Докторе, имам нужда от съвет, отново.
Снощи Вики вдигна Т, невисока - 37,6. Реших все пак да дам Панадол, макар че общо взето бе спокойна, каза че не и е лошо и не я боли нищо, за да може да се наспи. Дадох Панадол - не цяла доза, 7мл. Има няма 5-10 мин, и започна да се оплаква от болки около пъпчето, повърна. След което ми направи впечатление, че Т веднага спадна, едва ли панадола е имал време да подейства, все пак бяха минали ок.5мин. Заспа. Събуди се жизнена, с апетит. Пожела си геврек, не и отказах. Не е повръщала от тогава, не се оплаква да и е лошо или боли нещо. На моменти започва да понапарва, но Т не е минавала /поне за сега/37, стига до към 36,8.
Естествено ходихме на преглед, но защо ли? Ако видите как минава прегледа съм сигурна, че ще ви стане жалко и тъжно.
Гърдите са и чисти, гърлото спокойно. Не кашля. От около седмица понякога се буди сутрин със леко запушен нос, промиваме и почистваме със Стеримар, но това е. Няма някаква силна хрема, просто се появява секрет понякога.
Казаха ни да давам Осцилокоцинум, Нимизил или Тайлхот, капки за нос и ако започне да вдига висока Т или има друго развитие да се обадя.
Може ли да има вирус с еднокартно повръщане и повишаване на Т?
Нали ме знаете каква съм паника.