Ultra, дано си по-спокойна вече, малко по малко ще се адаптира Мони.
Стеф, вие в колко лягате и какво те притеснява? Хубаво казвате не било редно малко дете след 9 да не спи, но при нас това не става. Симона от новородена по-рано от 8:30 не се буди, като нощното храненен го отказа сама още на първия месец и си спеше по цяла нощ. Съответно и по-рано от 22ч не заспива. Опитвала съм се да изместя постепенно ставането й с 10, 15 и т.н. минутки по-рано от 8:30, но единственият резултат е, че е в полусънно състояние и неадекватна след "насилственото" събуждане, кисела през деня и отново не заспиваща по-рано от 22ч, даже напротив! Опитвали сме се да я слагаме по-рано, всичко съм пробвала - песнички, приказки, мълчание, галене по главата, но не заспива. Затова това е пошението при нас, колкото и неприемливо да изглежда отстрани за другите. Майка ми и свекърва ми постоянно ми натякват как техните деца в 8 след сънчо са били в леглото. Еми лятото в 8 си е още ден...Мъжът ми долу горе по това време се прибира от работа, искат да се видят, да поиграят, да почетат книжки. Освен това аз съм много по-адекватна да си свърша домакинството като стана сутрин преди нея, отколкото вечер - вечер и аз искам да хапнем, да се видим като семейство, да пийнем по вино и после вече нищо не ми се прави.Такъв е при нас режимът. Като дойде време за градина и се налага да я будим и извеждаме от нас по-рано, предполагам ще се уморява повече и сама ще иска да си ляга.