0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: По здрава и по слънчева седмична тема 29.09 - 05.10.2008 г.
« Отговор #20 -: Септември 29, 2008, 19:51:38 pm »
Определено няма мед в Нестле Джуниър 1+

Пълноценното мляко NESTLÉ е обогатено с: Активен щам Bifidobacteria, който засилва имунната система и предпазва от стомашно-чревни инфекции. Спомага за нормалното функциониране на храносмилателната система и намалява честотата на запека. Аминокиселината таурин и с мастните киселини линолова и а-линоленова, абсолютно необходими за растежа, развитието на мозъка и зрението. Витамини, микроелементите цинк и йод, калций, нужен за изграждането на костите и зъбите, желязо, необходимо за образуването на червените кръвни телца. Тези микроелементи са недостатъчни в храненето на децата, приемащи краве мляко Оптимално количество белтъчини - по-малко отколкото в кравето мляко, в частност прясното и киселото мляко, като по този начин се избягва прехранването с белтъчини, което е не само ненужно, но и вредно за детския организъм.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #21 -: Септември 29, 2008, 20:50:44 pm »
О да, няма мед, аз поне тук не съм срещала такова с мед :?
Иначе млякото си е супер, Деси го пие и не е имала никакви проблеми от него :)
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #22 -: Септември 29, 2008, 21:20:12 pm »
приятна седмица и от нас, дано няма повече болни дечица
аз още не съм се оправила от гадната хрема, утре ще стане седмица вече
пия чайчета на корем, лекарства упорито отказвам за сега, да се надявам да се оправям вече
Фуси- ти си силна жена, ще се справиш с такива екземпляри, бродещи из родна земя :x
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #23 -: Септември 29, 2008, 22:51:19 pm »
Перденце, благодаря ти за инфото.
ще го пробваме това мляко, надявам се да се хареса :bighug:
*
« Отговор #24 -: Септември 30, 2008, 11:55:34 am »
Момичета, кажете това за връзката между сополите и зъбоникненето бабина измишльотина ли е и колко време продължава? Или с други думи - как да разбера Ронката от какво е сополива: от зъбчетата, дето никнат или от хрема? Вече 6-и ден и тече нослето, а иначе няма температура и е много енергична. Физиологичният разтвор също не ни е от особена полза...
*
« Отговор #25 -: Септември 30, 2008, 12:10:19 pm »
ние сме в абсолютно същото положение от вчера, ама док. си знае зъби и ттова си е

*
« Отговор #26 -: Септември 30, 2008, 12:12:30 pm »
забравих да кажа, че физиолог. разтвор не помага, някои промиват със Стеримар/френско/, а днес взвех витаминС ампула и слагам в носа по една капка, също може и сребърна вода

*
« Отговор #27 -: Септември 30, 2008, 12:26:53 pm »
Ами не съм лекар, но абсолютно не вярвам в Т, сополи, разстройство и всякакви други от сорта, причинени от зъбоникнене.
Деси има 17 зъба вече, ами да не е проявявала нито един от тези симптоми.
Може да се съчетае вирус или настинка със зъбоникнене, просто да съвпаднат, от което детето да е допълнително раздразнително, но чак да вдига 39 Т от зъби, ами не вярвам...
*
« Отговор #28 -: Септември 30, 2008, 12:45:11 pm »
Аха!
И аз не вярвам. По-скоро съм съгласна с теорията, че при никнене на зъби пада имунитета и хлапетата по-лесно прихващат вируси. Но, аз имах късмета на Стефи - просто не разбрах кога на Колето му поникнаха зъбите... Като изключа изтеклите литри слюнка разбира се :lol: :lol: :lol:

Абе, я да ви питам аз, само моя милост ли е шокирана от цените на детските обувки таз година... Не слава богу се сдобихме с маратонки на прилична цена (Господ здраве да дава на СтефиЗ), но сега търся мокасини. Ходих по различни магазини и бааааах ма....а му  8O 8O 8O. Черешката на тортата бяха едни обувки на Минимен, които купих на Никола миналата година, за не повече от 50 лева. Тази година абс. същия модел срува 79
В очакване ....
*
« Отговор #29 -: Септември 30, 2008, 12:49:24 pm »
Стеримар, ако не се лъжа, е същото, само че под формата на спрей.
*
« Отговор #30 -: Септември 30, 2008, 12:50:33 pm »
Ахам, и ние изляхме литри лиги, и все си ходим с някоя друга пъпчица около устата :lol:

Уф, това с обувките е така за съжаление. Ние миналата година купихме ботушки за 80-90 лв. не си спомням точно, пак от минимен. Тази година нацелихме с геокса на прИмоция, ама не са с гортекс и малко ме съмнява, че ще успеем баш в снега да изкараме с тях, та ако някой намери нещо на прилична цена, водоустойчиво да свирка :)
*
« Отговор #31 -: Септември 30, 2008, 13:00:46 pm »
Стефи, проверявайте в аутлета на Саламандър в Дружба. Там имаше Еко миналата година на доста прилични цени.
Миналата седмица ходих до 9+ и имаше намаление на Чико. Но са все модели за есента. Около 70 лв. бяха.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #32 -: Септември 30, 2008, 13:45:17 pm »
От две седмици и аз съм в чуденка с тез детски обувки. Първо че няма никакъв избор и второ нещо като ми хареса ме отказва цената.
Ние пък три дни бяхме на ясла и вече две седмици сме болни, а и от вчера вече сме на антибиотик. По повод моменталното ни разболяване в яслата поразпитах, оказа се че всички деца в групата били не особено здрави 8O Аз ли съм тъпа и не водя детето си на ясла, когато е болно, или другите родители не ги интересува, че има и други деца в групата. Това че нямат друг избор и трябва да ги оставят в яслата за мен не е оправдание. Малко се поотнесох, но съм бясна.
*
« Отговор #33 -: Септември 30, 2008, 14:20:44 pm »
Да използвам, че сте подхванали темата за обувките и да поискам съвет.
Боян тепърва прохожда, така че зимните обувки няма да са за красота, а ще се използват по предназначение.
Аз се двоумях между Геокс и Капчица, просто не бях чувала за други марки  :oops:
Сега ще потърся инфонрмация за Минимен.
Та вие какво бихте ме посъветвали за зимна обувка за прохождащо дете?
*
« Отговор #34 -: Септември 30, 2008, 14:59:39 pm »
Ох, Цвети, това ми е любимо с болестите и яслите :x
като ми каже някой - ама то има само сополи, еми да ме прощават, ама здраво дете със сополи и кашлица нема :( Няма контрол, това е, трябва да ги връщат още сутринта на вратата, егати. При нас имаме педиатърка, която сутрин (2 пъти в седмицата) ги преглежда преди да влязат. Една сутрин върна детенце с кашлица и хрема, въпреки че родителите твърдяха, че е алергична, но все пак жената няма как от 5 мин. преглед да разбере от какво е. Обаче тази седмица е болна и не е идвала, та малко ми трепери под лъжичката :?

За обувките, Коки, му купи хубави, топли ботушки. Всичко което ти хареса става, аз съм против това разделение на обувки за прохождане и ходене, които една моя "любима" фирма се опитва да наложи и пробутват на родителите едни мекици с цип през цялата обувка за прохождащи деца. Еми да ме прощават ама с това подобие на обувка, в което кръка на детето се върти на 90%, освен да се научи да си криви краката друго незнам .... Първите обувки на Деси бяха Капчица, прекрасни. Имат и много хубави ботушки на прилични цени, спокойно можеш да му купиш, все пак той няма да катери по преспи още :)
Моето дете проходи стабилно за 2 седмици без "великите обувки за прохождане", босо, а навън със сандалките на капчица.
« Отговор #35 -: Септември 30, 2008, 15:23:15 pm »
Fussii, т'ва е пошението, душко. Ти си знаеш много по-добре как да се справяш с такива ситуации, ама е много гадно, че Колето ще трябва да се справя. Съжалявам, че пак сте имали такова приключение. Цунки на малкия мъж!

Стефунка, не го карай така емоционално относно прохождащите буйки на КиК, аз пък само този от техните модели уважавам като личност. Диманка екстра си проходи с тях навън, у дома босичка, разбира се, ама тогава беше топло за късмет. Сега навън сме с Капчица, ходи си, ама е по-нестабилна, отколкото у дома - просто малко в повече са й твърди засега, но ще свикне бързо, предполагам.

Цвети, болната ми тема е това с мед филтъра в градините, в преносния и буквалния смисъл. Дани е болен от четвъртък, изкара разстройство, което още борим, но вече в комплект с хрема и кашлица. Сестрата в яслата е супер мила жена, обясни ми, че имало др болно детенце 2 дни преди да се разболее моето, липсвало един ден и на следващия се върнало. Понеже нямало клинични признаци, нямало как да го върнат. Ама явно е посяло вируса, щото при нас МБ е съвсем чиста, просто 100% е вирус. Дано само и малката да не прихване, изолирали сме ги и така...
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #36 -: Септември 30, 2008, 15:25:44 pm »
Коки, ние сме ползвали доволно Капчица, не казвам, че това са най-добрите обувки, но мисля това е най-адекватното съответствие на нашия пазар цена-качество. мисля и за зимата да са ни такива ботушите.
Фуси, не си само ти озадачана. Аз мисля чак след месец най-рано да ги купуваме ботушите, но вече оглеждам и какво да ти кажа - 100лв и нагоре ей така за едни ботушки, дето ще ги носи 2-3месеца множко ми се види. Ама какво да се учудвам - 25лв са пантофите на Мона, 20лв на баща й от същата фирма (иначе наистина са много хубави, Стефи, купихме ги :wink:)
Като бяхме в Австрия й взех страхотни мокасинки за 15евро. Тук явно сме по-богати обаче :x
Иначе е поголовна практика това дето описваш с цените - в няколко магазина, от които пазарувам редовно, съм го забелязала - правят намаление на есенни обувки, например, а на следващата есен ги пускат същите с едно 30-40% отгоре, после пак ги намаляват, после пак са в "новата колекция" - типичен пример обувките Кларкс, много удобни обувки наистина, но сигурно вече четвърта година ги въртят.
« Последна редакция: Септември 30, 2008, 15:55:04 pm от tzvetenze »
*
« Отговор #37 -: Септември 30, 2008, 15:31:05 pm »
Миналата седмица писах за ботушки Рихтер за Тони, които купих за 95 лв. Ето ги

Водоустойчиви и дишащи с eVent мембрана и с много топла подплата от вътре. За качество незнам, ще споделя като мине зимата. Тази марка за първи път купувам, минала година бяхме с ботуши на Капчица, не съм доволна. Краката му винаги бяха студени и явно не много удобни и Тони често падаше. С другите зимни обувки които имаше, нямаше този проблем с падането. Така че не е от прохождането, а от самият модел на ботуша.

За яслата ще се пробваме, но няма да ми е фикс идея да ходи непременно. По скоро е с образователна цел посещението му там, но ако ми се разболява всяка или през седмица няма да стане. Трябва да се работи вече от една страна от друга пък здравето на детето ми е най важно, от трета пък на самото дете му е скучно само с мама и така натанък.

За хрема продължаваща повече от 10 дни д-р Бърди съветва да се направи посявка на назален секрет.

Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #38 -: Септември 30, 2008, 16:02:45 pm »
виждали ли сте такива обувки Рихтер в София?

мармотче, знаеш, че вирусоносителят е заразен още в периода преди избиване на симптомите и не винаги може да се изолира заразата. Мартин беше болен 1 седмица с хрема и леки хрипове, като съмненията ми са насочени към детския клуб Funny, който посетихме 24 часа преди разболяването. а там, знаеш, карат родителя даже да попълни декларация, че детето не е болно. пък и за разлика от яслата, където водят понякога по неволя очевидно болни деца, в клубовете е по-различно. но факт, вируса го барнахме оттам.

« Последна редакция: Септември 30, 2008, 16:04:17 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #39 -: Септември 30, 2008, 16:07:37 pm »
виждали ли сте такива обувки Рихтер в София?

и аз това щях да питам. за първи път ги чувам, изглеждат много топли.