Не знам как са възможни тези "фокуси".
Затова винаги питам "имате ли доверие на лабораторията си?"
Тази АБ е малко "бедна" защото не включва АБ подходящи за възрастта на детето.
Все пак-Цефзил би бил подходящ избор за АБ.
На 3 ден от началото на лечението-контролни посявки. Същото-седмица след края на лечението.
Направете си и Вие посявки, и близките в контакт с детето (баби,гледащи го и т.н.).
Докторе, ми на лабораторията вярвам, защото е ангажирана лично завеждащ микробиологичния сектор да се направи достоверно изследване.
Едновременно с детето майка ми /която е в ежедневен и непрекъснат контакт с него докато аз съм на работа/ също даде посявка - абсолютно отрицателна. Ще се изследваме и ние с мъжа ми.
Сега се върнахме от педиатърката - за сега ваксини каквито и да било се отлагат, предложи да се направи и трета МБ на гърлен и носен секрет в трета лаборатория. Съгласих се, макар че незнам докога ще я караме така - сигурно докато не изредим лабораториите в СФ...
Мнението на педиатърката: принципно и Клебсиелата, и Протеуса са чести причинители на вътреболнични инфекции, респ. на заразяване при мед. манипулации и болнично лечение и е възможно да си "я влачим още от родилния дом", като в едни периоди инфекцията утихва, а в други - при понижен имунитет или при добра среда се проявява. Възможно ли е това?
Пак ми спомена за Рибомунила - много ли ще сбъркам, ако го дам?