И аз съм в отбора. След повече от 9 месеца рецидиви по 2 пъти в месеца - около овулация и преди цикъл, сега се е кротнало чудото от 2 месеца. Ама пих антибиотик след цветна снимка и сега, за да не ми е скучно си имам гъбички....
Пих 3 месеца Ацикловир по 10 дена в началото на всеки месец,1 месец изипренозин по схема, после конски дози Валцикловир по 100 лв. кутийката за месец. Съвет: ако приемате дълго тия две неща, пускайте си на 2-3 месеца чернодробни ензими - АСАТ, АЛАТ. Полза - нулева.
Сега изкарах 3 месечен курс Изипренозин 2 по 2, след първия месец, започна да се появява само преди цикъл и да се скъсява времето за оздравяване. В от средата на третия месец не съм имала. Първите 6 месеца практически не оздравяваше до следващия път. Аз никога не съм имала мехури, само червени петна и сърбят, не щипят, не болят. Няма да ви казвам колко време ме лекуваха за гъбички преди да ми каже свестен лекар какво е. Като спрат да са червени, се покриват с люспи като лишей и стоят така, като се измия или се потърка в бельото, пак сърби, макар и да не изглежда червено и възпалено.
След дългия курс Изипренозин ми препоръчаха и подържащ до забременяване, по няколко хапчета седмично, но спрях да го пия, не ме питайте защо. Оправдавам се, че нямам рецепта и няма кой да ми даде. Ще взема да го почна, винаги мога да спра при положителен тест.
Успех на всички, трудна работа е това. Чесно иде ми да го убия тоя, който ми лепна това нещо. Ама тъй като мъжът ми не е заразен, явно аз съм се заразила поне преди 10 години и съм нямала изяви до скоро. Ама пък се успокоявам, че е добре поне че знам. Представяте ли си да разберете след като сте родили нормално и да сте имали херпес. Ужас!