Здравейте,д-р Бърди.
Нямам конкретен въпрос към вас, но просто изках да споделя моето възмущение от педиатърката на дечицата. Изчетох всичко, което сте писали за Превенар, вкл. и информацията от други сайтове.Ваксината е револуционна и е разумно да бъде направена(въпреки че малко скъпичко ще ни излезе- близначета, по 2 дози
), но здравето преди всичко. Когато споделих с педиатърката, тя първо не чу как се казва ваксината, после като й повторих, тя направи една физиономия, и попита: Какво е това, за първи път го чувала. Обясних й че е седемвалентна, и покрива това и това, а тя(очевидно й стана неприятно че не я знае), ми каза че нямало гаранция, че децата няма да се разболеят от тези болести въпреки ваксината. То вече всякакви фирми правели всякакви ваксини
????
Ми то е ясно че могат да се разболеят, ама поне ще изкарат по- леко. Що се опитва да ме баламосва? После стана нервно от стола си, и почна да се занимава с нещо друго. Очевидно за нея въпроса беше приклучил.
На всеки се случва да не знае нещо, но по- достойно щеше да постъпи ако ми каже, че ще провери за ваксината, и после ще обсъдим. А тя просто приклучи въпроса с нетърпящ възражения лекарски авторитет.
Друг път пак нещо я питах за захранването Тя ме пита: Абе вие тия работи откъде ги четете, от интернет ли? Как се оставяте да ви манипулират с тоя интернет???
Добре де, тия хора (педиатрите), не се ли интересуват от новостите и откритията в медицината? Не ходят ли на симпозиуми , на конференции, не четат ли литература, интернет?(Нека пак си го подлагат на критика, то не е нужно всичко да приемаш безусловно) Дай каквото сме учили в медицинския преди 20 години,да си го баем и сега.
Едно си баба знае, едно си бае. За съжаление това е действителността почти навсякъде в България.