0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 години - 4-та част
« Отговор #160 -: Октомври 14, 2008, 20:01:05 pm »
Не мога да кажа, че има режим на хранене. В общи линии: през нощта суче средно два пъти, отказва вода или биберон. Към 7,30-8 ч суче в просъница и после се събужда. Между 9-10 предлагам закуска - каша със/без сирене, кус-кус, йогурт, плод, кекс, козунак или сладкиш (каквото съм направила). Обикновено не иска каквото и да дам или хапва залък-два, само йогурта яде понякога (60 г е) или в парка изяжда половин банан. 12,30-13 ч пробвам със супа и готвени зеленчуци с/без месо; отказва, иска да суче и заспива. Като се събуди след час и половина-два, пробвам пак със същото или в карен случай с някакво кремче, понякога хапва малко, но по-скоро се омазва цялата с храна. Излизаме пак, в парка към 16,30-17 ч или малко по-рано яде плод или йогурт, отказва друго. Вечерята е към 19,30-20 ч хапва от нашето ядене, но само ако тя сама си взима, количеството е минимално. В 21 ч се приспиваме и суче. Изхожданията са веднъж на два дни, не е запек.
Какво ще ме посъветвате?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #161 -: Октомври 14, 2008, 20:14:40 pm »
Наддава добре?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #162 -: Октомври 14, 2008, 20:45:04 pm »
До консултацията на 1 година беше на 50% на тегло и 75% на ръст. Сега е около 10 кг/82 см, тази вечер ще я премеря, но изобщо не личи, че почти не се храни. С лека анемия е, но е много жизнена.
Като гледам други деца по колко изяждат, а аз само хвърлям храна... ще побелея вече.

П.П. Извинявам се на другите мами, че го обърнах на чат с Доктора, ама сега просто ми тежи на душата...
*

Birdie

• 11040
« Отговор #163 -: Октомври 14, 2008, 20:53:45 pm »
Оставете детето както досега.
Няма начин да постигнете нещо "по-добро".
След около няколко месеца ще започнат да се подобряват нещата.
Естествено кърменето няма нищо общо в случая.
Sir Alec Guinness
« Отговор #164 -: Октомври 15, 2008, 13:34:34 pm »
ЗДРАВЕЙТЕ, ДОКТОРЕ! МОЛЯ ВИ ЗА СПЕШЕН СЪВЕТ. ПРЕДИ 2 СЕДМИЦИ И ПОЛОВИНА (28.09.2008) ДЪШЕРЯ МИ КОЯТО Е НА 1г И 4месеца СЕ РАЗБОЛЯ ОТ ГНОЙНА АНГИНА (СПОРЕД ЛЕКАРКАТА). РЕЗУЛТАТИТЕ НА КРЪВТА И БЯХА СЛЕДНИТЕ WBC-19.8 LYMF-5.9H GRAN-12.5 СУЕ-94 St-0.12 Seg-0.48 Ly-0.32 Mo-0.08 (29.09.2008) ЛИМФНИТЕ ВЪЗЛИ ПОД УШИТЕ И БЯХА МНОГО ПОДУТИ. ОТ ГЪРЛОТО И ИЗОЛИРАХА СТРЕПТОКОКУС ПНЕВМОНИЯ, НО ПРЕДИ ДА ИЗЛЯЗАТ РЕЗУЛТАТИТЕ  ЗАПОЧНАХМЕ ДА ДАВАМЕ КЛАЦИД. ОТ АНТИБИОГРАМАТА СТАНА ЯСНО ЧЕ АНТИБИОТИКА Е ПОДХОДЯЩ И ТАКА ГО ДАВАХМЕ 7 ДНИ. СЛЕД ТОВА НАПРАВИХМЕ КРЪВНА КАРТИНА ОТНОВО (06.09.2008) И ТЯ БЕШЕ НАПЪЛНО В НОРМИТЕ. ТОЧНО 7 ДНИ СЛЕД АНТИБИОТИКА ТЯ ОТНОВО НАПРАВИ ТЕМПЕРАТУРА НАД 39 ГРАДУСА И ТОВА СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТОЗИ ПОНЕДЕЛНИК. WBC-26.3 LYMF-6.2H GRAN-18.6 СУЕ-40 St-0.09 Seg-0.61 Ly-0.24 Mo-0.04 Ео-0.02 (13.10.2008) ОТНОВО Е С ПОДУТИ ЛИМФНИ ВЪЗЛИ КАТО ОРЕХИ. РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МИКРОБИОЛОГИЯ НА УРИНА, СЕКРЕТ ОТ ГЪРЛО И НОС ИЗЛЯЗОХА ДНЕС И СА ОТРИЦАТЕЛНИ. ЛЕКАРКАТА В ПОНЕДЕЛНИК КАЗА ЧЕ ИМА ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ДЯСНОТО УХО И СЕГА СЛАГАМЕ КАПКИ ЦИЛОКСАН, СЛЕД КАТО ДАДОХМЕ УРИНАТА И СЕКРЕТИТЕ ТЯ НИ ИЗПИСА ПАНЦЕФ, ЗАЩОТО ДЕТЕТО НЕ МОЖЕ ДА ПИЕ ЗИНАТ (ПОВРЪЩА ГО).УТРЕ СМЕ НА ПРЕГЛЕД И ТЯ НАЙ ВЕРОЯТНО ЩЕ НИ ИЗПРАТИ ЗА ВАРНА (НИЕ СМЕ ОТ БУРГАС). ВЕЧЕ СМЕ ГО ПРЕЖИВЕЛИ ТОВА ПРЕЗ МЕСЕЦ МАЙ И СЕГА СЕ ПОВТАРЯ. ТОГАВА НИ КАЗАХА ЧЕ Е ИМАЛА ИНФЕКЦИЯ НА ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА НО СЕГА ТОВА ЯВНО Е ИЗКЛЮЧЕНО. ЗАБРАВИХ ДА ВИ ПИША ЧЕ ДЕТЕТО ОТ НАЧАЛОТО НА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ Е С НЕСПИРАЩА ХРЕМА ТУ ВЪТРЕШНА ТУ ВЪНШНА И С ПОСТОЯННО ЧЕРВЕНИ СЛИВИЦИ ВСЕ НИ КАЗВАТ ЧЕ ИМА ВИРУС. МОЛЯ ЗА СЪВЕТ КАКВО ДА ПРАВИМ.БЛАГОДАРЯ!!!!!!!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #165 -: Октомври 15, 2008, 13:39:27 pm »
Защо да ходите във Варна, не разбирам?
И защо това да не е обикновено вирусно заболяване, щом изследванията са добри?
Sir Alec Guinness
« Отговор #166 -: Октомври 15, 2008, 14:10:17 pm »
ПОСЛЕДНИТЕ РЕЗУЛТАТИ СА СУЕ 40 И ВИСОКИ СТОЙНОСТИ НА ЛЕВКОЦИТИТЕ 26.3. ТОВА ГОВОРЕЛО ЗА ВЪЗПАЛИТЕЛЕН ПРОЦЕС КОЙТО НЕ СЕ ЗНАЕ КЪДЕ Е, ТЪЙ КАТО БАКТЕРИИ НЕ СА ОТКРИТИ. СЪЩО ТАКА ЛЕКАРКАТА СЕ ДЪМНЯВА ЗА ВИРУСНА И БАКТЕРИАЛНА ИНФЕКЦИЯ ЕДНОВРЕМЕННО, НО ЯВНО НЕ ЗНАЕ КАК ДА ГО ЛЕКУВА. А ВЪВ ВАРНА ЗАЩОТО ТУК В БОЛНИЦАТА НЕ Е ЗА ВЛИЗАНЕ. АЗ МНОГО СЕ ОПАСЯВАМ ДА НЕ Е ПНЕВМОНИЯ, МАКАР ЧЕ НЯМА КАШЛИЦА, ХРИПОВЕ И ДРУГИ ИЗМЕНЕНИЯ, КАТО Я СЛУШАТ НА СЛУШАЛКА.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #167 -: Октомври 15, 2008, 15:03:58 pm »
"ЛЕКАРКАТА В ПОНЕДЕЛНИК КАЗА ЧЕ ИМА ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ДЯСНОТО УХО "
->Това обяснява лабораторните находки...защо не дадете АБ а си играете с капки? и то при тези изследвания... .
Ако сте дали Панцеф, изчакайте ден,два...повторете пак изследванията, вижте ухото пак...

Не пишете с главни букви-изглежда като че ли викате на някого.  :wink:
« Последна редакция: Октомври 15, 2008, 15:07:06 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #168 -: Октомври 15, 2008, 15:39:10 pm »
Благодаря Ви!
Наистина викам, но за ПОМОЩ, защото от началото на септември не дишанормално през нослето си. Да не говорим за постоянно червеното гърло и пръскането с разни лекарства. Утре отново ще вземем кръв дано нещата са по- добре.
*
« Отговор #169 -: Октомври 15, 2008, 17:33:03 pm »
Докторе, ваксината ни пристигна. Имам малко въпросчета, може ли?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #170 -: Октомври 15, 2008, 17:42:53 pm »
Какви "въпросчета" може да има?? 8O  :wink: 8O :wink:
Поставяте и двете прз седмица и ...воала. Работата е свършена-детето е надеждно ваксинирано.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #171 -: Октомври 15, 2008, 17:55:21 pm »
Докторе, хем си ме знаете, хем се учудвате...

* до колкото виждам ваксината е на прахче, смесва се непосредствено преди поставянето, нещо което трябва да знам, че нашата педиатърка за пръв път ще слага Хиб ваксина
* слага се в крачето?
* днес започна да й "хърка" нослето, на два пъти имаше воднисто секретче, значи ли това да я отложим или смело утре я слагаме?
* Казахте, че не у нежно да се правят посявки преди ваксината, ако всичко е било (-). След хемофилуса правихме, беше (-). После август ни излезна пневмокок, но нямаше никакви симптоми, случайно го направихвме този секрет. тогава пуснахме и в друга лаборатория, където на всички ни излезна (-) резултата. Не сме пили нищо. Според педиатърката ни, това че сега след тази Т  е излезнала без лекарства, говори че няма проблем, т.е. и да има бактерия тя не създава сега проблем. Както се изрази "Ако търсим - ще намерим, защото ходи на градина".
Т.е. утре я слагаме или да изчакам, да видим дали ще се развие тази "хрема" или само ще си остане това "хъркане" с нослето?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #172 -: Октомври 15, 2008, 18:29:20 pm »
*Разтваря се със съдържанието в спринцовката. Затопля се в ръката преди поставяне.
*В ръката се прави на тази възраст. Не в крачето.

Направете ваксината и не търсете "оправдания". :)
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #173 -: Октомври 15, 2008, 19:38:06 pm »
Здравейте Д-р Birdie,
отново съм в затруднение и моля за съвет. Миналата сряда сина ми се събуди с хрема. Започнах редовни промивки със Стеримар и едни хомеопатични капки. Хремата беше почти отшумяла (казвам почти, защото по веднъж на ден имаше сополи, но след като ги почистя, нослето си оставаше сухо...и спеше спокойно). Секрета беше станал леко зелен, преди да започне да намалява. Уви, снощи започна да кашля. Заведох го на преглед - дишането е чисто, гърлото е добре - съвсем леко зачервяване имало и ни изписаха Проспан за кашлицата. Притеснявам се, че следобяда отново се поднови хремата - бистра и водниста (съвсем малко, но подозирам че утре ще се увеличи  :(). Не зная какви мерки да предприемам и как да лекувам. Да изисквам ли някакви изследвания?
*

nani

• **
  • 74
  • Обичта е това от което имаме най-огромна нужда
« Отговор #174 -: Октомври 15, 2008, 20:02:08 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Малкият е с кашлица от 3 дни, първоначално ни изписаха сироп Проспан, но тъи като не мина до днес педиатъра ни назначи антибиотик Аугментин 3х5мл. Аз съм също болна и на антибиотик, защото правя чести ангини и доктора се съмнява че съм заразила малкия. Той има само кашлица-дълбока и влажна, без температура и хрема. Нужно ли е според вас да давам този антибиотик, не ми се иска да тъпча детето с излишни лекарства още от началото на грипния сезон. А исках и един секрет да му пусна от гърлото, но ще стане резултата чак в петък готов, а до тогава не зная как ще се развият нещата. Ще ви моля за мнение подходящо ли е назначеното ни лечени и нужно ли е все пак да пускам секрет ако все пак почна с антибиотика?
Тук няма практика да се пуска какъвто и да е секрет за изследване и ще го правя на своя глава.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #175 -: Октомври 15, 2008, 20:26:34 pm »
Здравейте Д-р Birdie,
отново съм в затруднение и моля за съвет. Миналата сряда сина ми се събуди с хрема. Започнах редовни промивки със Стеримар и едни хомеопатични капки. Хремата беше почти отшумяла (казвам почти, защото по веднъж на ден имаше сополи, но след като ги почистя, нослето си оставаше сухо...и спеше спокойно). Секрета беше станал леко зелен, преди да започне да намалява. Уви, снощи започна да кашля. Заведох го на преглед - дишането е чисто, гърлото е добре - съвсем леко зачервяване имало и ни изписаха Проспан за кашлицата. Притеснявам се, че следобяда отново се поднови хремата - бистра и водниста (съвсем малко, но подозирам че утре ще се увеличи  :(). Не зная какви мерки да предприемам и как да лекувам. Да изисквам ли някакви изследвания?
Тези неща траят около седмица.
Не са необходими мерки до тогава, ако разчитате на коректността на извършения преглед.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #176 -: Октомври 15, 2008, 20:28:19 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Малкият е с кашлица от 3 дни, първоначално ни изписаха сироп Проспан, но тъи като не мина до днес педиатъра ни назначи антибиотик Аугментин 3х5мл. Аз съм също болна и на антибиотик, защото правя чести ангини и доктора се съмнява че съм заразила малкия. Той има само кашлица-дълбока и влажна, без температура и хрема. Нужно ли е според вас да давам този антибиотик, не ми се иска да тъпча детето с излишни лекарства още от началото на грипния сезон. А исках и един секрет да му пусна от гърлото, но ще стане резултата чак в петък готов, а до тогава не зная как ще се развият нещата. Ще ви моля за мнение подходящо ли е назначеното ни лечени и нужно ли е все пак да пускам секрет ако все пак почна с антибиотика?
Тук няма практика да се пуска какъвто и да е секрет за изследване и ще го правя на своя глава.
Не мога да кажа дали е нужен АБ, или не.
Зависи от прегледа и общата оценка на състоянието.
Ако живеете извън Бг, ДА, посявки се правят изключително рядко.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #177 -: Октомври 16, 2008, 02:28:23 am »
Здравейте докторе, бихте лими казали 4тия прием на пентаксим докога може да се отлага? Знам , че се слага 1 година след 3тия, но колко месеца може да се отлага. Педиатърката казва може да се отлага, но не казва докога и аз се притеснявам да не изпуснеме приемливите срокове. Минаха почти 4 месеца... а причините са най-вече, че все някой боледува у дома и докато изчакаме да се оправиме ние или детето....пак някакъв вирус-хрема ни връхлита...
*

Birdie

• 11040
« Отговор #178 -: Октомври 16, 2008, 09:27:51 am »
Направете дозата утре... без повече отлагания.
Sir Alec Guinness
« Отговор #179 -: Октомври 16, 2008, 10:01:10 am »
Здравейте отново и от мен.
Преди седмица писах, че Иван е с трахеобронхит и са му изписали АБ. Тогава се чудих дали да го дам, но се доверих на педиатъра. Дадох си лекарствата както трябва. Спря кашлянето през ноща, но остана в сутрешните часове и радко през деня. Не е суха кашлицата. Гърдите му са чисти, а гърлото леко зачервено. На контролният преглед педиатъра къза, че детето се оправя.
Но нослето си тече и това вече 3та седмица. Не издържах да се чудя има ли нещо и пуснах изследване на секрет от носа. Резултатите не показаха бактерия. Тоест причината е друга. По принцип детето е с астма, но не са диагностицирали алергичен ринит.
Как да му помогна за нослето? До сега бяхме с Олинт спрей. Но така 3 седмици и ефект няма. Спряла съм го от градина от началото на симтомите. Не е имал контакти с болни деца. А кашлицата се дължи точно на тези секрети, които текат нон стоп към гърлото му.
Благодаря ви.