Здравейте, докторе! Пиша ли за проблем, за който в БГ няма достатъчно информация. Дъщеря ми е на 2 и половина... 3 пъти ми прави тежки афтозни стоматити, със страхотни афти в устата, едната беше като бобено зърно...за първи път се появиха преди половин година по време на херпангина, която протече много тежко, именно заради афтите, които бяха излязли и по външната страна на устните...от тогава още 2 пъти избиха, единия път с много висока темп- диагноза-вирусен стоматит, 3-я път избиха без температура...лекарства- ацикловир+ дактарин-срещу евентуално насаждане на гъбички, превантивно, не за лечение, и грануфорин-зеленото мазило. Това е . Изследвахме се цялото семейство за цитомегаловирус аз и детето излязохме положително, дано са коректни изследванията..лекуваме се с изопринозин 3 месеца по една таблетка...моля ви, кажете правилно ли е лечението, до колко е опасен цитомегаловируса, профилактика срещу тази нелечима гад!,отсега нататък какво да правим след като кизтекат тези 3 месеца с лекарството... относно ваксините-четох, че не само ще влошат положението. Благодаря ви , чакам с нетърпение отговорът ви...!!!