Такаааа...
Взех си днес резултатите и за херпес симплекс първи тип. И тук IgM антителата са отрицателни, но затова пък със сигурност IgG антителата са ми два пъти по-високи от тези от тип 2.
Тъй като отказвам да се панирам какво може да бъде това чудо дето ме покоси този месец, приемам в 90 %, че това си беше херпес. А липсата на нови антитела говори според мен за това, че рецидивът е бил "малък" и антителата не са се развили в опасни количества, т.е. организмът се е справил с новата вирусна инвазия.
Въпреки това ще имам едно на ум като се появи пак (все пак дано не се появи, поне скоро) и ще бягам до личната да ме направлява на някъде...
И все пак да попитам и тук, дали на някого му е излизало в такава форма като на мен:
първоначално се появява нещо като топченце с големината на лешник на седалището, което се напипва навътре в месото; постепенно това топче се движи към повърхността на кожата като предизвиква усещане за сърбеж и болезненост в поносими граници; "настанява" се на кожата, вече прелича на твърдо, леко зачервено образувание, надигнато малко над кожата с големина и форма на монета от лев; после се образуват нещо като мехурчета върху него, тогава много сърби, мехурчетата отначало изглеждат чисти, после се покриват с нещо като гноевидни корички (по скоро от зацапването при търкането с дрехите); това нещо много бързо минава, за ден и накрая остава нещо като кръгла рана подобна на протъркване. (Излишно е да казвам, че много внимавам с хигиената, че го покривам с марли и пр.)
Виждали са го лекари - първият път ми се каза, че вероятно е цирей; втория път в кожно-венерическия диспансер, че е херпес; третият път - чуди ме се... И колкото и да е странно, минава ми по-бързо като го налагам с ихтиол отколкото с ацикловир (ацикловирът не че не действа, ама някак си по-бавно).
"Светнаха ме", че като се появи веднага трябва да тичам да ми вземат секрет от самото образувание за изследване, иначе нямо друг категоричен начин да се търси какво може да е това... Ама вече съветът е "след дъжд качулка" поне за този път, пък после ще му мисля къде да тичам да правя такова изследване
(ако знаете къде ще съм ви благодарна за информацията, че моята лична е доста неориентирана)
Съжалявам и се извинявам, че пиша нещо, което никак не е приятно за четене,
но вече в чудо се намерих, и затова правя тази крачка, в случай, че има някой, който знае повече да ми помогне с насоки...
(Иначе си имам и типичните изяви на херпеса по лабиите, който вече ми минава за ден-два мазане с ацикловир крем)