0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Моля се този път да съм бременна
« Отговор #40 -: Октомври 27, 2008, 10:13:57 am »
Руми и аз стискам палци заедно с теб, както на ръцете така и на краката :D. Дано тази седмица да е твоята щастлива седмица :bfp: :crossfingers:

« Отговор #41 -: Октомври 27, 2008, 10:42:22 am »
Дано и благодаря на всички, макар че и аз чувстам призначите на гостите,  :( дано да се лъжа

« Отговор #42 -: Октомври 27, 2008, 11:00:13 am »
Руми,Бебе, :crossfingers:
*
« Отговор #43 -: Октомври 27, 2008, 14:24:12 pm »
Руми,Бебе,  :goodluck: :bfp:
Ноемврийска седмичка пълна с +++ резултати(10.11-16.11)
« Отговор #44 -: Октомври 31, 2008, 08:50:00 am »
Здравейте момичета, не мога да се справя с повищаането на температурата. Уж всичко е наред, доказана овулация с тест и фоликуметря. Хормони в норми, прогестерон в норми.... нищо не разбирам, моля за съвет!
*

veni_I_koci

• 609
  • Няма невъзможни неща, когото има желание за тях.
Re: Моля за помощ
« Отговор #45 -: Октомври 31, 2008, 08:56:49 am »
Мила не се отчайвай, наистина БТ е ниска но тя може да се качи има още време, важно е да се качи БТ и да остане така поне 3 месеца , пожелавам ти го от сърце.

« Отговор #46 -: Октомври 31, 2008, 09:01:58 am »
Благодаря ти! :)
« Отговор #47 -: Октомври 31, 2008, 16:23:20 pm »
tiheri , разреши от профила си да ти се виждат сърчицата и бележките. Така ще е по - лесно да се коментира по графиката ти!
 Според тестовете О е настъпила , но според БТ има проблем, защото е ниска , а след О. тя трябва да се повиши. Приемаш ли някакъв прогестеронов препарат?
 Ако не , защо не се консултираш с твоя лекар да започнеш такъв от следващия цикъл?
« Отговор #48 -: Ноември 01, 2008, 10:35:22 am »
Оправих графиката :)
до колкото знам прогестерона е фактора за покачване на температурата във втората фаза, независимо дали има овулация. Тоест и при липса на такава, ако хормоните са ок би трябвало да има повишение. Незнам дали при мен е имало 100%, но и теста и фоликуметрията казват, че е имало. Бях сигурна,че прогестерона ще ми е нисък, като си гледах графиката, но резултата ме изненада. Странна работа, за това се допитвам до вас :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #49 -: Ноември 01, 2008, 15:18:27 pm »
Само да вметна, че ако няма О. няма как хормоните ти /Е2, ФСХ, ЛХ и прогестерон/ да са в норма.
Най-малкото прогестерона ще е много, много нисък. 
Прогестерон и Овулация си вървят заедно, няма как едното да го има, а другото да не е налице  :wink:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #50 -: Ноември 01, 2008, 15:19:01 pm »
Само да вметна, че ако няма О. няма как хормоните ти /Е2, ФСХ, ЛХ и прогестерон/ да са в норма.
Най-малкото прогестерона ще е много, много нисък. 
Прогестерон и Овулация си вървят заедно, няма как едното да го има, а другото да не е налице  :wink:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #51 -: Ноември 01, 2008, 18:54:46 pm »
Мила Денис, точно това ми е странното, че хормоните са напълно в норма, дори прогестерона за мое учудване, а температурата е ниска, дали изобщо мога да се доверявам на това мерене или да го зарежа? Предните месеци се мазах с един прогестернов крем на растителна основа и съм много доволна, защото преди това имах малки кистички на яйчниците, а сега ги няма. Като видях, че прогестерона е в норма мислех да не се мажа този месец, но в крайна сметка пак рещих да си се мажа и без това няма противопоказания. Нищо чудно и от него да ми е по висока температурата днес :)
« Последна редакция: Ноември 01, 2008, 18:56:53 pm от tiheri »
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #52 -: Ноември 02, 2008, 11:22:58 am »
Интерпретацията на хормоните не е лесна работа и това, че са в рефер.граници не означава, че всичко е наред.
Трябва специалист / по репродуктивна медицина/ да ти ги разтълкува.
Колкото до мазилото с прогестерон, може и от него да се е повишила БТ, въпреки че /според мен, разбира се/ не би трябвало да е повече от 0,1-0,2 градуса.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #53 -: Ноември 02, 2008, 12:25:55 pm »
О разбира се, че интерпретацията трябва със специалист, всичко е под контрола на моя гинеколог. Ето ги изследванията на 3ти ден:

LH             5.82   реф: 2.4-12.6
FSH            6.01   реф: 3.5-12.5
Еstradiol      26.98  реф: 24.5-195.0
Prolactin      485.2  реф: 73,0-850,0
Androstendion  2.3    реф: 0,3 - 3,5
free Testostr. 8.8    Реф: 5,0-25,0

Progesteron (на 18ти ден) 11,37 ref: 1.7-27.0

Това е то :) съвсем се обърках с тази температура

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #54 -: Ноември 02, 2008, 15:43:02 pm »
Естрадиола /Е2/ е нисък и показва, че в МЦ когато е правено изследването може и да няма О.
Предполагам  дименсията е pg/ml.

Прогестерона нищо не говори - просто е в референтни граници, но ако е направен на 7 ден след О. то той показва, че може и да не е имало О.
Трябва да е повече от 14-15 нанограм на мл. за да потвърждава, че е имало О.
Но може да не е направен когато трябва /на 7 ден след О./

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #55 -: Ноември 02, 2008, 16:09:30 pm »
Да, на 6,7дми ден след предполагаема О е правен прогестероновия тест. На 10тия от МЦ имаше доминантен фоликул 14мм, на 16тия ден вече го нямаше, разбира се може и на жълто тяло да е станал, но не се видя това, а незнам дали и се вижда? А тестовете за О също ли може да показват пик на ЛХ без да има отделяне на яйцеклетка?
Благодаря Денис, че ми обръщаш внимание на сигурно глупави въпроси  :)
« Отговор #56 -: Ноември 02, 2008, 22:55:39 pm »
Уморих се от това нарежение ще ми дойде ли няма ли, търсене на симптоми, ходене по лекари, изследвания, самовнушение. За сметка на това мъжа ми си има дете от друга жена на 5 годинки и лятото ми каза "защо не става, аз съм свикнал да става от първия път", отвратително се чувствам и започвам да губя надежда, знам, че нямам право. Благодаря на Бога, че е това, не нещо по - страшно. Пълен е света с мъка и въпреки това ми е много тъжно. Явно си го заслужавам... Простете ми негативизма, но понякога споделената мъка олеква, било то и виртуално.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #57 -: Ноември 03, 2008, 06:18:37 am »
След О се образува ЖТ и няма как да не се види на УЗ. То е с размер около 2см. и едва след 7 ден след О. започва да търпи обратно развитие.
Според мен не е имало О. /доказва го това, че не се е видяло нищо на УЗ и изследванията на хормоните/.
Тестовете за О. може да са (+) и да няма О.
Те засичат пика на един хормон /ЛХ/ след който пик трябва да е О.
Ако МЦ е нормален след (+) тест винаги има О. Ако обаче има проблем,/ най-често ПК/- теста е (+), дори може да е няколко пъти в един МЦ (+) и пак да няма О.

ЖТ - жълто тяло или Корпус лутеум

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #58 -: Ноември 03, 2008, 09:47:24 am »
Благодаря Денис, много ценна информация ми даваш! И на мен ми направи впечатление естрадиола, че е нисък, а лекаря каза, че било нормално в началото на цикъла да е така. Освен това каза, че ако и този месец не стане иска да стимулира О с клостилбегит. Спред теб тази липса на овулация заради ниските нива на естроген и прогестерон ли е и има ли смисъл от тази стимулация или има по надеждни методи за лечение?
Още веднъж благодаря за отзивчивостта!
« Последна редакция: Ноември 03, 2008, 09:50:38 am от tiheri »
*
Ноемврийска седмичка пълна с +++ резултати(10.11-16.11)
« Отговор #59 -: Ноември 05, 2008, 13:34:57 pm »
Здравейте - казвам на всички! Днес се регистрирам и смятам да се присъединя към вас с най- голямо удоволствие и да бъда съпричастна!  :bighug: Ви всички! Лек и ползотворен ден и чао за сега! :)