Здравейте,доктор Бърди!Отдавна на съм Ви писала,но ето,че пак имам нужда от професионалния Ви съвет.Преди 2 седмици голямата ни дъщеря(4г)вдигна Т около 38.Беше при баба си и затова не я заведохме на лекар веднага.Първия ден беше без други симптоми,сваляха Т-та с Панадол.На 2-я ден се появи повръщане и разтройство,Т-та отмина.Започнахме с Хидрасек и Вомитосхил.Повръщането спря,разтройството започна да се повлиява.Това става на 3я и 4я ден.На 5я пак вдига Т,започват болки в стомаха,газове и разтройство.На 6я ден я заведохме на лекар.Оказва се,че корема се е подул от газове и с Еспумизан болките минават(чуваше се как червата й пукат,много я болеше корема).През тези дни тя почти нищо не е яла(основно малко хляб,сирене и мнооого вода)Значи,заболяването било вирусно и ни изписаха Суметролим(2 пъти по 7мл за 6 дни)Повече Т не вдигна,но леко разтройство имаше до 5я ден след прегледа(ходеше по 2 пъти на ден)Педиатъра каза да е на строга диета,но ми беше невъзможно да я лишавам от някои неща(гледам и дете на 1г. и немога да давам на едното да яде,а другото да гледа)Придържах се към ориз и картофи и на своя глава й давах Хидрасек.Така всичко отмина на 6я ден от приема на Суметролим(общо за 12 дни от началото).След което другата ни дъщеря вдигна Т.Педиатъра й изписа Клацид,ако подължи Т-та(други симптоми нямаше).Но тя не вдигна повече и не й купих антибиотика.Но започнах да й давам Суметролим и Еспумизан,защото по същия начин й пукаха червата,хващаше се за коремчето и се присвиваше,вечер спеше неспокойно и пръцкаше)Значи-4 дни така,разтройство и повръщане не се появиха.Но стана нещо неочаквано-снощи голямата дъщеря пак вдигна Т 38,без други симтоми.Ще я заведа следобед на преглед,но ме притеснява факта,че,може би,не я лекуваме правилно.Според вас,трябва ли да направим някакви изследвания и как да постъпя въобще(объркана съм,нямам пълно доверие на нашия педиатър)Извинявам се за ужасно дългото обяснение,но исках да Ви спомена за всичко и не можах да бъда по-кратка.Само да вмъкна,че и двете преболедуваха от варицела преди Коледа.Благодаря предварително за добрината и отзивчивостта Ви!Лек ден!