0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Инвитро/ICSI - стимулация при ИЯР
« Отговор #20 -: Септември 30, 2008, 18:35:16 pm »
Киара, успех от все сърце. Очакваме скоро да се похвалиш с положителен резултат, за да си ни на кадем на всички с тази диагноза и очакващи процедури.
« Отговор #21 -: Октомври 01, 2008, 10:35:11 am »
И аз се включвам Киара, много се надявам за теб. Дано този път е успешен, стискам ти силно палци, миличка :D
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #22 -: Октомври 01, 2008, 10:53:06 am »
 :bighug: ви, момичета!!!

*
« Отговор #23 -: Октомври 06, 2008, 20:42:56 pm »
Киара, стискаме палци.
« Отговор #24 -: Октомври 30, 2008, 13:18:58 pm »
Да споделя и аз моя опит. Аз също съм с ИЯР.
Първи опит ( ин витро )при д-р Владимиров. Къс протокол. Предходният цикъл бях на противозачатъчни.
Стимулацията:
3-ти ден - Декапептил 0.1 - Гонал 450
4-ти ден - Декапептил 0.1 - Гонал 450
5-ти ден - Декапептил 0.1 - Гонал 450
6-ти ден - Декапептил 0.1 - Гонал 300 + Мерионал 300
7-ми ден - Декапептил 0.1 - Гонал 300 + Мерионал 300
8-ми ден - 1/2 Декапептил 0.1 - Гонал 300 + Мерионал 300
9-ти ден - 1/2 Декапептил 0.1 - Гонал 300 + Мерионал 300
10-ти ден -1/2 Декапептил 0.1 - Гонал 300 + Мерионал 300
11-ти ден -1/2 Декапептил 0.1 - Гонал 300 + Мерионал 300
12-ти ден -1/2 Декапептил 0.1  + Прегнил
13-ти - почивка :wink:
14-ти ден - Пункция
Извадиха 5 фоликула от които 3 яйцеклетки. И трите се оплодиха, но в едната влезнали две сперматозоидчета. д-р Тачева каза, че явно не е била качествена.
За щастие останалите  две ембриончета се развиха добре и разделени на 8 ми ги върнаха на 3 ден. От двечките, едното е нашата малка бебка, която чакаме с нетърпение.
Това е от мен : противозачатъчни, къс протокол, силна стимулация. Не знам, ако не бяхме успели може би щяхме да опитаме на естествен цикъл.

*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #25 -: Декември 27, 2008, 16:48:35 pm »
Темичката е малко позабравена, но искам да я съживя. :wink:
Имам ИЯР, на 38 год. съм, но все още със спонтанна овулация. Предстои ми ИКСИ и док. иска да е със силна стимулация. До сега не съм правила АRT и не съм имала никакви хормонални стимулации т.е. не се знае как ще реагират яйчниците ми. Може да се получат 1-2 яйцеклетки, може и много, но некачествени или пък /дай боже/ - качествени.  :(
Оставам с впечатлението, че повечето лекари предлагат първо силна стимулация и ако не се получи очаквания голям брой яйцеклетки, тогава са склонни на по-щадящия вариант - лимитиран цикъл. Като гоним по-голямата успеваемост не форсираме ли драстично много яйчниците и това не води ли до още по-бързото им изчерпване?
Не мога да взема решение - кой е правилният път? Картинката се усложнява още повече от напредналата възраст и липсата на финанси.  :ask:
*
« Отговор #26 -: Декември 27, 2008, 19:50:18 pm »
wild cat, аз правих миналата година икси с много силна стимулация. Получиха се две хубави яйцеклетки и ми трансферираха две ембриончета. Имайки  предвид, че все още (слава богу) имам спонтанна овулация, мсля, че в моя случай това не беше най-доброто решение. Д-р Владимиров много се двоумеше какво да прави с мен, но тъй като той ми поемаше процедурата, а имах и обещана помощ за лекарствата, реши да пробва първо с класическа силна стимулация. Даже към 7-8 ден искаше и да се отказваме, но все пак продължихме. Дълга и тежка стимулация - 16 дни. Ако трябваше да си плащам всичко щяхме да заборчнеем с цели 10 000 лв. Сега от позицията на опита вече, решихме, че в моят случай единственият начин да продължим е с по-лека стимулация или без такава. Но, си права за едно, че лекарите първо искат да видят как ще реагира организмът ни на нормална стимулация и после прибягват до по-силна или по-слаба такава. В този случай и те разполагат с повече яйцеклетки и съответно ембриони, имат възможност за избор и по-голям шанс за успех. Имай предвид все пак, че има и лекари, които изобщо не практикуват на ЕЦ. Желая ти успех!

« Отговор #27 -: Декември 27, 2008, 22:00:21 pm »
Момичета нали за да има ИЯР,ФСХ трябва да е високо,а при мен е 4.60,ноември започнахме първо инсе но го прекъснахме поради никаква реакция след пет дни на клостил и после три дни на инжекции фостимон,а ЛХ ми е 15,но това мисля че е обяснимо тъй като съм с поликистоза.Та според вас при мен това нереагиране на яйчниците дали се дължи на изчерпан резерв или ранна менопауза или поликистозата обърква нещата.С д-р Стаменов имаме уговорка януари да отида и да обсъдим как ще процедираме от тук нататък и евентулано да започна стимулация за Инвитро но много се страхувам,мисълта че може да непроизведа никаква яйцеклетка ме побърква.

*
« Отговор #28 -: Декември 28, 2008, 08:06:46 am »
ninkata1, не се притеснявай! Д-р Стаменов е прекрасен лекар, довери му се, той ще направи най-доброто за теб! Успех!

*
« Отговор #29 -: Декември 28, 2008, 10:52:18 am »
Оставам с впечатлението, че повечето лекари предлагат първо силна стимулация и ако не се получи очаквания голям брой яйцеклетки, тогава са склонни на по-щадящия вариант - лимитиран цикъл.
wild cat напълно споделям мнението ти. Аз съм на същота положение, минах през едно ИКСИ, при мен със силна стимулация се получиха 6 яйцеклетки но с лошо качество. Но всеки организъм реагира различно и мисля че и докторите не могат да бъдат сигурни в отговора докато не започне стимулацията. Всеки опит носи допълнителна информация, но за съжаление на нас опитите ни костват много във всяко отношение.Докато събираме средства за следващия път,обмислям дали да пробвам на ЕЦ без никаква стимулация въпреки че успеваемостта е много малка. Иначе моя доктор каза че следващата стимулация трябва да е по-специална съобразена със положението ми.
Не мога да ти дам съвет какво да правиш, мисля че твоя доктор най-добре може да прецени. Може би все пак трябва да опиташ със стимулация и дано късмета е на твоя страна( защото се убеждавам, че всичко си е индивидуално и до голяма степен е късмет) и опита ти да е успешен.
*
« Отговор #30 -: Октомври 11, 2009, 11:40:27 am »
Здравейте,малко късно се включвам,но аз съм със сходни проблеми 39г фсх 60 ИЯР ,насочила съм се към д-р Владимиров ИНвитро ,та питането ми е ...има ли някой забременял вече с тези проблеми...а пропуснах да кажа и цикълът ма вече го няма ...моля ,ако някои смята , че имам шанс моля да ми пише!
 :oops:
НЕКА СЛЪНЧИЦЕ ИЗГРЕЕ НА НЕБОСВОДА ЗА ВСЯКА ОТ НАС!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #31 -: Октомври 11, 2009, 22:32:13 pm »
Според мен ако решиш да пробваш със собствена яйцеклетка трябва да докарате цикъл, Естроген и Прогестерон по схема за да се види дали ще падне ФСХ, после да се пробвате със стимулация ако има смисъл според състоянието на яйчниците ти.
А иначе с доносрска яйцеклетка % успеваемост дори е по-висок в дадени клиники. По понятни причини няма много много споделени успешни случаи с донорска яйцеклетка, но има!
Пожелавам ти успех за напред!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #32 -: Октомври 13, 2009, 13:25:07 pm »
Момичета, много ви благодаря за отговорите ....на 10 ноември имам час при док Владимиров ...много се надявам да ми даде надежда...а имам и още едно питане...бих искала да кандидатствам по програмата Инвитро, това което ме притеснява е,че в наредбата с този висок ФСХ не става.. та си мислех дали може да го свалим и тогава да си пусна изсл.за документите...въобще някой знае ли искат ли изсл.на ФСХ и ако може да напише малко инфо по въпроса какви док.за доказване на състоянието искат ...
Много Благодаря предварително... :goodluck: :ballons: :babyflips:
НЕКА СЛЪНЧИЦЕ ИЗГРЕЕ НА НЕБОСВОДА ЗА ВСЯКА ОТ НАС!
*
« Отговор #33 -: Октомври 15, 2009, 14:07:58 pm »
Да,искат изследване на ФСХ и стойността му трябва да е под 12.5,независимо от това с какъв фактор кандидатствате.Ето виж тук какви документи са ви необходими: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35459.0                         Успех!
*
« Отговор #34 -: Октомври 16, 2009, 10:21:19 am »
Момичета, включването на Цитротайд към 4-5 ден от стимулацията какъв протокол се води?Къс или ултра къс?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #35 -: Октомври 16, 2009, 11:12:36 am »
Момичета, включването на Цитротайд към 4-5 ден от стимулацията какъв протокол се води?Къс или ултра къс?

Къс, според мен. При първия ми опит по къс протокол, също включихме Цитротида на 5 ден.
Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #36 -: Ноември 16, 2009, 16:37:04 pm »
Момичета и аз съм ИЯР и сега започнах с Естрофем 2х1 и Синарел 2х1 впръскване. Док ми каза като дойде МЦ да му се обадя. Някой има ли идея това какъв протокол е?

*
« Отговор #37 -: Ноември 16, 2009, 20:15:20 pm »
Маркес
« Отговор #38 -: Ноември 16, 2009, 21:38:32 pm »
Маркес

Ocean, от това което прочетох за Маркес, стимулацията е доста тежка, но май е подходяща за моя случай. В зависимост от това как реагирам ли ще се прецени колко да е силна стим. или процедурата е стандартна?
Има ли момичета успели по този протокол?

*
« Отговор #39 -: Ноември 16, 2009, 21:47:52 pm »
Прочети тези две теми. Мисля, че ще ти бъдат полезни. Да, скоро имаше момиче, което забременя по този протокол. Желая ти успех. И аз ще правя опит по този протокол, когато успея да събера пари. Стискам ти палци.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=34150.0
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27021.0
« Последна редакция: Ноември 16, 2009, 21:50:58 pm от du6ka »