Момичета, привет и от нас в темичката!!! Здрави да са и дечицата, и техните родители пожелаваме!!!
Доживяхме и ние да се включим тук - къде наше впечатление за бебешкия свят да напишем, къде съвет да поискаме, къде просто да загубим малко време за женско удоволствие, което можем да получим само от женска компания, която ще разбере душевните ни терзания и вълнения в момента!
При нас нещата вече влязоха в някакъв ритъм, което означава, че схванахме кога спи, яде и бодърства Емма. Първите две седмици беше колям екшън, но вие сте го преживели това и няма да се повтаряме. В този ранен период объркахме и глада на детето с колики и за всеки случай почнахме да даваме Infacol. Дали тези капки, или защото храненето се нормализира, но вече е по-спокойна и си спинка доста време за радост на нас с баща и. Тук една добра душа (тя си знае коя е) ми напомни и за "белия шум" при бебетата, нещо което беше споменала и т. нар. health visitor, но ние покрай многото неща бяхме успешно забравили. Та, понякога вечер, само понякога, когато Ема е в странни настроения и е почти на границата между съня и будното, и помагаме с един сешоар.
Не е завярване как лесно заспива от шума. Но през другото време не можеш да я излъжеш с него. В началото ми се струваше доста брутално като начин за приспиване, но вече не съм толкова чувствителна, защото като спи, всички сме доволни и щастливи.
Засега наддаваме добре на килограми и вече сме (по-точно бяхме миналата сряда, защото утре пак ще я мерят) 4.120 кг.
Направо не мога да повярвам какви цени обсъждате за детски дрехи, обувки, а и сигурно за памперсите!!! Предполагам, че трябва да се въздържам да ругая, защото съм в бебшката тема, но на устата ми се върти един по-невинен синоним на онова, което мисля, като например "идиоти"!
Ние засега караме на бебешки дрехи, които не са скъпи. Тук зависи къде пазаруваш, но в магазини като Pramark, Tesco, Asda и други народни места цените са доста символични за някои неща. Да не забравя и Mothercare, май и тя се води народен магазин. Скъпите дрехи за такова невръстно създание по-скоро задоволяват някакви измислени естетически и снобски нужди на родителите, но ние не мислим да сме от тях и не смятам да и внушавам фалшиви идеали от съвсем малка. Всеки си го разбира по различен начин, разбира се. Но трябва да сме и разумни, освен емоционални! Засега се кърмим и АМ не купуваме. Иначе, памперсите ни за месец излизат около 25 паунда, което е много малък разход.
Много съжалявам, че толкова скъпо ви идва всичко!!!
Тук са скъпи яслите, нашата ще струва 680 месечно. Ние записахме Ема на ясли още в деветия месец на бременността, защото се чака много. Засега ще ходи от март месец три пъти седмично за по три часа, за да свикне. Но от април ще е по цял ден пет дена седмично. Просто имахме голям късмет, защото това беше последното място в една квартална ясла, която е през три къщи от нас. Предполагам, че е малко рано за нея, защото ще е само на 7 месеца, но там ще и е добре с други деца, а и просто няма друг начин.
Не мога да се включа по темата, която повдигна Джам, за играчките и интереса на детето към тях, защото засега на Ема са и достатъчни двете юмручета, които са постоянно в устата и, даже вече ги разглежда с голям интерес. Та, засега играчките ни излизат безплатно!
Леле, колко много изписах, но не се знае кога пак ще се включа, та затова...
Нямя да се повтаря! Ако трябва, ще се извиня...
Лек ден на всички пожелаваме!!!