Ефирче, пак казвам не познавам историята. Не знам какво се е случило със знамето например. Простото твърдение, че шест пияни цигани са поругали знамето в едно училище - на мен нищо не ми говори. Нищо не ми говори и клишето "закона , като за едни е майка ,за други мащеха"
Това, че хиляди хора, чули недочули, разбрали недоразбрали, БЕЗ ДА ПОЗНАВАТ ФАКТИТЕ, подписват петиция - това пък ми говори нещо, но не е мястото да го споделям. Истината е, че у нас само при изговарянето на думата циганин, хората скачат. А това кое е вярно и кое не - никой не се и замисля. Щом е циганин - няма начин да не е виновен.
Аз също си дадох труда да поровя и попрочета и разбрах следното:
1. Никъде не пише какво всъщност се е случило с въпросното знаме
2. На следващия ден полицая е привикал въпросните лица в полицията (за въпросното "привикване" си има определен ред, който не е спазен)
3. След "разпита" в полицията, циганите са си извадили медицински за нанесени средни и леки телесни повреди.
4. Военния съд е определил на полицая да бъде наложено административно наказание.
Съжалявам, не може да бъде награждаван полицай, за това че е нарушил правилата. Абсолютно безобразие е. Не съм казала че постъпката е първосигнална. Не не е. Ни най малко. Казах че тази постъпка "играе" на най-примитивните и първосигнални струни на хората. Ако не уважаваме закона и съда. Ако НИЕ не спазваме правилата, как искаме другите да ги спазват.
Спирам с коментарите си по тази тема, защото само ще разпаля безмислени спорове. Само повтарям, че обидни коментари ще трия.