Някой да сподели идеи за приготвяне на еленско месо? Донесоха го подарък, а аз никога не съм приготвяла дивеч.
Ето на майка ми рецептата- да си оближеш пръстите!
Нарязва се на кубчета дивеча.Накисва се във вода няколко пъти и се прецежда като се стиска месото да изтече кръвта.След това се слага във вода да поври като се обира пяната.Задушаваш праз или лук,моркови,чесън ,домати,гъби,сланинка или бекон и ги слагаш в гювеча и цели лукчета.Задължително се слага алкохол. 100 гр вино или 1-2 лъэжици ракия.Заливаш с вода почти да се покрият продуктите.Отгоре слагаш клонка чубрица и се готви около 2 часа първо на силна фурна,после се намаля на 170 градуса.Разбърквай периодично да не загори и не загрявай фурната предварително. Добър апетит и ако решиш да правиш тази рецепта ,пиши как е станало!