Танита, моят опит през пролетта ме навежда и той на такива мисли...
Дълга и силна стимулация - 16 дни на Гонал 300 и Мерионал 300 единици дневно + първите 5 дни диферелин. В резултат на това на първия преглед - нищо, на втория спряхме декапептила и тогава тръгнаха 2 фоликула. Малко по-късно се появи и 3-ти, но док май него го заряза. До края продължихме без блокаж. Двете яйцеклетки излязоха годни за оплождане, иксираха ги и се оплодиха и разделиха правилно. По принцип съм с ИЯР, но със спонтанна и редовна овулация. Всеки месец си имам по 1 фоликулче. Пробвала съм стимулация с клостилбегит и други по-леки - тогава се появяват 2 фоликула. Така достигнах до извода, че при мен е все тая дали ще е силна или слаба стимулацията. Док също се убеди и вече е съгласен с мен, така, че живот и здраве, ако има следващ опит ще е на лимитиран цикъл.
Относно твоите въпроси... Никога не бях пила противозачатъчни. Така щеше да е и преди иксито, но за жалост задържах фоликул, пак за първи път, просто лош късмет. И тогава док ми назначи. На мен не ми повлияха на хормоните. За декапептила - аз щях да бъда първия път с цитротайд, но не стигнах до там. Сега док реши да пробва с диферелин, но в последствие спря и него. Мисля си, че в случаи, като нашите изобщо не е необходим такъв блокаж... Ама все пак си има лекари за това... Ние тук само си споделяме...