ultra, мерси за пояснението. ама това, предполагам, Симеон отдавна го прави у дома?
иначе, разбирам потреса ти, но положението е почти същото във всички държавни заведения, както чета. някъде има по-амбициозни директорки и родителски настоятелства, които оправят нещата като материална база, но ранното вземане на децата - за това всички от мамата пишат. то не става дума за кариера, егати, а за трафик. като работиш в центъра, кога да си тръгнеш от работа, че да стигнеш в 5 часа на другия край на града?
телевизори имало на много места, аз съм ужасно против - дано да няма при нас.броят на децата навсякъде е такъв и по норматив се падат по 1 леля и 1 сестра на 20 деца.
дворът на нашето ОДЗ е окосен и поддържан, но също няма люлки и пързалки. питах директорката защо - махнали ги, че били опасни. мислех да предложа да закупим една пързалчица, ама ще видя дали има навити родители - това е много важно.
следобед е ясно че не ги извеждат, но явно и сутрин не го правят. при нас ми казаха, че ги извеждали, но като отидох оня ден в 11 часа, те си бяха вътре - а навън беше ярко слънце. това ми е голяма мъка. уж избрах държавна ясла едва ли не само заради големите дворове...
абе ще пиша и аз саги другата седмица, ще видим.
но се учудвам, че са те пуснали вътре при децата. мен не ме пуснаха, за да не се разстройват децата и да плачат за мама.