0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 години - 4-та част
« Отговор #1080 -: Февруари 13, 2009, 15:35:27 pm »
Докторе, при АД когато има сърбеж, но няма зачервяване и кожата изглежда нормално, маже ли се кортикостероид?
Само през нощта Мая се чеше по врата и шията и снощи намазах врата й с Елокон+Екзомега. Да продължа ли да мажа и докога? И всъщност колко големи трябва да са "неголемите участъци", които се мажат с КС?

Благодаря!
*
« Отговор #1081 -: Февруари 13, 2009, 15:37:42 pm »
Здравейте доктор Бърди,детето ми е на 2г4м.От понеделник вечерта периодично вдига температура около 40  градуса,предимно следобяд и вечер,понякога лекарствата за сваляне не помагат и я сваляме оцет и вода.Оплаква се от болки в корема и пишката.Не кашля,не е хремав,с леко зачервено гърло.Има газове,не е ял почти нищо цяла седмица.Температурата преди малко беше почти 41градуса.Какво да предприемем?

Ми идете на лекар и ако нещо ви смущава пишете на Бърди. Съжалявам, не съм доктор, ама една седмица с 40 градуса ... 8O
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #1082 -: Февруари 13, 2009, 15:44:04 pm »
Как може да предположите ,че не сме ходили на лекар.Вече ми писна да обикаляме по лекари,сега го чакам да се наспи и пак тръгваме.Вечерта и в спешното бяхме и си платихме и пак нищо особено не ни казаха.Освен в друг град да ходя вече не знам какво да правя,затова питам за друго мнение.
« Отговор #1083 -: Февруари 13, 2009, 15:54:25 pm »
Не ни правят изседвания.В спешното дори ми отказаха да повикат педиатър да го прегледа,като цяло даже ми отказаха да го прегледат докато не предложихме да платим.Сега ще моля личната лекарка да каже какви изседвания да направим.Само при нея не сме ходили.
« Отговор #1084 -: Февруари 13, 2009, 16:08:27 pm »
Диагнозата ни е бронхи,без да има каквато и да е кашлица.Другия лекар казва,че няма бронхит,но не казва пък какво има.Викат ни само да ни преслушват и да гледат гърлото.Има назначено лечение с АБ и сироп за кашлица,но кашлица няма...Аз не искам да ми постави диагноза или да ми изписва лекарства,просто да ми каже какви изследвания мога да направя.И друг път съм се допитвала до него още като беше в един друг форум и винаги е успявал да ме насочи правилно.
« Отговор #1085 -: Февруари 13, 2009, 16:21:12 pm »
Perdeto,само не разбрах защо сте си изтрили всички мнения след първия коментар,все едно сама си говоря,както и да е няма значение.
*
« Отговор #1086 -: Февруари 13, 2009, 16:22:29 pm »
Не съм аз, модераторите така са решили. :wink:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #1087 -: Февруари 13, 2009, 16:33:45 pm »
Здравейте д-р Birdie имам въпрос към вас.Синът ми е на 4г.и  във вторник в градината им взеха секрет за скарлатина тъй като има три болни деца.Днес разбрах резултата-няма бактерията,която причинява скарлатина ,но има Стафилококи ауреус.Опасна ли е тази бактерия и как се лекува,при педиатъра можем да отидем утре следобяд,а аз съм притеснена. Днес имаше и темп.37.6.Благодаря ви предварително  :thankyousign:
От къде се изолира това?
От гърлото.
Хм...може би от пръстите на лаборантката?
Не го приемам това за достоверно.
Днес лично си взех резултата и ето какво пише:Резултат от микробиологично изследване на гърлен секрет.Изолиран микроорганизъм-S.aureus-микробно число-значително.Даже има анти биограма.Личният ни педиатър каза ,че всеки я носи тази бактерия и няма нужда от лечение.Вашето мнение?
« Последна редакция: Февруари 13, 2009, 16:37:17 pm от denisa12251 »
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #1088 -: Февруари 13, 2009, 17:38:28 pm »
Perdeto,само не разбрах защо сте си изтрили всички мнения след първия коментар,все едно сама си говоря,както и да е няма значение.

Ивелина, идеята беше да не се разводнява темата, за да може Бърди да се ориентира по-добре и да ти отговори по същество. при положение, че детето се оплаква от болки в корема и пишката, не пренебрегвайте тоя симптом. кръвни изследвания - най-малкото ПКК и CRP? да няма уроинфекция? надявам се Бърди скоро да те посъветва, но в никакъв случай не се примирявай с безразличието на лекарите, 41 градуса е сериозно нещо...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #1089 -: Февруари 13, 2009, 18:02:44 pm »
Как може да предположите ,че не сме ходили на лекар.Вече ми писна да обикаляме по лекари,сега го чакам да се наспи и пак тръгваме.Вечерта и в спешното бяхме и си платихме и пак нищо особено не ни казаха.Освен в друг град да ходя вече не знам какво да правя,затова питам за друго мнение.
Намерете свястен педиатър. Направете изследвания-или е ангина и/или отит или уроинфекция. Направете обстойни изследвания+посявка на урина. След тях незабавно дайте АБ лечение (НЕ Бисептол!)-все пак седмица е "проспана" в "размишления" и нещата може да се влошат-особенно ако нямате Хиб и Превенар ваксините.
Разбира се това са само две най-вероятни възможности.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1090 -: Февруари 13, 2009, 18:05:03 pm »
Здравейте д-р Birdie имам въпрос към вас.Синът ми е на 4г.и  във вторник в градината им взеха секрет за скарлатина тъй като има три болни деца.Днес разбрах резултата-няма бактерията,която причинява скарлатина ,но има Стафилококи ауреус.Опасна ли е тази бактерия и как се лекува,при педиатъра можем да отидем утре следобяд,а аз съм притеснена. Днес имаше и темп.37.6.Благодаря ви предварително  :thankyousign:
От къде се изолира това?
От гърлото.
Хм...може би от пръстите на лаборантката?
Не го приемам това за достоверно.
Днес лично си взех резултата и ето какво пише:Резултат от микробиологично изследване на гърлен секрет.Изолиран микроорганизъм-S.aureus-микробно число-значително.Даже има анти биограма.Личният ни педиатър каза ,че всеки я носи тази бактерия и няма нужда от лечение.Вашето мнение?

Моля повторете в ДОБРА лаборатория преди да решите за лечение.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1091 -: Февруари 13, 2009, 18:07:41 pm »
@lidia

Аз бих ползвал Фусикорт за няколко дена.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1092 -: Февруари 13, 2009, 18:09:51 pm »
с отслабване на имунитета го свърза, за да не го нарече усложнение или нещо, че аз я насилих за превенара...
и не й хареса как се развиват нещата - 3-4 дни хрема, после тая кашлица (доста зле звучи), гърлото...
и за застраховка, рече...
мерси, Джам, аз затова и се допитвам!
Нищо общо с ваксината.
Търсете другаде причината.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1093 -: Февруари 13, 2009, 18:13:43 pm »
Докторе, при АД когато има сърбеж, но няма зачервяване и кожата изглежда нормално, маже ли се кортикостероид?
Само през нощта Мая се чеше по врата и шията и снощи намазах врата й с Елокон+Екзомега. Да продължа ли да мажа и докога? И всъщност колко големи трябва да са "неголемите участъци", които се мажат с КС?

Благодаря!
Ако няма зачервяване а има сърбеж само може да ползвате шампоан с трици и добър хидратантен крем. САМО.

"са "неголемите участъци", които се мажат с КС?"
->Длан до две.
Sir Alec Guinness
« Отговор #1094 -: Февруари 13, 2009, 19:17:01 pm »
Ако няма зачервяване а има сърбеж само може да ползвате шампоан с трици и добър хидратантен крем. САМО.

"са "неголемите участъци", които се мажат с КС?"
->Длан до две.

Забравих да кажа, че проблемът е от почти половин година, в началото беше зачервено, отдавна вече не е, сърбежът е само през нощта и не минава с къпане с трици, хидратиращ крем и Фуцидин.
Понеже в Италия не се внася Eucerin Aquaphor baby, с какво на Eucerin мога да го заменя? Ето между какво мога да избирам http://www.eucerin.it/dry_skin/body_care.asp. Чудя се за "12% Omega" дали е добро.
Мислите ли, че от спрей против акари като този има ефект?
Знаете ли статистически на каква възраст деца с АД развиват астма? Знам, че не е задължително условие при дерматита, ама си треперя ще ни сполети ли тая "екстра".

Поздрави & приятна вечер!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1095 -: Февруари 13, 2009, 19:51:46 pm »
http://www.eucerin.it/dry_skin/12_omega_cream.asp

"За акари"? това пък за какво Ви е? 8O

Никакви "екстри" не ще Ви сполетят... .

Снимки на екземните полета?
« Последна редакция: Февруари 13, 2009, 20:32:28 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #1096 -: Февруари 13, 2009, 20:12:37 pm »
За акарите - в случай, че е алергична към тях... Невъзможно ми е да бърша прах по цял ден. Не може ли да се пръска като превенция?
Добри снимки не мога да направя - иска тя да снима или да гледа екранчето на фотоапарата и трябва да снимам докато спи, а тогава светлината няма да е добра. Но ще пробвам утре.

Благодаря Ви!  :D

И понеже имаше преди време въпроси за гърнето, вижте в другия форум на какво мнение попаднах, ще се съгласите ли с него? Мога да Ви пратя и статията на английски:
Обучението се придържаше към терорията на Berry Brazelton Стъпка по стъпка. Имам няколко статии в PDF, ако знаете къде мога да ги кача, за сваляне, мога да пусна линк и към тях. Наблегна на това, че детето трябва да е готово да ходи на гърне и да не се насилва в никакъв случай. Знаците на готовност са:
- Да е преминало вълнението от това, че вече може да ходи и тича и да може да сяда тихичко и да си играе за известен период.
- Да показва интерес към тоалетната и за какво се използва.
- Да разбира какво е сух/мокър, преди/след, гърне, и кога го подканвате да прави нещо (на английски е go, на български си го превеждам с айде)
- Да имитира действия като миене на зъби, бръснене, чистене на пода и т.н.
- Да показва, че иска да си прибира играчките или дрехите, където им е мястото
- Да не е в силно отрицателен период - напр. да се тръшка като не иска да прави нещо, което го карате
- Да може да разбира или да участва в разговори на тема "нуждата да се изходи" и защо е необходимо да направи нещо толкова трудно, като да се стиска и да отиде на специално място за изхождане.
- Нервната система се променя около 20тия месец от несъзнателен в съзнателен контрол на сфинктера.
- Да може да остане сухо за поне 2 часа или след сън (това показва повишен капацитет на пикочния мехур)
- Да може само да си сваля и вдига панталона.
- Да разбира: Вече мокро, Мокри се и Ще се намокри

Извинявайте за ужасния превод.  :blush: Не е необходимо да ги има всички признаци, няколко са достатъчно.

След това подходът Стъпка по стъпка е:
1. Веднъж дневно да сяда на гърнето още като е с дрехите
2. Да сяда на гърнето по голо дупе - първо веднъж дневно, след това по повече пъти. Важно е родителят да не реагира бурно ако има резултат, и да не реагира много разочаровано ако няма такъв, а да е по-скоро окуражителен. Това е защото детето започва да търси одобрението и се засяга ако не го получи.
3. Когато има успех с вторият етап, да се остави детето да играе по голо дупе в близост до гърнето, като идеята е само да се сеща да сяда там като му се допишка. Това се прилага няколко последователни дена.
4. Гащи или памперси с ластик

« Последна редакция: Февруари 13, 2009, 20:33:34 pm от Тик-так »
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #1097 -: Февруари 14, 2009, 10:37:24 am »
@lidia

Аз бих ползвал Фусикорт за няколко дена.

Благодаря ви, ще го взема. :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #1098 -: Февруари 14, 2009, 15:00:20 pm »
Здравейте, д-р Бърди. Най-малкият ми син Калоян е на 14 месеца, досега сме сложили всички ваксини според им. календар на Бг, като вместо тримовакс - пентаксим, а допълнително сме сложили и превенар. Днес сложихме и приорикс. Нашата педиатърка ми обясни, че остава пентаксим на 18 месеца и превенар на 24 месеца, а след това, можем да сложим ваксината срещу хепатит А. Моля, препоръчайте какви други ваксини да сложим освен гореизброените до 7 г., когато започва реимунизацията, доколкото знам. Благодаря предварително.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #1099 -: Февруари 14, 2009, 16:04:15 pm »
Хеп А.
Sir Alec Guinness