Здравейте докторе!
Писала съм Ви няколко пъти,относно хремата на дъщеря ми.Вече трета година,не се справяме.Ходим от един лекар на друг ,без никой да и е помогнал,трайно.Основния проблем е стичането на секрет,назад.Преди се давеше и кашляше,сега само преглъща,почти непрестанно.На практика не спи.След заспиване ,почва похъркване,преглъщане ,давене,и така по цяла нощ.Все едно го изпомпва от някъде този секрет,в огромно количество е ,едвам го преглъща.Тази година 4 пъти пусках посявка,отрицателна е,извадихме носната за втори път.Беше рецидивирала за две години-огромна.Снимка на максиларни синуси правихме,нищо.Два теста в продължение на година,при различни алерголози.Първия-плесен,алтернария,втория ,матрачен микрокърлеж,и мн.малко отчитане на алтернария.Един лекар казва ал.ринит,друг ендмоидален синузит,трети вазомоторен ринит...и така до безкрай.Въпроса ми е следния:
-възможно ли е за 8 месеца да се сменят ,алергените,и през тази година сме пили различни антихистамини ,без никакъвя ефект.Периодически хремата излизаше от контрол въпреки приема им.Пръсках Фликсонази 20 дни,нищо.Временнен ефект за 2-3 дни имаше,и после хремата си продължи,въпреки кортикостероида