0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Отново ендометриоза!?
« -: Октомври 09, 2008, 23:39:55 pm »
Здравейте момичета! През юли 2007 ме оперираха от ендометриоза , след което се лекувах 6 месеца с Диферелин. МЦ ми дойде февруари 2008! Сега септември 2008 г се оказа ,че ендометриозата се е завърнала с пълна сила! :( Оперирах се  отново и сега ми предстои 3 месечно лечение с Лукрин депо!
Има ли някоя от вас , която се е оперирала и лекувала 2 пъти за толкова кратко време и по важното което ме интересува е как реагират яйчниците на повторната блокировка?
а много ще се радвам за споделен опит "успели мами" след повторно лечение на ендометриоза! Благодаря!
*
Re: Отново ендометриоза!?
« Отговор #1 -: Октомври 10, 2008, 10:58:13 am »
Здравей Роси,ето как бяха нещата при мен.Април месец 2007 г. коремна операция за премахване на ендометриоза,след това 6 месеца на золадекс и февруари 2008 г. ми се възстанови цикъла.Май месец се оказа,че имам вътрематочни полипи и се налагаше лапаро + хистероскопия (лапаро за прекъсване на тръбите с хидросалпингси,и хистеро заради полипите)И понеже няколко месеца я отлагахме,заради натоварения график и заради отпуски,първо пих оргаметрил,за да не расте лигавицата (това е задължително при хистеро),после на 06.08. ми сложиха Диферилин.На 10.08.ми дойде,а на 10.09.беше операцията.До ден днешен цикъл още няма,и аз съм много шашната,дали въобще ще се появи.Чакам го с нетърпение,защото след това стартираме инвитро и ще знам какъв е отговора на яйчниците.Но до тогава..... :balk_144:    Знам,че започваш и ти процедури,желая ти много късмет и успешен финал.
*
« Отговор #2 -: Октомври 10, 2008, 20:43:43 pm »
след диферелина ти е дошло след 1 месец , така ли/? Успех миличка! Дано ин витри процедурата е успешна от първия път! :bighug:
*
« Отговор #3 -: Октомври 10, 2008, 21:42:05 pm »
rossy * Май Ледена Луна и при нея след лечението се е появила много скоро ама незнам дали се е лекувала.

*
« Отговор #4 -: Октомври 10, 2008, 21:53:08 pm »
rossy * Май Ледена Луна и при нея след лечението се е появила много скоро ама незнам дали се е лекувала.

аз се свързах с нея на ЛС - не се е лекувала след втората операция! Дано да се включат повече момичета!
*
« Отговор #5 -: Октомври 11, 2008, 11:14:08 am »
след диферелина ти е дошло след 1 месец , така ли/    Не,Диферилина го сложиха на 06.08.2008. и още ЧАКАМ  :balk_144:      Успех и на теб.
*
« Отговор #6 -: Октомври 11, 2008, 17:48:11 pm »
след диферелина ти е дошло след 1 месец , така ли/    Не,Диферилина го сложиха на 06.08.2008. и още ЧАКАМ  :balk_144:      Успех и на теб.
8O 8O 8O манееее ! хваща ме страх с тези инжекции нещо! Док.какво казва за твоя случай ? защо толкова дълго се бави МЦ ?   :( :(
*
« Отговор #7 -: Октомври 11, 2008, 22:48:09 pm »
Във вторник му се обадих и каза,ако не се появи до една седмица,да ходя на преглед.И аз сега чакам,ама май ще почакам до петък,че по-рано немога да отсъствам.
*
« Отговор #8 -: Октомври 12, 2008, 16:57:26 pm »
стискам палци да ти дойде  :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
« Отговор #9 -: Октомври 12, 2008, 21:28:07 pm »
Аз наистина не съм провеждала второ лечение и за сега нямам проблеми. Една друга приятелка не проведе никакво лечение и вече е бременна. Моя съвет е да мислите за инвитро вместо за повторно лечение, но все пак не съм лекар, така че лекарите ви имат последната дума.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #10 -: Октомври 12, 2008, 22:18:46 pm »
аз предложих на док. да бием само 1 инжекция и после да направим веднага стимулация (нали и без това така започват процедурите) , но тя каза 3! Незнам дали да не се консултирам и с друг док.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #11 -: Октомври 13, 2008, 14:57:03 pm »
Мойта ЕМ беше ниска степен, веднага след лапарото се подготвихме за Икси (ние сме и с мъжки фактор).
Има няколко "школовки" при лечението на ЕМ, но като тенденция вече след лапарото се прибягва до ин витро оплождане, ако проблема на двойката е дългогодишен.
Съветвайте се и със специалисти в репродуктивната медицина!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #12 -: Октомври 13, 2008, 19:32:23 pm »
Мойта ЕМ беше ниска степен, веднага след лапарото се подготвихме за Икси (ние сме и с мъжки фактор).
Има няколко "школовки" при лечението на ЕМ, но като тенденция вече след лапарото се прибягва до ин витро оплождане, ако проблема на двойката е дългогодишен.
Съветвайте се и със специалисти в репродуктивната медицина!
аз ходя в клиниката на Щерев! Говорих с док. , но тя каза че е по-добре да се бият 3 и след това вече ще се види . и при нас май спермограмата не е много "розова". Просто се чудех дали не е по-добре да се действа с ин витрото по-скоро ,  въпреки че стимулациите май възбуждат ЕМ! В голяма дилема съм...
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #13 -: Октомври 13, 2008, 19:45:16 pm »
За краткото време за което знаех че имам ЕМ, четох спорни тези и хипотези.
Една от които бе че възвърщането на естрогеновите нива след блокажите, също може да възбуди рецидив, друга че след лечение се дава комфорт от 6 месеца и т.н. В крайна сметка си мисля че е много индивидуално и самата ЕМ е загадка в голямата си част за АГ-тата.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #14 -: Октомври 13, 2008, 19:47:51 pm »
за съжаление е непредсказуема  :( :( :( гадинааааааааа мръсна  :x
« Отговор #15 -: Ноември 21, 2008, 11:54:48 am »
Роси, когато мен ме оперираха от ендометриоза  /лапаротомия/ 2004 започнах от август лечение със золадекс до януари 2005....Юни месец направихме лапароскопия, нямах овулация, луф синдром....и резултата беше няколко огнища и една малка кистичка, пак ендометриозна. Според мен колкото по - бързо се насочите към инвитро, толкова шансовете за успех са по - големи. Прави ми впечатление, че днес все повече лекари насочват пациентите към този вариант, от колкото към варианта лечение. Просто, няма лек за тази болест и сигурност, че няма да се появи отново. Има момичета, при които не се появява, ими други, при които има рецидив много бързо...Успех ти желая!
*
« Отговор #16 -: Ноември 22, 2008, 02:14:09 am »
Ванина  :bighug:  За съжаление ще се наложи първо лечението от 3 инжекции (биха ми вече 2, остана още 1...) След това вече ще действаме ,защото нямаме време за губене! Успех и на теб мила!