Докторе днес ми се обадиха от яслата, малката била плакала, не е закусвала, не е обядвала, седяла си сама на едно столче, пищяла от време на време и най-учудващото беше че получила бронхоспазъм по описание на лелята и дишала тежко след много плач. Взех я и я заведох на лекар, каза че няма температура, малко лявото ухо било розавко и гърлото също, за всеки случай да и слагам Макситрол и да давам Ефералган. Гледам я сега, напълно спокойна е, няма секрет от носа, не кашля, не е кисела дори
. Ще я оставя в къщи, няма да я пускам на ясла до неделя, но се чудя да давам ли Ефералган и капките в ушите. Педиатърката каза, че може би лигавицата и е по нагъната или нещо подобно, не можах да разбера точно. С две думи има нещо но съвсем малко и се чудим дали тръгваме да се разболяваме или е остатъчно от преди две седмици, когато бяхме с възпалено ляво ухо и пихме Зинат. И тя се застрахова сега докато е време. Много съм объркана, кажете ми моля ви да и давам ли изписаното или да изчакам? Благодаря ви.
Само да добавя, че нито съм я чула да кашля, нито хрема е имала, затова и бях толкова учудена.