Аз направих прасковките. Голяма играчка, но си струва, ако има човек време и желание:
Прасковки
Продукти за тестото:
* 5 яйца
* 5 к. ч. захар
* 1 ч. ч. кисело мляко
* 1 ч. л. сода
* 2 и 1/2 к. ч. олио
* 10 гр. бакпулвер
* 1 ванилия
* около 800 - 900 гр. брашно
Продукти за крем първи вид:
* 1,5 - 2 ч. ч. смлени орехи
* около 700 гр. конфитюр (сравнително рядък)
* 1 пак. масло 125 гр.
* издълбаните трохи
Продукти за крем втори вид:
* 1 ч. ч. топло прясно мляко
* 1 ч. ч. захар
* 1 пак. меко краве масло 125 гр.
* 2 ч. ч. смлени орехи
* 2 ванилии
* 1 ч. л. какао
* издълбаните трохи
Освен това:
* 200 мл. прясно мляко /ако липсва боя/
* боя за сладки - жълта и червена или разтворими напитки от сорта на "Step"
* захар за овалване - около 300 гр.
Приготвяне:
Разбиват се яйцата заедно със захарта. Прибавят се и останалите продукти поетапно, като содата се гаси в киселото мляко. Омесва се тесто, което не трябва да лепне по ръцете. Оставя се за 30 мин. да отпочине. Правят се топчета /колкото малък орех/, които се нареждат в намаслена тава или върху хартия за печене на разстояние една от друго. Пекат се в предварително затоплена фурна при температура 180 °C. След като се изпекат още топли се издълбават с малка лъжичка от плоската страна. Като изстинат напълно прасковките се пълнят с крем. Слепват се по две. Потопяват се в оцветено мляко /от едната страна в червено, а другата в жълто/ или в оцветената боя. След това се овалват в кристална захар. За листенца се използва чемшир. Общото количество на сладките е около 80 бр.