Семейството е първата микросреда, в която попада детето. За това как ще се оформи детето като личност и какви ще са взаимоотношенията му с околните, зависи от семейната среда, в която е израстнало. Семейството е образец за поведението на детето. Факт е, че в днешно време, обсебени от това да градят кариера и да печелят пари, много родители пренебрегват децата си. Какъв е смисълът детето да е добре материално задоволено, когато му липсва общуването с родителите, любов, топлота, разбиране ...
Имам роднина, която работи с деца от 1 до 4 клас. Ако знаете какви неща ми е разказвала ...
Деца в първи клас, идват в първия учебен ден с мерцедеси, украсени с балони, с прически за по 100 лева, гримирани, с рокли по поръчка на незнам коя си дизайнерка, с чорапогащник на дупки, с пола на милиметри под дупето ...
Извинявайте, ама къде си пращате децата?
Когато в час прави забележка относно държанието на едно от хлапетата, то й отговаря с думите „ТИ знаеш ли кой е баща ми?”. Следват и други негативни прояви на въпросното хлапе. Тя му казва, да доведе бащата в училище, за да разговарят. Въпросният господин цял месец не намерил време, за да види аджеба за какво става въпрос.
Аз също работя в училище и ежедневно ставам свидетел на какво ли не.
Списъкът е дълъг и за съжаление нещата никак не са розови, напротив, ужасяващи.