0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Поредно погазване на Българското!
« Отговор #20 -: Октомври 01, 2008, 08:54:59 am »
Извода е един-МАНГАЛ И ПРЕСТЪПНИК ДА СИ В БЪЛГАРИЯ!
Мимка, много тъжно, но и вярно до болка...
Аз пък се сещам преди време още като даваха "Всяка неделя"  - даваха история на жена - българка, която искаше да стане ромка..
Не се сещам как беше точно историята и дали изобщо е възможно или просто да си изплаче болката жената, но ставаше дума за това, че искаше да е циганка, за да живее по-добре... :(

.............................................
И за друг случай се сещам - чаках на опашка да вземам пенсията на баба си и стана някаква разправия, свършили парите и трябвало на другия ден да се ходи и т.н...
По едно време една циганка ме побутна отзад и ми вика - :"Ма не може така! Трябва да си търсите правата!" :D :( :D :( :D

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
« Отговор #21 -: Октомври 01, 2008, 10:19:54 am »
Значи за повода - напълно подкрепям че гаврата с националните символи е престъпление!

За случката не разбирам следното:
Как един човек е малтретирал 6 други - пък били те и цигани?
Какво е накарало 6 човека да останат при един и да се оставят той да ги тормози?

Най вероятно момчето е размахало пистолета си а може и да е гръмнало 2-3 пъти във въздуха за да ги сплаши. До тук добре и не смятам че си е превишил правата.
Но всичко което е дошло в повече - като ругатни, ритници, побоища, гаври и други подобни с хората които са на земята или със сложени белезници е вече превишаване на правата и категорично не одобрявам.

Сега вместо да се наложат правилните присъди на мангалите делото ще се гледа политически и ще изгърми момчето а не хората които са направили простотията.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #22 -: Октомври 01, 2008, 10:32:27 am »
:(Гласувах, това е това е поредното безобразие!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #23 -: Октомври 01, 2008, 11:50:47 am »
И аз подписах. Ако беше в друга страна щяха да му дадат медал, че е защитил трибагреника...
*
« Отговор #24 -: Октомври 01, 2008, 11:56:29 am »
Имам нещастието да живея в район, в който циганското население е повече от 50%. Виждам как работи тук полицията и какво е отношението на властта към тях - манагалите си вършат необезпокоявани безчинствата. Затова подкрепям полицая във всяко едно негово действие! С две ръце! Защото наглостта и безочието на циганите нямат граници!
« Отговор #25 -: Октомври 01, 2008, 12:03:19 pm »
Сдружение „Плиска”, чийто председател е проф. Божидар Димитров, ще връчи почетна грамота и парична награда от 1000 лева на полицая, който вчера беше осъден да плати такава глоба, защото ударил роми, скъсали националния флаг.
http://dnes.dir.bg/2008/09/30/news3425322.html

Браво , професоре! 2bg
*
« Отговор #26 -: Октомври 01, 2008, 12:48:27 pm »
Много ви моля да не превръщаме темата в поредното необмислено клиширано говорене. Който иска да подписва петицията - това е ОК. Сдружение "Зачатие" обаче носи отговорност за написането в сайта. Бг законодателство предвижда санкции за обидни думи и твърдения, насочени към определен етнос, социална група и пр. Ще трия всяко мнение, което би могло да навреди на Сдружението

Не познавам случая. Вие също не го познавате. Нека да си измисляме романтично героични филми... Мога да ви кажа само едно - познавам донякъде бг правосъдна система. Едва ли бг военен съд ще осъди бг полицай току така.

Мога да кажа само едно - да наградиш човек, осъден от български съд, за това за което е съден е пълно безобразие. Показва пълно неуважение и незачитане както на закона, така и на съда. Подобни изцепки играят на първосигналните реакции на хората
« Последна редакция: Октомври 01, 2008, 12:50:40 pm от Fussii »
В очакване ....
*
« Отговор #27 -: Октомври 01, 2008, 13:26:43 pm »
И аз подписах.

« Отговор #28 -: Октомври 01, 2008, 15:29:08 pm »

Мога да кажа само едно - да наградиш човек, осъден от български съд, за това за което е съден е пълно безобразие. Показва пълно неуважение и незачитане както на закона, така и на съда. Подобни изцепки играят на първосигналните реакции на хората

Съжалявам , Фуси , но не мога да се съглася , че постъпката на професора е безобразна или първосигнална!
Той е от малкото  останали ,все още , истински родолюбиви българи с огромен принос в опазване на българщината .

ето част от неговите мотиви :
„Аз съм много възмутен от решението на Военния съд в Сливен – каза пред Агенция “Фокус” Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей и председател на Управителния съвет на Сдружение „Плиска”. „Ако беше обикновен съд, граждански, мога да го приема. Но един военен съд, в който военните знаят какво означава българското знаме, знаят колко хора са загинали, за да спасят българското знаме, да вземе такова решение по отношение на един полицай, който достойно е защитил честта на българското знаме – това не мога да го разбера. Не мога да разбера какво става с армията, отстъпила ли е от традицията и миналото?”, каза Димитров.

http://www.focus-news.net/index.php?id=n1048911

А като следя и днешните събития подкрепата за полицая расте. Включват се и други обществени и военни организации.
Не знам подробности и не разбирам от правосъдие , но като гражданин на държава , чийто символ е поруган , питам - Защо прокуратурата е отказала да предяви обвинение на изпълнителите на този грозен акт , а в същото време военна прокуратура не се е поколебала да го направи със служител ,обвинен че е стресирал нарушителите с фенерчето си и им е нанесъл леки телесни повреди?!
ОК , нека понесе последствията си , ако е прекрачил границата (в което се съмнявам),но къде е възмездието за онези ,чието престъпление е несъизмеримо с "греха" на полицая и последствията касаят цяла една държава?

И как да уважавам закона , като за едни  е майка ,за други мащеха?
« Последна редакция: Октомври 01, 2008, 15:41:02 pm от Eфирче »
*
« Отговор #29 -: Октомври 01, 2008, 17:01:16 pm »
Ефирче, пак казвам не познавам историята. Не знам какво се е случило със знамето например. Простото твърдение, че шест пияни цигани са поругали знамето в едно училище - на мен нищо не ми говори. Нищо не ми говори и клишето "закона , като за едни  е майка ,за други мащеха"

Това, че хиляди хора, чули недочули, разбрали недоразбрали, БЕЗ ДА ПОЗНАВАТ ФАКТИТЕ, подписват петиция - това пък ми говори нещо, но не е мястото да го споделям. Истината е, че у нас само при изговарянето на думата циганин, хората скачат. А това кое е вярно и кое не - никой не се и замисля. Щом е циганин - няма начин да не е виновен.

Аз също си дадох труда да поровя и попрочета и разбрах следното:
1. Никъде не пише какво всъщност се е случило с въпросното знаме
2. На следващия ден полицая е привикал въпросните лица в полицията (за въпросното "привикване" си има определен ред, който не е спазен)
3. След "разпита" в полицията, циганите са си извадили медицински за нанесени средни и леки телесни повреди.
4. Военния съд е определил на полицая да бъде наложено административно наказание.

Съжалявам, не може да бъде награждаван полицай, за това че е нарушил правилата. Абсолютно безобразие е. Не съм казала че постъпката е първосигнална. Не не е. Ни най малко. Казах че тази постъпка "играе" на най-примитивните и първосигнални струни на хората. Ако не уважаваме закона и съда. Ако НИЕ не спазваме правилата, как искаме другите да ги спазват.

Спирам с коментарите си по тази тема, защото само ще разпаля безмислени спорове. Само повтарям, че обидни коментари ще трия.
« Последна редакция: Октомври 01, 2008, 17:08:05 pm от Fussii »
В очакване ....
« Отговор #30 -: Октомври 01, 2008, 19:11:38 pm »
Фуси , няма да се впускам в излишни спорове! Обещавам!
Ти си юрист и владееш  изкуството на спора ,далеч по-добре от мен.
Така де , силите ни са  неравностойни. :D
Уважавам твоята гледна точка , но и моята остава непроменена.

Истината е, че у нас само при изговарянето на думата циганин, хората скачат. А това кое е вярно и кое не - никой не се и замисля. Щом е циганин - няма начин да не е виновен.
По повод на това , съм на твърдото мнение , че дискриминацията на малцинствата у нас , страшно много се преекспонира.
Обратния процес , обаче , работи с пълна сила. Нас ни дискриминират на много нива. Казвам го от опит и от наблюдения. Сигурна съм ,че и ти познаваш факти в подкрепа на тази теза. :)
За това ,обаче не са виновни ,нито циганите , нито ние.
Виновни са кукловодите , но това е друга тема!

« Последна редакция: Октомври 01, 2008, 19:14:51 pm от Eфирче »
*
« Отговор #31 -: Октомври 01, 2008, 19:49:36 pm »
Дискриминираните сме ние. Какво повече от това да искаме закона да е еднакъв към всички граждани, толкова ли много искаме? Без значение на етноса!
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #32 -: Октомври 01, 2008, 20:09:51 pm »
Фуска, как става да пребиеш 6-ма цигани? Аз не си го представям, честно. И нямам нищо против етноса. В момента работя в заведение с малцинства. Не съм настроена зле, не се чувствам онеправдана. Просто двете страни на монетата не са еднакви и трябва малко поне да се съобразяваме - има една купчина случаи, които циганите са постъпили зле, но не съм чувала да са осъдени. Да не говорим как си отмъщават. Ако закона е закон, то трябва да е такъв за всички и да не сваля превръзката от очите си за никой, а не да е избирателен.
П.С. Същия е случая с граничаря, който защити границите на България - съдят го за изпълнение на служебен дълг. Смешно малко...
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #33 -: Октомври 01, 2008, 20:27:33 pm »
Още два подписа.
« Отговор #34 -: Октомври 01, 2008, 20:51:03 pm »
Подпис и от мен
*
« Отговор #35 -: Октомври 01, 2008, 21:58:33 pm »
От нас два подписа!

« Отговор #36 -: Октомври 01, 2008, 22:05:41 pm »
Подписах.

Тази сутрин темата бе комнтирана при Коритаров. Имаше телефонно интервю с полицая, а в студиото бяха Красимир Каракачанов /ВМРО/ и Цветелин Кънчев /Евророма/. Полицаят категорично отрече да е употребил насилие и според него това са спекулации. След като скъсали знамето и побегнали, извършителите отказали да изпълнят полицейската заповед "Стой! Не мърдай!" В последствие са били отведени в районното.
Преразказвам чутото тази сутрин по Нова.

според мен, полицаят би следвало да бъде награден или повишен в звание за успешно изпълнение на служебните задължения, а не да бъде подвеждан под отговорност от Военна прокуратура.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #37 -: Октомври 03, 2008, 10:33:25 am »
И аз подписах.
*
« Отговор #38 -: Октомври 03, 2008, 10:42:04 am »

според мен, полицаят би следвало да бъде награден или повишен в звание за успешно изпълнение на служебните задължения, а не да бъде подвеждан под отговорност от Военна прокуратура.
В нормалните държави със сигурност :balk_160:
*
« Отговор #39 -: Октомври 23, 2008, 09:43:56 am »
Повдигам темата, заради поредна гавра с националния флаг, този път в Кърджали!
Нямам думи вече, наистина!!!

http://news.ibox.bg/news/id_1599302195

ЦИТАТ:

Нова гавра с българския национален флаг бе направена този път в Кърджали.

На откриване на детска градина в града, която е била построена с български пари, но от турска фирма, националният флаг е бил изобразен чрез балони.

На няколко места те са били поставени по тройки - бял, зелен и червен балон.
На всички червени балони обаче са били изписани полумесец и звезда.

По този начин изглеждат точно като турското знаме - полумесец и звезда на червен фон.

Така за пореден път в страната ни българското знаме бе унижено и поругано.
В случая, явно, напълно съзнателно.

Не е ясно по чия инициатива е бил унижен трибагреникът при откриването на детската градина в Кърджали. Кметът на града е този, който е възложил изпълнението на поръчката и усвояването на милиони левове от турската фирма.

Свидетели на откриването споделиха, че то е било съпроводено с ориенталски песни и изпълнение на така познатия ни от отвъд Босфора танц - кючек.
Кючеците са били изпълнявани от три-четири годишни деца.