Здравейте,
благодаря на всички които писаха тук и ми помогнаха да се ориентирам. Признавам си, че не бях никак наясно с това изследване.
Днес и аз понабрах малко информация, като се обадих по телефона в две лаборатории, на които в сайтовете е указано, че извършват БХС - РАМУС и ЛИНА.
В РАМУС, точно както каза mariq_81 изследването струва 44 лв. и се прави в София, но това което ме притесни е, "че когато се изпрати в София, изследването се прави в тяхна лаборатория от специално обучени техни специалисти, които само с това се занимават." Т.е. не ги изпращат в Националната генетична лаборатория.
В ЛИНА изследването струва 65 лв. и ме увериха, че го изпращат в София в Националната генетична лаборатория, когато се касае за изследване във втори триместър. Когато изследването е в първи триместър на бременността се прави в тяхната лаборатория в Бургас.
И двете лаборатории искат да отидеш с попълнена бланка от гинеколога, който следи бременността и не искат диск със снимки от УЗИ на плода (в доста сайтове четох, че са необходими), но прегледа при доктора задължително трябва да е от същия ден, или най-много от предния.