Добър ден докторе, Тони отново е с диария
Вчера когато ви писах за маслините забелязах обилната слуз в изпражненията и дадох Смекта. Вечерта баба му го е хранила с всевъзможни неща, като кисело мляко с бисквити, кашкавал, краставица, хляб, ябълка, кисело мляко. Нощта беше много неспокоен, сутринта отново слузести все още кашави изпражнения, които до преди малко бяха обилни. Последното вече беше по рядко и със слуз. От сутринта съм дала две дози Смекта и Хидрасек. Има болки и засилена чуваема пересталтика. Все още има някакъв апетит и пожела да яде краставица, кашкавал, хляба и бананова каша с грис на Хумана. Всичко по много малко. За готвено е ясно.
Какъв е въпроси ми, ще се попитате. Тези симптоми се повтарят от точно преди месец, когато бях давала няколко дни витамини Саностол и предната вечер маслини.
Сега ситуацията е същата, преди два дни яде маслини и от неделя давам витамини Саностол.
Дали е възможно това да е реакция на непоносимост към нещо от витамините/маслините или е лепнал третия подред вирус от яслата?
За съжаление много съвпадения има, пък и все още този ентеровирус е на "мода" в Бг.
Правя посявки при всяка диария и досега винаги са били (-), за съжаление най рано мога вече в понеделник да пусна.
При тази ситуация кога е най целесъобразно смяната на АМ Нестле Джуниър 1+ с АЛ110?
Температура не е вдигал и няма в момента, но от два дни ми се струва е по блед и жълт. Не е повръщал до момента.
От месец април това е 4-тата диария, като от юли е третата. С оглед на тези зачестявание, какво бихте ме посъветвали да предприема?