре. Кимай с глава на педиатъра, съгласявай се и прави каквото си знаеш.

« Отговор #663 -: Април 14, 2009, 13:22:16 pm »
До сега не съм давала готови пюрета. И аз съм резервирана към тях. Домашните се приемат много добре.
И аз така. :) Смятам, че прясната храна, приготвена от мен, специално за детето е по-добра от тази в бурканчетата или от тази на детските кухни.
Старая се да купувам най-доброто. Варя зеленчуците на пара, рибата също.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #664 -: Април 15, 2009, 15:14:13 pm »
Доста ви е раничко за заместване на трето хранене. След 10-ия месец някъде поне. Аз вечеря заместих след 11-ти, закуска след 15-и.
Василена, а до 11 м сутрин и вечер мляко пиехте само? И ние сме така засега, та да сверявам:)

Чисто мляко, направо от млекоцентралата, т.е. без добавки от оризово брашно или бишкоти.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #665 -: Април 15, 2009, 22:55:14 pm »
А АМ или кърма? Питам, защото искам да попитам още дали си увеличила количеството мляко, защото от осмия месец й давам по около 240-250 готова храна, но би трябвало вече да почна май да давам плюс още една доза...
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*
« Отговор #666 -: Април 16, 2009, 04:31:25 am »
Ако питаш уважаемата проф. Трифонова, то според нея, на 2 месеца бебето трябва да жули сок, на три - пюре, а на 4 - жълтък. Да ме прощава професорката!

Туй пък къде го чете ,имам нейна книга и тя е за късното захранване ,не съм и фенка ,но в книгата и няма такива работи каквито описваш ,ако си го чула лично от нея това е друг въпрос
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
« Отговор #667 -: Април 16, 2009, 14:14:56 pm »
А АМ или кърма? Питам, защото искам да попитам още дали си увеличила количеството мляко, защото от осмия месец й давам по около 240-250 готова храна, но би трябвало вече да почна май да давам плюс още една доза...
Писала ти е от млекоцентралата, от там няма как да дава АМ  :wink: А според мен 240-250 е голямо количество за бебе на 8 месеца. И ние до 2 (тогава обядват) сме само на кърма, а твърда храна им давам по 200 млл най-много. Все пак тя е по-засищаща от млякото.
*
« Отговор #668 -: Април 16, 2009, 22:05:51 pm »
Шакира, това което е писала Миленка е вярно и  аз имам книгата й.
*
« Отговор #669 -: Април 22, 2009, 21:31:38 pm »
Момичета, искам да попитам нещо. Свекито е набрала връхчета от коприва,  сварена е - удачно ли е да замразя и да давам на по- късен етап и ако да по какво количество да слагам.
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #670 -: Април 22, 2009, 22:32:47 pm »
Писала ти е от млекоцентралата, от там няма как да дава АМ  :wink: А според мен 240-250 е голямо количество за бебе на 8 месеца. И ние до 2 (тогава обядват) сме само на кърма, а твърда храна им давам по 200 млл най-много. Все пак тя е по-засищаща от млякото.
240 АМ, но и количеството на твърдата храна понякога е повече от 200грама.
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*
« Отговор #671 -: Април 23, 2009, 12:13:27 pm »
незнам, според мен е много... Но щом го изяжда... Няма смисъл при такова количество да въвеждаш още закуска.
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #672 -: Април 23, 2009, 12:48:58 pm »
Да, да, няма да въвеждам закуска още. А иначе сме 7500 на девет месеца вече :P Не сме дебелки, явно изразходва повече енергия...
« Отговор #673 -: Април 23, 2009, 13:39:20 pm »
Момичета, искам да попитам нещо. Свекито е набрала връхчета от коприва,  сварена е - удачно ли е да замразя и да давам на по- късен етап и ако да по какво количество да слагам.

Мери, удачно е, по принцип.
Но какво количество да слагаш, ми е трудно да ти кажа. Слагай по малко, колкото за една порция.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #674 -: Април 23, 2009, 13:42:58 pm »
Мари, започни с 2 лъжички пасирана коприва към другото пюре и увеличи постоянно. Аз всяка нова храна въвеждам така.
*
« Отговор #675 -: Април 23, 2009, 17:43:11 pm »
Хм моето дете още не е яло коприва. Мерси за подсещането, ще давам и аз тия дни.

Чапла, води се по детето, колкото иска толкова. Стига да не преяжда де. Много се радвам аз на ящните деца, щото Александра и в момента не изяжда такива количества каквито си писала.
« Отговор #676 -: Април 23, 2009, 19:31:32 pm »
Здравейте момичета,
ето ме и мен още една, на която предстои захранване и съм повече от омотана как да стане. Моята дребосъчка се роди с ниско тегло и има много да наваксва. В момента е на 4 месеца и половина. На навършени 6 месеца мисля да започна с каша (като по-калорична). Знам, че се почва с оризова, но после:
- кога се дава млечна и кога безмлечна каша.. Примерно Бананова млечна каша на Хумана и ябълкова каша? (Давам Хумана просто като пример)?
- как се дава каша с два вкуса (ванилия и плод, или два плода). Примерно млечна каша с градински плодове на Хумана - трябва ли да са въведени плодовете предварително преди да се въведе такава каша?
- консистенцията на кашата с водата - както му харесва на детето ли се приготвя.. в смисъл има ли задължително съотношение за спазване?
- кашата може ли да се дава със шише от начало или е добре директно с лъжица?
*
« Отговор #677 -: Април 23, 2009, 19:54:14 pm »
Диндин, кашата задължително с лъжичка, първо 1-2, постепенно увеличаваш. Ако детето ти е на специално мляко - ХА например, даваш безмлечна каша и смесваш с нейното АМ, ако не е, можеш да пробваш с млечна.Според мен дай първо безмлечна каша, след време пробвай с млечна като следиш за реакции.
Всеки плод се вкарва поотделно, може с пюре само, може пюре  с каша, може и каша с 1 плод. Правиш си кашата на гъстота, както детето ти я харесва.
Аз чиста каша не съм дала на моите, използвам я за въвеждане на нови продукти и за сгъстяване на пюренцата, които им правя.
« Отговор #678 -: Април 23, 2009, 20:47:54 pm »
Дребната е на антирефлуксно АМ.
Мими26, поизясниха ми се мътните моменти.. благодаря.
*
« Отговор #679 -: Април 27, 2009, 16:21:20 pm »
Моля ви помагайте със съвети, момичета!  :(
От около 1 седмица и двете ми госпожици отказват да ядат обедното ядене, независимо какво е: домашно приготвено-зеленчуково, месно, на Хип, на Сънвал и т.н.
Кашата с плод си я ядат, сутрин или само плод или плод с овесени ядки, нищо друго а и мляко. Какви ли не комбинации не пробвах, какви ли не пюрета и не щат и това си е. Прочетох, че дете под една годинка не трябвало да се остава гладно и вече два дни ги нахранвам с АМ. То да са по-големи деца да ги оставя.
Какво да правя, приемам всякакви идеи?