Ето я рецептата:
Кюфтенца по овчарскиЗамесва се кайма като за пържени кюфтета, но се правят топчета като за супа - пържат се (за Жекито може и да са пекани
)
Нареждат се в йенска тенджерка или по-дълбока тава. Прави се заливка от 2 кисели млека, 2-3 яйца, настърган кашкавал, чесън на вкус, черен пипер, сол и 1 чаша брашно (трябва да е гъсто като палачинково тесто). Заливат се кюфтенцата и се запичат във фурната. Отгоре може пак да се сложи настърган кашкавал. Готово е когато млякото стане като пяна.
На мен много ми харесват, дано и на вас да ви харесат
Тази вечер ще сме на свински пържолки, може да пробвам фикса за пържоли на фурна.