Нимика, ще ти отговаря тук, надявам се нямаш нищо против... Да не пиша два пъти.
Първо, проведох терапия с изопринозин, но лично не съм доволна. Защото накрая на третия месец при прием на това лекарство се опита да избие херпес. Естествено, беше в много лека форма и за много кратко, мина за около половин-един ден.
Второ срещам по руските сайтове - май се повтарям тук, ще ме извините - че препаратът има по-добро действие при лабиалния херпес и почти никаква ефикасност при генитален херпес. И мисля, че моят случай го доказва, поне за самата мен е така.
Д-р Божанова, на мен ми сподели, че лекарството няма особен ефект при гениталния херпес.
От друга страна - лекарството ми е изписано от един имунолог, още двама се изказаха, че то дава добри резултати...
Какво трябва да се има предвид при приема на Изопринозин - терапията е продължителна поне 3 месеца по сложна схема назначена от лекар, и съобразена конкретно с терапия сращу херпес симплекс гениталис (схемите са различни при различните вирусопричинители).
Не се приема по време на бременност. В случай, че е приеман, и жената разбере, че е бременна, то тя веднага трябва да преустанови терапията. Няма сведения за това дали е безопасен за плода.
За гратисния период на действие - нищо не мога да кажа, освен че - на мен ми е назначена следната програма: четири месеца провеждам терапия, три месеца, от които се пие изопринозин, после 3 месеца почивам без лекарства, след това отново прилагам терапията...
Това, освен че е скъпо, една опаковка изопринозин струва около 50 лв., а за курс ти трябват около 3-4, ми се струва, че е и много натоварващо за организма. Не може цял живот да сме на лекарства, нали...
Плюс това, изява на херпес имам на втория месец след края на терапията, така че не може да се разчита на много дълъг гратисен период.
Според мен е най-важна консултацията с имунолог, който е в течение на плановете ти за бременност и процедури, и който ще съобрази терапията ти срещу херпеса с всичко това. Естествено, това трябва да става в сътрудничество с акушер-гинеколога.
Тъй като сега много бързам спирам до тук. Ако е останало нещо за доизясняване, и мога да съм от полза, кажете, ще го добавя по-късно.