Марина,давай рецептата за воденичките по селски
Ето я рецептата,то не е точно по селски,аз така съм си ги кръстила.
Първо и най-важно разбира се сварени воденички,отделно запържвам праз или лук,сега е праз като се задуши прибавям някакво пушено месце за предпочитане бекон или гърди,да има мазничко,нарязано на жулиени,кис.краставички на кубчета и царевица сложих днес за пръв път,стана вкусно,посолявам,подправките са на вкус.В гювечета разпределям воденичките,отгоре разпределям задушената смес,слагам по малко маргарин и отгоре редя плътно едно до друго кръгчета топено сирене.Пека около 20-25 мин.на по-силничка фурна,като гювечетата са с капак,всъщност се запича докато се разтопи топеното сирене.Ами това е беше вкусно,вече го изядахме.