Такаааа...
Взех си днес резултатите и за херпес симплекс първи тип. И тук IgM антителата са отрицателни, но затова пък със сигурност IgG антителата са ми два пъти по-високи от тези от тип 2.
Тъй като отказвам да се панирам какво може да бъде това чудо дето ме покоси този месец, приемам в 90 %, че това си беше херпес. А липсата на нови антитела говори според мен за това, че рецидивът е бил "малък" и антителата не са се развили в опасни количества, т.е. организмът се е справил с новата вирусна инвазия.
Въпреки това ще имам едно на ум като се появи пак (все пак дано не се появи, поне скоро) и ще бягам до личната да ме направлява на някъде...
И все пак да попитам и тук, дали на някого му е излизало в такава форма като на мен:
първоначално се появява нещо като топченце с големината на лешник на седалището, което се напипва навътре в месото; постепенно това топче се движи към повърхността на кожата като предизвиква усещане за сърбеж и болезненост в поносими граници; "настанява" се на кожата, вече прелича на твърдо, леко зачервено образувание, надигнато малко над кожата с големина и форма на монета от лев; после се образуват нещо като мехурчета върху него, тогава много сърби, мехурчетата отначало изглеждат чисти, после се покриват с нещо като гноевидни корички (по скоро от зацапването при търкането с дрехите); това нещо много бързо минава, за ден и накрая остава нещо като кръгла рана подобна на протъркване. (Излишно е да казвам, че много внимавам с хигиената, че го покривам с марли и пр.)
Виждали са го лекари - първият път ми се каза, че вероятно е цирей; втория път в кожно-венерическия диспансер, че е херпес; третият път - чуди ме се... И колкото и да е странно, минава ми по-бързо като го налагам с ихтиол отколкото с ацикловир (ацикловирът не че не действа, ама някак си по-бавно).
"Светнаха ме", че като се появи веднага трябва да тичам да ми вземат секрет от самото образувание за изследване, иначе нямо друг категоричен начин да се търси какво може да е това... Ама вече съветът е "след дъжд качулка" поне за този път, пък после ще му мисля къде да тичам да правя такова изследване
![Confused :?](http://www.zachatie.org/forum/Smileys/default/icon_confused.gif)
(ако знаете къде ще съм ви благодарна за информацията, че моята лична е доста неориентирана)
Съжалявам и се извинявам, че пиша нещо, което никак не е приятно за четене,
![Embarassed :oops:](http://www.zachatie.org/forum/Smileys/default/icon_redface.gif)
но вече в чудо се намерих, и затова правя тази крачка, в случай, че има някой, който знае повече да ми помогне с насоки...
(Иначе си имам и типичните изяви на херпеса по лабиите, който вече ми минава за ден-два мазане с ацикловир крем)