0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето - 3
« Отговор #620 -: Март 26, 2009, 20:22:23 pm »
Аз въведох първо жълтъка и след това месото. Месото е от домашно пиле.

Някъде бях чела за въвеждането на копъра. На колко месеца става това? Днес в градината погледнах имаше изникнал, та се сетих да попитам.
« Последна редакция: Март 26, 2009, 20:33:10 pm от Abloy »

*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #621 -: Март 26, 2009, 23:41:06 pm »
Аблой, аз точно на вашата възраст дадох копър.
Слагах го малко преди да махна зеленчуците от котлона.

Жълтък дадох на 7 месеца.
Първото месо беше пуешко, после пиле и телешко.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #622 -: Март 27, 2009, 00:46:51 am »
ако още веднъж прочета въпрос за копъра и магданоза - ще си туря отговора в подписа, честно!

моля ви се, айде да ползваме търсачката чат-пат.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #623 -: Март 27, 2009, 13:01:20 pm »
Момичета, я кажете, тези от вас, които са давали каша "Лека нощ" - кога точно я давате?
Аз си мисля към 19:00ч да дам каша "Лека нощ", после към 20:30 - баня, 21ч кърмене?
Правилно ли е така?

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #624 -: Март 27, 2009, 16:46:08 pm »
Точно така давах Милечне кашата "Лека нощ", както и нощните менюта от бурканче.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #625 -: Април 02, 2009, 18:08:32 pm »
момичета, а оризово брашно от къде купувате? 
става въпрос за варна, ако има значение.
може ли да се ползва за сгъстяване на млякото или е по- добре оризова каша (млечна)? идеята ми е да стане по-хранително млякото вечер и да спре да се буди в 2 - 3 да яде  :?
« Последна редакция: Април 02, 2009, 18:46:13 pm от viketo »
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #626 -: Април 02, 2009, 18:44:34 pm »
Аз съм от Варна, но оризово брашно не съм търсила, купих когато захранвах в началото дъщеря си оризова каша на Милупа от Колхозния пазар, чист ориз, без мляко. Сега взех на Нестле, пак само ориз, чудесна работа ми върши, не смятам, че е задължително оризово брашно, а и това какво е!?
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*
« Отговор #627 -: Април 02, 2009, 18:49:45 pm »
chapla, оризовото брашно не е задължително, както всеки друг хранителен продукт, задължителни няма ;)
малката не яде кашите на милупа,стачка е обявила и стиска устни на оризовата им каша, та затова търся друг вариант за по- засищащо мляко... ако има такъв вариант де :) ако ли не става с оризово брашно (някъде бях чела, че бърди го препоръчва), ще се будим посред нощ, лошо няма.
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #628 -: Април 02, 2009, 19:01:10 pm »
Дъщеря ми също не искаше да яде кашата на Милупа в началото, но после почна като я слагах в други храни, така никога не съм й давала само оризова каша с вода. Но сега си хапва вече :P с мляко. Пробвай с тази на Нестле или на Сънвал... Но според мен просто вкуса не им харесва на някои деца, на сестра ми детето в началото на захранването си ядеше оризова каша с вода без проблем, въпрос на вкус явно :lol: Ти с какво мляко храниш детето? Можеж да слагаш в АМ малко оризова каша както казва Бърди...
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #629 -: Април 02, 2009, 21:37:03 pm »
Абе по повод яденето да ви питам, вашите деца акат ли като козички "бонбони" :lol:? Ние сме така вече от седмица може би, яде различна храна, ака си почти на всяка смяна на памперса, но са "бонбони" като пластелин. Както споделих имаме проблем с пиенето на вода, може и с това да е свързано де. Днес успях да й дам сок от круша на Хип и ака следобед доста по-редичко :lol: Ама как да го правим по-често, засега няма да стане :lol:
*
« Отговор #630 -: Април 03, 2009, 02:58:50 am »
Момичета, интересува ме нещо. Нали всяка нова храна се въвежда за седмица. Ние ще се захраним в края на месеца, ще бъдем на 7м и 6 дни, та чуденката ми е , ако за всяко ново изчаквам по седмица, така няма ли много да закъснеем с повечето неща. Та той ще стане на година, а още няма да яде всичко.
Четох някъде, че първоначално се въвежда на 7 дни, после се минава на 5 и ако няма проблем може да се мине и на 3. На мен лично 3 дни ми се виждат малко, но може ли като въведа основните неща, да мина на 5 дни.
Ох не знам и аз вече.
*
« Отговор #631 -: Април 03, 2009, 11:19:25 am »
Мари, аз въвеждах първите 5-6 храни така по 6-7 дни, след това за 3-4 вече въвеждах новата храна. Дано да нямате проблеми и да се захраните успешно :)
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #632 -: Април 03, 2009, 11:25:13 am »
Мери, аз започнах през 5 дни, и после съм скъсила на 3 :)
*
« Отговор #633 -: Април 03, 2009, 16:02:03 pm »
Мари, аз въвеждах първите 5-6 храни така по 6-7 дни, след това за 3-4 вече въвеждах новата храна. Дано да нямате проблеми и да се захраните успешно :)

И аз така.
*
« Отговор #634 -: Април 04, 2009, 00:11:13 am »
Ясно, много ви благодаря.
Абе вместо да го мисля от сега, ще видя как ще сме и "в крачка" ще се доизкусуряваме. Това да започна с 7 дневно въвеждане и в последстие да намалявам, май ще е най удачното.
Ох пълна каша ми стана това с захранването и храненето. Един предпочита това, друг онова, аз как да разбера коя храна ще е най - подходяща за моето дете. Абе доста сложно ми изглежда, то като на изпит бе, само че тук поправки нема. :lol: :lol:                             
*
« Отговор #635 -: Април 04, 2009, 22:32:06 pm »
Мари, отначало и аз се чудих кой път да хвана, сега обаче съм се ориентирала вече. Спокойно, след първите 2-3 храни ще си експерт  :wink:
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #636 -: Април 05, 2009, 19:47:54 pm »
Момичета, купувате ли замразени моркови за бебетата? Днес купих бейби-морковки, белгийски, още не съм ги пробвала. Тези, нарязаните българските не ми изглеждат много добре и затова, а и не ми се иска все да купувам морковени пюрета и да ги смесвам със зеленчуците, които правя вкъщи.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #637 -: Април 05, 2009, 21:58:41 pm »
Да, купувам от бейби-морковите на Бондюел.
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #638 -: Април 06, 2009, 14:51:40 pm »
Е, днес направих с тези морковки, стана чудесно, така ще правя докато почнат да излизат българските моркови.  :P
*
« Отговор #639 -: Април 06, 2009, 17:10:06 pm »
Аз пасирам пюретата докато станат гладки. От кога детето започва да се храни с по-едри частици? Имам в предвид не толкова гладко пасирано. Това от месеците ли зависи или от зъбките? Ние сме с 4 зъбчета и в очакване на още 2 (кой знае кога, като бобчета са още   :lol:).