Здравейте, докторе,
Знам Вашето мнение за имуностимулаторите и при малката каточели до сега /да чукна на дърво/ с правилно хранене, разходки и т.н. успявам да устискам ситуацията.
За съжаление положението далеч не е същото при големия. Ще започна с това, че е осиновен на почти 3 години октомври месец 2008 г. Идея си нямам как е лекуван и хранен в дома, в епикризата пише само, че за периода на пребиваването му /от раждането/ е боледувал 18 пъти, което е лекувано с лекарва за симптомите и антибиотици. Освен това детето отказва да яде друг плод освен бабан, като банани яде също много рядко с много зор. От зеленчуците от време на време хапва домат, но пак с много навиване от наша страна. Останалата храна гледам да е здравословна, но пак имаме проблема, че обикновено я яде със зор, т.е. здравословно хранене при него няма, а и аз не искам да го притискам, понеже е много чувствителен - опитвам се да намеря баланс между добро физическо и психическо състояние на детето, като май продължавам да наблягам на второто
.
В следствие на горното, ситния боледува много често, като всичко започва като вирусна инфекция, която лекуваме със симптоматични лекарства, но след 3-4 дена според нашата педиатърка преминава в бактериална и се налага прилагането на антибиотик. Пак според педиатърката ни след като след даване на антибиотика симптомите се повлияват - това показва бактериална инфекция. Съвсем пресен случай е последното му боледуване сега, при което нещата се развиха много зле. От вирусна инфекция с повръщане и диария, успя да направи усложнения с хрема, секрети в дробовете, възпаление на едното око, всичко съпроводено с 39-40 градуса температура.
Детето ходи и на детска градина. През лятото направихме превенар.
Докторе, моля Ви, имате ли някаква идея при тази ситуация, какво мога да направя за него и как да му повиша имунитета?
Само да отбележа, че за сега малката въпреки постоянния контакт с брат си, когато е болен, не ми развива всички симптоми и успява да изкара вируса съвсем леко.
Благодаря Ви предварително.