Тук отдавна никой не се е включвал, но знае ли се
...
Аз цял живот нещо спортувам и сега малко ми липсва...Ако усетя, че нещо не е наред, не бих правила каквото и да било, но ако всичко е наред - бих се движела повечеко...
Мислех за плуване, но семейството ме отказаха...басейните не са достатъчно чисти.
Бих се разхождала, но е още много студено.
Сега правя лека гимнастика, тип каланетика - много бавно и плавно, а и упражненията се правят предимно легнала.
Мислех си за коремните преси.
Сега правя, много бавни с малка амплитуда, 2-3 см. Със свити колена - леснички .
Но дали мога ...не знам.
Спомням си, веднъж си говорех с една лекарка по повод бременност и спорт. Тя каза, че бременната не е болна и може да прави всичко което е правила и преди. Аз с изненада я попитах - а гимнастика? тип аеробика или тае-бо?
Тя каза, че ако жената се чувства добре - няма проблем.
Засмя се и каза, "еми то ако е толкова лесно да се пометне...няма да се правят аборти. Всяка нежелана бременност ще приключва с 2 часа аеробика и готово! "
Разбира се това мнение ми се струва малко в повечко, най-малкото аз усещам че енергията ми въобще не е това, което беше...Аз съм полузаспала по-голямата част от деня. За вечерите да не говоря, като изключим буденето и 5 пъти ставане до 00 , припадам от раз .
Преди спях по 6-7 часа на денонощие . Сега ...около 10 .
Идеята ми е, че някъде там е балансът.
Коремните преси тотално ли отпадат ? Четох в някакъв сайт, за обърнати преси, до колкото разбрах си на "кучешката" поза и си свиваш и разпускаш корема..