« Отговор #765 -: Декември 04, 2008, 15:16:28 pm »
Аз,днес няма да готвя,ама дайте да посъберем рецепти за шаран за Никулден,че аз всяка год.го пълня с гъби,лук,царевица,понеже не го харесвам в тесто,пък ми се ще тази год.малко разнообразие.
Моето предложение е:
Плънка
2 средно големи глави лук
2-3 скилидки чесън
1 морков
домат от консерва /4-5 супени лъжици гювеч слагам обикновено/
1 кафяна чашка ориз
5-6 средно големи гъби печурки
една шепа стафиди накиснати предварително във ромова есенция, разтворена във вода
една кафяна чашка ситно смлени орехи
чубрица, черен пипер, малко сол
Приготовление:
Лука, моркова и чесъна се нарязват на ситно, задушават се до омекване в мазнина, прибавят се и гъбите нарязани на филийки. Добавя се измития ориз и след като си промени цвета и доматения гювеч. Последни се прибавят стафидите и орехите и след тях подправките и сместта се сваля от котлона.
Шарана трябва да е голям- над 2 кг, почиства се от люспите, измива се хубаво и се посолява отвътре, пълни се със задушената смес от горепосочените продукти и се слага във тава с вода, покрива се със фолио и се пече до готовност /никога не засичам за колко време е готово дадено ястие :/
Активен
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит