0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 години - 4-та част
« Отговор #920 -: Февруари 05, 2009, 13:25:25 pm »
@Тик-так

Не се притеснявайте за езиковите неща-децата са толкова пластични че бързо се приспособяват и на двата езика.

Иначе-зависи от детската градина. Болшинството детски градини в Бг са казарми. Това е нещо ужасно-това е нашият манталитет- "Сталин (системата,червените) умря, но как да извадим от душите си малките Сталинчета...". Ние като хора,нация, манталитет сме толкова дълбоко комплексирани, с погрешни подходи към живота и действителността, че детските градини са само отражение на това.

Доколкото знам, живеете в чужбина-огледайте на място... може да я оставяте за малко. Вижте как ще се хареса на детето.

Това е голяма разлика-да водиш детето на градина не поради необходимост.
Болестите са преодолими... .
« Последна редакция: Февруари 05, 2009, 13:28:58 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #921 -: Февруари 05, 2009, 14:15:36 pm »
Благодаря, Докторе, сега ще попълня документите с чиста съвест  :D

BTW като казахте за необходимостта - ето още нещо, което не е в ред в нашата държава. Тук с една заплата на занимаващ се с наука семейство живее що-годе нормално. А в България със заплата от БАН сам човек се чуди как да свърже двата края. Ама това е друга тъжна тема...
*

Birdie

• 11040
« Отговор #922 -: Февруари 05, 2009, 14:38:51 pm »
Нищо не е наред в бедна Бг. Нищо.
« Последна редакция: Февруари 05, 2009, 22:44:43 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #923 -: Февруари 05, 2009, 15:27:37 pm »
Мен ме притеснява това, че докато лекарите си поставят всевъзможни диагнози и лечения, страда детето ми. Незнам как ще се отрази всичко това на крехкият му организъм не само за момента, а и за в бъдеще. Не мога да живея с мисълта, че в старанието си да помогна на детето си, по скоро съм му навредила от колкото помогнала. Не съм намерила баланса все още в това отношение.Хем не искам да травмирам детето си, хем виждам че има някакъв проблем, който определя поведението и характера му, за съжаление.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #924 -: Февруари 05, 2009, 16:21:56 pm »
Здравейте докторе, направи ми силно впечатление, че моята мома като се разтича малко ръцете и носа й стават ледени( у дома имам в предвид) След като се укроти след известно време стават топли....Това нормално ли е? Мисля си че би трябвало да се затопля при движение, а не да стават ледени крайниците...
« Отговор #925 -: Февруари 05, 2009, 16:45:32 pm »
Здравейте, Birdie!
Скоро не съм Ви писала, но съм Ви благодарна  за разрешаването на казуса с ваксинацията на моя син с Пентаксим (беше преди доста време).
Радвам се, че сте в добро здраве и активно в помощ на майките!

Сега искам да Ви попитам за нещо, което вече ме притеснява и дори ми е досадно - малкият по принцип более в следната последователност - кихавица (по-честа от обикновено кихане за "на здраве"), сополи (течни и безцветни), Т 38-39 (рядко) градуса, кашлица/зачервено гърло (стигнем ли дотук картината не е благоприятна - антибиотик). Не е болнаво дете малкото, това са ни най-честите симптоми - съответно, когато се появи Т бягам при личния лекар. И тогава се започват все едни и същи неща - Калциев глюконат сироп или ампули (за имунната система - не ме притеснява), аз лично редувам с Пиковит (през ден), сироп за кашлица Флудитек (който впоследствие аз замених с Проспан, защото му се отразява по-добре), задължително се споменава прием на противоалергични средства (напр. Зиртек), срещу които моят съпруг се обявява абсолютно против и аз не давам нищо, Макситрол - антибиотични капки за очи, които трябва да слагаме в носа (аз лично ги избягвам и действам с капки Виброцил и Стеримар спрей). Към рецептата се добавя и Есберитокс, от който моето дете плаче и дори последния път повърна (спрях го!), хомеопатия Ангин Хийл за гърло, сега последно и Суметролим/Бисептол
Притеснява ме това, че всеки път рецептата е една и съща, а когато се спомене Макситрол-а ми се изправя косата - не виждам никакво кой знае какво действие, доста са скъпи и са определено за офталмологично прилагане.
Лично аз като домашно лечение прилагам по чаена лъжичка мед на ден, стрити плодове от хвойна, чай лайка, парни инхалации, когато няма Т горещи бани.
Моля Ви да коментирате нашата една и съща рецепта от всеки път, когато сме на преглед. Харесвам лекаря си, но това еднообразие ме притеснява. Вече някак си започнах да си го лекувам сама при леки симтпоми и защото знам как ще се развият обстоятелствата не бързам за преглед, но то е понеже губя доверие. Детето е на 2 годинки и 3 месеца, тежи 16 кг и е висок 97 см, има отличен апетит.
Отплеснах се, съжалявам! Коментирайте, порицайте ме, ако звуча глупаво.
С доверие и уважение!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #926 -: Февруари 05, 2009, 18:40:08 pm »
Вие сами сте направили изводи.
Какво мога аз да добавя... .
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #927 -: Февруари 05, 2009, 18:41:02 pm »
Здравейте докторе, направи ми силно впечатление, че моята мома като се разтича малко ръцете и носа й стават ледени( у дома имам в предвид) След като се укроти след известно време стават топли....Това нормално ли е? Мисля си че би трябвало да се затопля при движение, а не да стават ледени крайниците...
Това е нормално. Ако няма сърдечни шумове, или някакви проблемни находки.
Sir Alec Guinness
« Отговор #928 -: Февруари 05, 2009, 21:50:27 pm »
Докторе ,относно рефлукса,да ви попитам.пием Мотилиум 10 дни,кашлицата и давенето през ноща изчезна,обаче ,прочистване на гърлото,и все едно за миг спира въздуха има и преглъщане с гримаса има.непрекъснато се върти.и започна да накланя главичка  на дясно.пише го като стр,ефект към лекарството.изписаха ни Алмагел ,само вечер,доза 2,5 мл.на 5 е,30 кг.дозата добра ли е?лекуваме рефлукс ,открит едва преди две седмици
« Отговор #929 -: Февруари 05, 2009, 22:13:25 pm »
изправя ми се косата,и ми се свива майчиното сърце,като чета последните две страници :?АЗ ВОДЯ ДЕТЕТО СИ ПО ЛЕКАРИ ОТ ТРИ ГОДИНИ,ДИАГНОЗИ АЛ.РИНИТ,И АСТМА.ОБАчЕ ЛЕчЕНИЕТО НЕ ПОДОБРЯВА СЪСТОЯНИЕТО ОСОБЕНО.КОЛКО АНТИХИСТАМИНИ СМЕ ИЗПИЛИ,И КОЛКО КАПКИ В НОСА СМЕ СЛАГАЛИ,БОЖЕ.ОТ ТАМ ЛИГАВИЦАТА СЪВСЕМ НА НИщО НЕ ПРИЛИчА.А ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ ОТКРИХА,РЕФЛУКС,ДЕТЕТО СЕ УДАВЯшЕ И ЗАДУшАВАшЕ КАТО ЛЕГНЕ.ОщЕ С ПЪРВОТО ХАПчЕ И ,О ,чУДО  АСМАТИчНАТА И ЗАДНОХРЕМНА КАшЛИЦА СПРЯ.НО ПОРАЖЕНИЯТА ОТ НЕЛЕчЕНИЕТО НА ОСНОВНОТО ЗАБОЛЯВАНЕ ,ТЕПЪРВА щЕ УСТАНОВЯВАМЕ.КОЙ ДА ПОТЪРСЯ ОТГОВОРЕН,КОЙ :(ВСИчКИ КАЗВАХА чЕ ДЕТЕТО СЕ ДАВИ ОТ СОПОЛИ,ОБАчЕ ОТ ДВА ДНИ ТЕКАТ КАТО РЕКА,НО ДЕТЕТО ,НЕ СЕ ДАВИ И НЕ КАшЛЯ.ЗАПОчНАХМЕ ЛЕчЕНИЕ ЗА АСТМА ,КАТО И ПРЪСНА  фЛИКСОТИДА ,ПОчНА ДА КАшЛЯ ,И НА ТРЕТИЯ ДЕН ГО СПРЯХМ,ЗАщОТО НАПРАВИ СПАЗЪМ.ОВЛАДЯХМЕ ПОЛОЖЕНИЕТО С ВЕНТОЛИН,НО СИ ДЪВчЕМ И СИНГУЛЕР.
« Последна редакция: Февруари 05, 2009, 22:28:22 pm от palikarova.br »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #930 -: Февруари 05, 2009, 22:38:53 pm »
Добре е да продължите само с Алмагел.Не е добре да давате повече Мотилиум.
Може да обсъдите за кратко-4-5 дена да дадете добър и подходящ H2 блокер, подходящ за деца-Ранитидин, или "блокатори на протонната помпа" препарати като Зурказол или Омепразол. Последните са добри и мощни антиацидни препарати и ще имате полза, без страничните ефекти на Мотилиума.
Sir Alec Guinness
« Отговор #931 -: Февруари 05, 2009, 22:50:00 pm »
бЛАГОДАРЯ ВИ!.не мога да разбера ,след като киселините предизвикват проблема,защо не изписват антиацидни препарати,а все този Мотилиум,който всъщност не влиае на киселините?уморих се да си задавам въпроси,на които няма как да си отговоря :?
а дозата добра ли е ,и колко дни се пие ,за да не стане като с антихистамините?
извинете ме за иронията :)Значи да почнем Алмагела ,и после евентуално Омепразол?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #932 -: Февруари 05, 2009, 23:04:44 pm »
Разбирам Ви. Направих всичко възможно да помогна. Пък макар и от разстояние (и в два форума ;) ).
Радикално преосмислете "Астмата" и спрете поне на първо време "Сингюлер"...става все повече ясно че диагнозата не е била коректна. Поне от хода на събитията... .

Аз бих дал Алмагела в 3-4 дози, преди хранене, по 1.5 мл.
Има голям опит с антиацидни препарати при деца-наистина са много ефективни.

Скоро детето ще се оправи напълно.
Не давайте мазни храни, краве масло и особено кисело мляко!!
Леко пасирайте храните.
Sir Alec Guinness
« Отговор #933 -: Февруари 05, 2009, 23:21:42 pm »
Докторе, забелязвам че докато дъщеря ми гледа филмче /пускам й Baby Einstein, харесва ги много/ никога не остава неподвижна, има нещо като дребни тикове: премигва с очички, помръдва пръстчета, клати леко глава - постоянно. Наблюдавам това само тогава, в дурги ситуации- не. Дали това е проблем? Благодаря Ви!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
« Отговор #934 -: Февруари 05, 2009, 23:22:13 pm »
Здравей Бърди,
Става въпрос за детенцето / 5 г./ с ниско кръвно и ниска телесна температура.

Правихме изследване на еритроцити - нормални, среден обем еритроцити - нормален, средно съдържание на Hb в  Er- нормално, средна концентрация на  Hb в Er - 343 при нормална стойност 260 - 340. Леко ниски левкоцити - 4,7, нормални лимфоцити, гранулоцити, хематокрит, брой тромбоцити. Има ли нужда да се изследват и други показатели от кръвта? Къде да търсим причината? Може ли това да е наследствена индивидуална особеност?
Благодаря за времето и вниманието    
*

Birdie

• 11040
« Отговор #935 -: Февруари 05, 2009, 23:29:32 pm »
Кръвното налягане е? точно...
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #936 -: Февруари 05, 2009, 23:31:13 pm »
Докторе, забелязвам че докато дъщеря ми гледа филмче /пускам й Baby Einstein, харесва ги много/ никога не остава неподвижна, има нещо като дребни тикове: премигва с очички, помръдва пръстчета, клати леко глава - постоянно. Наблюдавам това само тогава, в дурги ситуации- не. Дали това е проблем? Благодаря Ви!
Не. Така децата изразяват концентрация,интерес, опит да разберат ставащото.
Говорим в рамките на конкретната ситуация.

Направете регулярните профилактични офталмологични прегледи.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #937 -: Февруари 06, 2009, 07:50:13 am »
Здравейте, д-р Бърди.
Дъщеричката ми проходи на 11 месеца. Сега е на 1г.и 1 мес. От 3-4 седмици наблюдавам, че си криви крачетата навътре, когато ходи. Когато прохождаше, не го правеше, но сега... Ходи обута в детски буйки, български, качествени(надявам се), точни са й по размер. Дали  го прави за да пази равновесие, или е сигнал за проблем?
« Отговор #938 -: Февруари 06, 2009, 08:47:11 am »
Докторе ,последен въпрос,и след това се надявам да Ви се похвалим с добър резултат
Както писах ,не кашля ,и не се дави,но все едно нещо и застава на гърлото ,и за миг спира да диша(не съм сигурна,но така си го обяснявам,)повдига ръце все едно я давят и преглъща ,и продължава съвсем спокойно да си диша след това.не е постоянно ,а през определено време.и не всеки път разперва ръце,повечето пъти само преглъща,но вина ги след това се обръща ,и така цяла нощ.точно това и пречи на съня.дали е тъй наречения тих рефлукс?и още нещо забелязах че от както го имаме тоя проблем(толкова изразен)около 2 месеца вече,почна да скърца със зъби ,предимно след като заспи,после не.и сутрин гърлото е предразняло
« Последна редакция: Февруари 06, 2009, 09:02:06 am от palikarova.br »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #939 -: Февруари 06, 2009, 11:17:08 am »
Възможно е. За това ще помогнат другите лекарства, за които Ви писах.
Sir Alec Guinness