Момичета, с риск да изместя доста гледната точка в темата, ще ми се да предложа на обсъждане и друг аспект от проблема.
Работила съм доста дълго и с хора с психични заболявания (които ужасно мразят да ги наричат "луди", както на никого не би харесало да го наричат "ялов"), и с такива с интелектуални изоставания.
Много хора споделят, че са се вбесили, докато още са мислели, че "Тошко" наистина има ментално увреждане. Защо да е срамно, ужасно или злоупотреба в къщата да влезе човек с такъв проблем? Не е вярно, че са непредвидими, не могат да се грижат за себе си и "не им е там мястото" (стига разбира се, да не са в остра психотична криза). Могат си съвсем добре и от десетилетия се борят, заедно с професионалисти, да ги допуснат до право на нормална работа, обществено участие и публични изяви, за да се заговори и за тяхната тема. И те, както и хората със стерилитет, се "смитат под килима" и "здравите" плюят в пазва, когато стане дума за тази проблематика. В цивилизования свят такива хора отдавна са равностойна част от общността и публичните им изяви не се смятат за злоупотреба.
Та, не мисля, че е срамно актьор (даже и самодеец) да играе човек с интелектуално изоставане - и това, и психичната болест, и стерилитета не са срамни. Човекът може и да кандидадтства по здравна каса, да вземе банков кредит, да изкара парите по друг начин или да ги спечели с актьорство. Друг е въпросът, че държаваната политика и в областта на репродуктивното, и на психибното здраве е БЕЗОБРАЗНА!