Момичета, не са чак толкова лоши нещата в държавните ясли, не се стряскайте. Вярно, не са луксозни, но за 40 лв толкова. Пък и не всички частни ясли, в които аз съм била нещата са луксозни. Юлия ходи на ясла в Мусагеница, в двора има няколко пързалки, съобразени с ръста на децата от яслата, пясъчник и някакви катерушки. Имат някои нови играчки, явно наследени от предишните дечица, сега родителите събираме по 40 лв. с които също ще се закупят играчки и др. помагала като пластелини. моливи и т.н. Юлия вече знае няколко песнички, ходи с желание и даже сега се сърди, че не я пускаме. Болна е и доброволно иска да пие сироп, защото и обяснихме, че болна не я искат в градината. В битово отношение също се оправят нещата. В момента тече кампания по смяна на дющеците с матраци, родителите ги купуват де. Прави се и някаква организация за закупуване на нови олекотени завивки.
Единственото ми оплакване е, че взимаха болни деца, та и моето се разболя. Тук ми се ще да кажа и по няколко думи по адрес на родителите, които си пускат болни децата, ама хайде от мен да мине. Но след няколко оплаквания на родители, директорката най-сетне е взела мерки и са затегнали нещата в това отношение, та чак са се престарали. Сега пък искат всяко дете да си носи бележка от личната лекарка, че е здраво.
Та от вторник ми се наложи да гледам и двете деца сама. Майка можа да дойде само в сряда. Установих, че не било чак толкова страшно.