След посещението ми при Док.отказах приема на Ацикловир за сега.Въпреки всичко иска да започна от 36 седмица за подтискане на появата точно преди раждане.Доста говорихме за това и тя всячески се опитваше да ме убеди че е безвреден.Употребата на Ацикловир по време на бременност се практикува от много години тук в САЩ и няма нежелани последици за плода.Дори ако се налага бебчо ще го лекуват със същия продукт.Изкара ми от Нета много литература която доказва че Ацикловир не е опасен за бебето.Въпреки всичко аз имам моите съмнения и незнам какво ще предприема до тогава.Интересни са ми различните мнения тук и БГ но немога да кажа на кого е миродавно.
Арлина, според мен си постъпила правилно...
Но тези лекари понякога могат да хвърлят човек в...
Ще ти изложа горе-долу мнението на проф. Дундаров -
За да проникне вирусът на херпеса в организма ни той трябва да направи така че да излъже нашата клетка че е белтък. Гладна за белтъци клетката го допуска, тогава вирусът инфектира клетката ни. Процесът на вирусното нашествие започва, когато вече тази клетка-вирус започва да се дели, образува две клетки, после 4 и т.н.
Как действа ацикловирът - При деленето на клетката ДНК-то, което образно наподобява стълба, се разцепва и се изграждат съотвено две нови полустълбици и съответно две клетки (някой компетентен ще ми се смее, но аз така мога да го преразкажа). Ацикловирът представлява синтетичен гуанин, една от четирите структурни бази на ДНК-то. Идеята при ползването му е да замести истинския гуанин в ДНК-то и по този начин да блокира образуването на нова клетка-вирус като произведе "дефектна стълбица".
Защо не е подходящ за бременни - защото този синтетичен гуанин освен клетките-вируси влиза и при здравите, незаразени клетки. А знаем, че плодът расте, клетките в един толкова ускорено растящ организъм непрекъснато се делят и тук ацикловирът ще създаде множество недобри клетки... т.е. може да се появи изоставане в развитието, по-ниско телесно тегло и т.н.
По същата причина професорът не препоръчва ацикловир и при бебета до 1 г., и желателно до 3 г. Нали, децата тогава бързо растат. (тук става въпрос само за венозния и на таблетки ацикловир/зовиракс/...)
ПРофилактично професорът каза, че при новороденото може да се изплозват три инжекции гама-глобулин.
След като твоята лекарка толкова настоява за профилактика - защо не я попиташ евентуално за друго лекарство, различно от ацикловира - напр. изопринозин
Плюс това професорът каза, че тук в България не се предлагат други по-качествени лекарства, в Щатите може да ги има. Помня, че спомена, че има такива във Франция и били много скъпи, като че ли и Щатите спомена, но вече не съм сигурна...
Питай за Pandavir (Nigericin) или Moduvir(Monensin), но не знам дали са съвместими с бременност...
това значи ли, че трябва да не се мажа ....
Мажи се, трябва!
Кремчето е Ацикловир на Стада, 5 %. 4-5 пъти на ден с хубаво продължително втриване, още от зачервяването на кожата, ако може да го хванеш.