Мили момичета, благодарим за добрите думи и топлото гостоприемство!!! И ние се радваме да сме в такава приятна компания!!!
Ох, родното образование...не ми се иска да я коментирам задълбочено тази тема, защото имах някакви крехки илюзии за по-ниските образователни етажи, че нещата не са се развалили драматично, но от това, което прочетох тук, оставам с впечатлението, че то всичко здраво се е разкапало. Висшето ми е ясно, защото десет години съм писала и аз оценки на студенти и знам колко малко трябва понякога да се напънеш, за да получиш заветното "три". Много, ужасно много паднаха критериите и стандартите през всички тези години. Обаче то се оказа, че още от яслите нещата не вървят наникъде. Шокирана съм, че някои се напъват да отварят такива заведения единствено с тайната надежда, че ще падат пари от таксите. И не давали играчките на децата, щото нямали учебна програма, по която да работят с тези деца?! Е, те не са ли знаели, че отварят учебно звено за деца, а не за агънца, на които ще им е нужно само сено, вода и филмчета за промиване на мозъците?! Университетите бълват огромно количество ненужни педагози, защо не ги наемат в тези ясли, а се назначават хора на роднинския принцип?! Оттук идва цялата отчайваща липса на професионализъм и на качествено предлагана услуга, където на първо място трябва да е учащият се!!! А и къде са контролните органи на Министерството на образованието, които да следят точно за това - дали учебните звена функционират за това, за което са създадени. Основният проблем при нас навсякъде е обективен и безпристрастен контрол и наказателни мерки след това. Ох, ще спра дотук! Годините, които прекарват децата в яслите и в градините, са решаващи за тяхното развитие. Не че това не може да се навакса, но защо да се пропиляват, като освен това плащаш на негодници да дърпат детето ти назад и да го задържат в развитието му?!
Айде, лек уикенд на всички големи и малки дечица пожелаваме!!!