Здравейте, Birdie!
Скоро не съм Ви писала, но съм Ви благодарна за разрешаването на казуса с ваксинацията на моя син с Пентаксим (беше преди доста време).
Радвам се, че сте в добро здраве и активно в помощ на майките!
Сега искам да Ви попитам за нещо, което вече ме притеснява и дори ми е досадно - малкият по принцип более в следната последователност - кихавица (по-честа от обикновено кихане за "на здраве"), сополи (течни и безцветни), Т 38-39 (рядко) градуса, кашлица/зачервено гърло (стигнем ли дотук картината не е благоприятна - антибиотик). Не е болнаво дете малкото, това са ни най-честите симптоми - съответно, когато се появи Т бягам при личния лекар. И тогава се започват все едни и същи неща - Калциев глюконат сироп или ампули (за имунната система - не ме притеснява), аз лично редувам с Пиковит (през ден), сироп за кашлица Флудитек (който впоследствие аз замених с Проспан, защото му се отразява по-добре), задължително се споменава прием на противоалергични средства (напр. Зиртек), срещу които моят съпруг се обявява абсолютно против и аз не давам нищо, Макситрол - антибиотични капки за очи, които трябва да слагаме в носа (аз лично ги избягвам и действам с капки Виброцил и Стеримар спрей). Към рецептата се добавя и Есберитокс, от който моето дете плаче и дори последния път повърна (спрях го!), хомеопатия Ангин Хийл за гърло, сега последно и Суметролим/Бисептол
Притеснява ме това, че всеки път рецептата е една и съща, а когато се спомене Макситрол-а ми се изправя косата - не виждам никакво кой знае какво действие, доста са скъпи и са определено за офталмологично прилагане.
Лично аз като домашно лечение прилагам по чаена лъжичка мед на ден, стрити плодове от хвойна, чай лайка, парни инхалации, когато няма Т горещи бани.
Моля Ви да коментирате нашата една и съща рецепта от всеки път, когато сме на преглед. Харесвам лекаря си, но това еднообразие ме притеснява. Вече някак си започнах да си го лекувам сама при леки симтпоми и защото знам как ще се развият обстоятелствата не бързам за преглед, но то е понеже губя доверие. Детето е на 2 годинки и 3 месеца, тежи 16 кг и е висок 97 см, има отличен апетит.
Отплеснах се, съжалявам! Коментирайте, порицайте ме, ако звуча глупаво.
С доверие и уважение!