Докторе, моля за съвет. Синът ми на 1.8 години досега не е имал каквато и да е алергична реакция или обрив и тем подобни. От една седмица му избиха множество ситни пъпчици по единия клепач и в околната област; без цвят, явно несърбящи. Дори не бяха видими на пръв поглед. после се преместиха към челото и носа и поспаднаха, но все още ги има. Мажех ги чат пат в началото със "Стелатрия" на "МУСТЕЛА". Вчера вечерта обаче се притесних. В областта на слепоочието изби малко червено нерелефно петно, в което ясно се откроиха две подутини, бели, свързани една с друга. Намазах с Бетноват и след пет минути петното и подутините изчезнаха. Днес, докато го е гледала бабата, е получил две червенини, симетрични около устата. Изчезнали са от само себе си за 30 мин. Преди да си легне вечерта на едната буза изби същото червено петънце както вчера, в което пак се открои подутина, бяла. Минити по-късно същото петно плюс подутина се появи симетрично на другата буза. Пак намазах с БЕТНОВАТ и пак и всичко изчезна за минути. Въобще не ми хрумва от какво може да е провокирана евентуална алергия. Единственото, което свързва трите случая е, че беше прегрят - много навлечен с дрехи, играл бурно и изпотен. Няма каквато и да е промяна във физическото му състояние. Не е бил болен скоро от настинки, не е вземал лекарства, не съм въвеждала нова храна.