здравейте, докторе! Прочетох отговорите Ви и реших и аз да Ви пиша. Синът ми е на 5 години. Миналата зима след един бронхит (не е правена рентгенография) кашлицата не спря цяла зима. Имах чувството, че е изпил всички сиропи, които можеха да се намерят в аптечната мрежа. АБ също, макар че нямаше диагноза. Накрая април месец личната ни изпрати на УНГ. Казаха ни- секрети, които се стичат към гърлото. Взеха гърлен секрет (исках да пуснем и носен, но УНГ-то каза, че "каквото е в носа, се стича към гърлото") и беше отрицателен. "лекуваха" го 10 дни с Коларгол+ Олинт. Резултатът беше нулев и УНГ заключи- алергичен ринит и ни изпрати на алерголог. Отново пуснахме гърлен секрет, отново отрицателен. Лечението беше с Цетиристад (2пъти дневно по 5мл) и Кузикром (2пъти по 2 впръсквания). Така един месец, после Цетиристад по 1 път дневно и Кузикрома 2 пъти по едно впръскване. Имаше подобрение, но не съм сигурна дали от лечението или заради започването на летния сезон. Започнахме и Респистим+ за имунната система. Цяло лято беше добре, без никаква кашлица и каквито и да било секрети (давахме само Респистим). Наесен кашлицата се върна, но в по-лека форма и започнахме отново Цетиристад и Кузикром по горната схема(гърлен секрет пуснахме отново- отрицателен). Седмица по-късно бяхме с пневмония (вирусна според докторите- гърлен секрет отново отрицателен, кръв и урина- в норма). След лечението на пневмонията всички симптоми- кашлици, секрети, запушен нос- изчезнаха за 2 месеца. После хвана някакъв вирус (имаше контакт с болни), стигна до бронхит и...АБ. Сега пак има секрети, които се стичат към гърлото. През деня почти не кашля, едн-два пъти да си прочисти гърлото най-много. Сутрин се изкашля 2-3 пъти. Кашлицата е суха- нещо средно м/у кашляне е прочистване на гърлото. Има лош дъх от устата, който имаше и миналата година. Все си мисля, че има някакво възпаление в носа, но нали не разбирам и никой от докторите не ми обръща внимание. Моля да ме посъветвате с какъв специалист да се консултираме и какви изследвания да искаме. Омръзна ми от този секрет всяка настинка да преминава в бронхит и да се точи седмици наред. Извинявайте за дългия пост и Весели празници!