0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Станахме ли за подигравка?
« Отговор #20 -: Октомври 02, 2008, 11:18:47 am »
Целта им е рейтинг , пари от смс-и и нищо повече.
От цялото си сърце пожелавам успех на тази двойка , но аз няма да пусна нито един смс!
Не играя в тази игра!
Кофтито в цялата работа е, че ББ ще поеме разходите за тази процедура именно с нашите смс. Те едва ли ще заемат някаква конкретна позиция в защита на двойките с такъв проблем. Целта им, според мен, е съвсем комерсиална. Уви!
Иначе и аз стискам палци Филип да спечели ББ4!
*
« Отговор #21 -: Октомври 02, 2008, 12:02:04 pm »
Така де - поне няма да е за яхти, ресторанти и т.н., а за нещо наистина осмислящо живота на човек.  И дано не им се налага повече от един опит. Мацки, нека не припомням колко са чувствителни мъжете като говорят за това - може да е от притеснение, а може наистина да не е запознат - ние се ровим и четем даже и спермограма като правим казваме нашата спермограма, а не неговата. Аз отначало много ми направи впечатление точно тази фраза, даже я подчертах още миналата седмица, преди Филип да го каже официално и други момичета забелязаха тук. Естествено - това е направило впечатление само на нас, в другите форуми никой не обръща внимание на тази подробност. Вярно повечето манипулации ги отнасяме ние, но стресът за мъжете е доста по-голям - все пак те са "крехки" същества :)
*

Zlatulka

• *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
« Отговор #22 -: Октомври 02, 2008, 12:06:30 pm »
Когато разбрах, че Тошко е всъщност Филип, направо побеснях. Преди това пък се чудих как са могли да вкарат в тоя формат човек с проблема на Тошко и пак бях бясна. Снощи, като научих за какво всъщност става въпрос, нещата коренно се промениха в моите очи. Евалата на човека, че макар и да се отдръпва от проблема и да казва "ин витро на жена ми", все пак той ще изкара парите и мисля, че по не лек начин.
Аз съм от хората, които приемат почти всичко в името на постигане на тази им мечта. Яд ме е, че моя мъж не се сети да направи същото :D

« Отговор #23 -: Октомври 02, 2008, 12:46:51 pm »
НЕ, категорично НЕ сме станали за подигравка, и надявам се, че и други така мислят.

Първоначално не оправдавах ролята на Тошко, но след като разбрах къде ще отидат парите го приех. Повярвайте ми, аз съм една от вас, но не го почувствах като гняв или обида, а очите ми се напълниха моментално със сълзи. В този момент ги съжалих, може би именно защото и аз съм една от тях. Той не играеше тази роля просто за пари, а инвитрото на жена си.
Какво значение има как ще го каже, не се захващайте за местоимения, акценти и диалекти.
Биг Брадър е комерсиално предаване, там всички етични норми падат, така е по целият свят. Трябва да го приемем.
Все пак, всеки сам си търси средства за тази мисия и решава как да постъпи.
Ще се моля тази двойка да успее, та дори и по този начин.

Мишанта, браво,  :good_post:

« Последна редакция: Октомври 02, 2008, 13:38:40 pm от symphony* »
Дано слънчо огрее и моят дом ...
« Отговор #24 -: Октомври 02, 2008, 16:12:32 pm »
Първо,според  мен не ББ е накарал Филип  да се прави на луд .Най-вероятно на кастингите той е показал,че добре го умее,а те естествено са се възползвали от това.И ЕВАЛА,че се прави на маймуна толкова време с цел "инвитрото на жена му",а не за да вземе примерно 4 000 лв и да ги изпукат за ядене,пиене и дрешки.
И второ,на нас жените може би ни е по-лесно да кажем какъв ни е проблема и за какво се борим/не че имаме избор :?/,но всички знаем,че осъзнаването и признаването на този проблем от мъжете е къде-къде по-трудно.Това,че тяхната семейна трагедия става толкова публична е достатъчна да оправдае притеснението и грешките в изговора на Филип.
Надявам се мисията му да бъде призната за успешна и с интерес ще гледам утрешния лайв.
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #25 -: Октомври 02, 2008, 17:31:55 pm »
...това е направило впечатление само на нас, в другите форуми никой не обръща внимание на тази подробност. Вярно повечето манипулации ги отнасяме ние, но стресът за мъжете е доста по-голям - все пак те са "крехки" същества :)
Да, и аз мисля така, днес в работата с колегите коментирахме и на тях изобщо не им е направило впечатление местоимението в изказването, а самата идея, която е много благородна.

В самата процедура инвитро, чисто физически участието на мъжа е минимално, но емоционално мисля, че преживяват заедно с нас, въпреки че се стараят да не го показват.
След неуспех ние плачем, а те трябва да са силни и да ни подкрепят, но съм сигурна, че страдат вътрешно.

« Отговор #26 -: Октомври 02, 2008, 19:29:31 pm »
Аз като чух:"Ин витро на жена ми", останах доста учудена,но реших че ако е първи опит,нормално е човека да не е в час.Но снощи си помислих друго.Дали Филип не е замръзил материал преди да влезе в шоуто и ако спечели мисията,да започне стимулацията на жена му,докато той е вътре.И дай Боже да му съобщят,че са направили ин витрото на жена му :) и теста е положителен.Както Христина каза на Здравко,че е бременна в ББ1.
Както и да е,дано успеят.Не мисля,че сме станали за подигравка.Всеки си търси някакъв  начин,пък било то да се прави и на луд.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #27 -: Октомври 02, 2008, 19:53:18 pm »
По зловещо описание на стерилитета не съм чувала!
Четете , ако ви стигнат силите , аз четох на почивки !
Писала го е жена , ако съдя по ника.

Не мога да проумея робуването на най-неразрушимото клише, господстващо в умовете на всички присъстващи в тази тема...
Наистина ли е драма на драмите липсата на деца-та всеки трябва ужасен да се хване за главата и да нагласи чувала със съчувствие и хуманност, щото-видите ли, по-голямо наказание от това нямало. Познавам хора, обезличени и зомбирани в преследване на фиксидеята за деца-не ядат, не спят, изкараните им пари се превръщат в поредно пътуване до фертилната клиника, очите им са изтекли от мерене на анусни температури и ебане под овулационен час. Забравили са за човека до себе си отдавна-той е просто осеменителя или инкубатора ,който ще ги снабди с най-голямото егогъделичкане, познато на хората-възпроизвеждането. Добре де, ами ако не се получи-земята ли ще се разлюлее или небето ще се продъни, генният пуул ли ще обеднее или човечеството ще застине в изтръпнал ужас заради великата загуба???Голямото Его, съчетано с малко самочувствие и усещане за ниска себестойност правят тези хора ембриороботи-след време и те забравят защо са го искали това, останало им е само обсебването-на всяка цена да оставят нещо ,за да не бъдат аутсайдери, за да не им се провали брака, за да не ги гледат със съжаление... Някой осъзнава ли колко е глупаво това-я си живейте живота бе ,хора и каквото дойде...Баси драмата на драмите-кому е нужно?

И ,за да не съм тенденциозна пускам цялата тема:
http://bigbrother.bg/forum_replies.pcgi?forum=1&post=21710&page=0

п.п.В момента нямам сили да коментирам!
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #28 -: Октомври 02, 2008, 20:08:30 pm »
Това може да го каже само някой егоистичен,болн мозък,който явно е грешка на природата,аз просто не знам какво да кажа,не ми идват на ум думи с които да изразя простотията на тази жена,много е жалко че има такива жени и всъщност тя е за съжаление ,много съм възмутена и наистина не мога да намеря думи да се изразя в момента,отвръщава ме такъв човек.УЖАС.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
« Отговор #29 -: Октомври 02, 2008, 20:10:03 pm »
Май само ние тук сме се впечатлили от неточното изказване на Филип снощи. Останалите просто са разбрали, че Филип се прави на луд, за да изкара пари за нещо, което им е непосилно, а много желаят двамата с жена си. Не мисля, че беше много етично от страна на ББ да го питам за какво са му парите, но такава е играта и той се е съгласил с правилата и. Някои от нас го могат, други - не. Шапка му свалям на човека, че каза пред всички за какво са му парите. Можеше да шикалкави, н-р, за лечение, за операция и т.н. На скоро гледах едно подобно предаване по същата телевизия, в което на същия въпрос участничката не можа да каже истината... каза само, че нямат деца и когато господ даде или нещо от сорта... Няколко пъти съм пращала sms за участие в подобна игра, но не съм имала късмета да ме изтеглят за участие. Ако бях участник в подобни събития, мисля, че бих казала открито за какво ми трябват тези пари и бих говорила доста по въпроса, за да ни разберат колкото се може повече хора. Мъжете са друг вид хора, не точно, като нас... Затова още веднъж - шапка свалям на Филип и му желая късмет до края на играта. Късмет и успешна процедура на семейството им!

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #30 -: Октомври 02, 2008, 22:06:23 pm »
Ефирче, споко душице мила, това сигурно го е писала Людмила Филипова или някоя нейна почитателка!  :wink: Или гурото на Людмила. Или някой ембриоробот, нечовек, достоен за съжаление.
Всякакви дебили има на тоя свят, не се тормози! Не заслужаваш тия емоции!
Поздрави!

« Последна редакция: Октомври 02, 2008, 22:08:42 pm от Nina »
« Отговор #31 -: Октомври 02, 2008, 23:09:11 pm »
Момичета, с риск да изместя доста гледната точка в темата, ще ми се да предложа на обсъждане и друг аспект от проблема.
Работила съм доста дълго и с хора с психични заболявания (които ужасно мразят да ги наричат "луди", както на никого не би харесало да го наричат "ялов"), и с такива с интелектуални изоставания.

Много хора споделят, че са се вбесили, докато още са мислели, че "Тошко" наистина има ментално увреждане. Защо да е срамно, ужасно или злоупотреба в къщата да влезе човек с такъв проблем? Не е вярно, че са непредвидими, не могат да се грижат за себе си и "не им е там мястото" (стига разбира се, да не са в остра психотична криза). Могат си съвсем добре и от десетилетия се борят, заедно с професионалисти, да ги допуснат до право на нормална работа, обществено участие и публични изяви, за да се заговори и за тяхната тема. И те, както и хората със стерилитет, се "смитат под килима" и "здравите" плюят в пазва, когато стане дума за тази проблематика. В цивилизования свят такива хора отдавна са равностойна част от общността и публичните им изяви не се смятат за злоупотреба.

Та, не мисля, че е срамно актьор (даже и самодеец) да играе човек с интелектуално изоставане - и това, и психичната болест, и стерилитета не са срамни. Човекът може и да кандидадтства по здравна каса, да вземе банков кредит, да изкара парите по друг начин или да ги спечели с актьорство. Друг е въпросът, че държаваната политика и в областта на репродуктивното, и на психибното здраве е БЕЗОБРАЗНА!     
« Последна редакция: Октомври 02, 2008, 23:13:26 pm от Saule_Nova »
*

Nina

• 2643
« Отговор #32 -: Октомври 02, 2008, 23:12:31 pm »
Saule_Nova, много хубаво си написала. И е интересно, имаш база за разсъждения. Сауле, а имаш ли идея дали може да се окаже опасно за психиката му, дали ще може да излезе лесно от образ? Мен това ме притеснява повече от колкото всички предразсъдъци.  :?

Поздрави на теб!  :) 
« Отговор #33 -: Октомври 02, 2008, 23:17:01 pm »
Нина, много ти благодаря и се радвам на разбирането ти!
 :bighug:

Ще излезе от роля и още как!  :D Про това обогатен с ново разбиране за себе си и възможностите си, с ролеви репертоар и - да се надяваме, със средства за процедура!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #34 -: Октомври 02, 2008, 23:39:38 pm »
а всички ли вервате на тая история с "инвитрото на жена ми"?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Nina

• 2643
« Отговор #35 -: Октомври 02, 2008, 23:45:05 pm »
а всички ли вервате на тая история с "инвитрото на жена ми"?

Нещо знаеш  :balk_68:  или у нас до толкова всичко е цинично, че не би се учудила.

Ако това излизе "зелен хайвер", ще е тъпо, всичко до тук не ми е чак толкова драматично.
« Отговор #36 -: Октомври 03, 2008, 10:50:22 am »
Saule_Nova, много хубаво си написала. И е интересно, имаш база за разсъждения. Сауле, а имаш ли идея дали може да се окаже опасно за психиката му, дали ще може да излезе лесно от образ? Мен това ме притеснява повече от колкото всички предразсъдъци.  :?

Поздрави на теб!  :) 
Ще излезе,ще излезе! :D Снощи гледах епизода с чука и доста се забавляваше - на моменти излизаше от образ и намигаше на камерите:"Ще ги побъркам!" :lol:
Добър актьор е, дано успее! :crossfingers:Довечера съпругата му ще е при Милен Цветков.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #37 -: Октомври 03, 2008, 10:57:16 am »
Jam, аз вярвам.
Моя изключително близка (по онова време) приятелка, участваше в психологическия екип, кйто правеше кастингите на Биг брадър 2. Нейни открития бяха такива "ярки звезди" като Пеньо и Пацо  :lol: От нея знам, че всички участници влизат с истинската си история. А на някои даже са им отказвали участие, защото историите им били твърде "интересни" и биха предизвикали обратен ефект - ще отблъснат публиката.

Обаче имало пазарене и сключване на сделки. Както с Пеньо и Филип - влизаш и ако се държиш еди как си, получаваш еди какво си. Нико Тупарев даже бил казал, че кому е нужно да измислят сценарии, животът бил много по-шарен и екзотичен от всичко, което ще роди главата на сценаристите. (Обаче после адски се изложи с "Хванати в изневяра" май, като пренебрегна принципа си и ни пробута театрална постановка  :x).

Та, - да, вярвам, че Филип се бори за тази кауза!
« Отговор #38 -: Октомври 03, 2008, 17:09:07 pm »
Ефирче, споко душице мила, това сигурно го е писала Людмила Филипова или някоя нейна почитателка!  :wink: Или гурото на Людмила. Или някой ембриоробот, нечовек, достоен за съжаление.
Всякакви дебили има на тоя свят, не се тормози! Не заслужаваш тия емоции!
Поздрави!

Никоя от нас , не ги заслужава Нинка!
Но явно в процеса на информиране на другите , тези изключения няма да бъдат рядкост!
« Отговор #39 -: Октомври 04, 2008, 07:12:42 am »
  Според мен момичета не Филип-Тошко ни прави за подигравка,на него аз му се възхищавам за постъпката и тои ми е фаворит,признавам гледам ББ само заради него.За подигравка ни прави цялата ни държава-разбирането и и това снощи го доказа Милен Цветков  с изречението:
   -И всичко това само заради едно ин витро?
На този човек и подобните нему няма ли кои да им даде да прочетат нещо ,но съмнявам се,че дори и да прочетат ще им пука,Бясна съм,разочарована съм...Боли ме от факта,че нищо не се прави в тая държава и ни правят за подигравка.